„Szovjet Légierő” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
{{Katonai egység infobox}}
{{Katonai egység infobox}}
A '''Szovjet Légierő''' (oroszul: ''Военно-воздушные силы СССР,'' magyar átírásban: ''Vojenno-vozdusnije szili SZSZSZR)'' a [[Szovjet Hadsereg]] egyik haderőneme volt. Az oroszországi polgárháború idején, 1918-ban alakult meg a cári orosz légierő alapjain mint önálló fegyvernem. 1924-től a [[Munkás-Paraszt Vörös Hadsereg]], majd 1946-tól 1991-es megszűnéséig a [[Szovjet Hadsereg]] haderőneme volt.
A '''Szovjet Légierő''' (oroszul: ''Военно-воздушные силы СССР,'' magyar átírásban: ''Vojenno-vozdusnije szili SZSZSZR)'' a [[Szovjet Hadsereg]] egyik haderőneme volt. Az oroszországi polgárháború idején, 1918-ban alakult meg a cári orosz légierő alapjain mint önálló fegyvernem. 1924-től a [[Munkás-paraszt Vörös Hadsereg]], majd 1946-tól 1991-es megszűnéséig a [[Szovjet Hadsereg]] haderőneme volt.

A lap 2018. december 29., 11:07-kori változata

Szovjet Légierő
A Wikimédia Commons tartalmaz Szovjet Légierő témájú médiaállományokat.

A Szovjet Légierő (oroszul: Военно-воздушные силы СССР, magyar átírásban: Vojenno-vozdusnije szili SZSZSZR) a Szovjet Hadsereg egyik haderőneme volt. Az oroszországi polgárháború idején, 1918-ban alakult meg a cári orosz légierő alapjain mint önálló fegyvernem. 1924-től a Munkás-paraszt Vörös Hadsereg, majd 1946-tól 1991-es megszűnéséig a Szovjet Hadsereg haderőneme volt.