„Szlovák labdarúgó-szövetség” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a ISBN/PMID link(ek) sablonba burkolása MediaWiki RfC alapján
a helyesírás AWB
12. sor: 12. sor:
}}
}}


A '''Szlovák labdarúgó-szövetség''' ([[Szlovák nyelv|szlovákul]]: ''Slovenský futbalový zväz'' – [[angol nyelv|angolul]] ''Slovak Football Association'' (SFZ) [[Szlovákia]] nemzeti labdarúgó-szövetsége. 1938-ban alapították. A szövetség szervezi a [[Szlovák labdarúgó-bajnokság (első osztály)|Szlovák labdarúgó-bajnokságot]] valamint a [[Szlovák labdarúgó-kupa|Szlovák kupát]]. Működteti a [[Szlovák labdarúgó-válogatott]]at valamint a [[Szlovák női labdarúgó-válogatott]]at. Székhelye [[Pozsony|Pozsonyban]] található.
A '''Szlovák labdarúgó-szövetség''' ([[Szlovák nyelv|szlovákul]]: ''Slovenský futbalový zväz'' – [[angol nyelv|angolul]] ''Slovak Football Association'' (SFZ) [[Szlovákia]] nemzeti labdarúgó-szövetsége. 1938-ban alapították. A szövetség szervezi a [[Szlovák labdarúgó-bajnokság (első osztály)|Szlovák labdarúgó-bajnokságot]], valamint a [[Szlovák labdarúgó-kupa|Szlovák kupát]]. Működteti a [[Szlovák labdarúgó-válogatott]]at, valamint a [[Szlovák női labdarúgó-válogatott]]at. Székhelye [[Pozsony]]ban található.


==Történelme==
==Történelme==
25. sor: 25. sor:


{{DEFAULTSORT:Szlovaklabdarugoszo~vetseg}}
{{DEFAULTSORT:Szlovaklabdarugoszo~vetseg}}
[[Kategória:Nemzeti labdarúgó-szövetségek]]
[[Kategória:Nemzeti labdarúgó-szövetségek]]
[[Kategória:Szlovák labdarúgás]]
[[Kategória:Szlovák labdarúgás]]

A lap 2018. november 17., 20:54-kori változata

Szlovák labdarúgó-szövetség
Adatok
Alapítva1938
FIFA-tagság kezdete1994
UEFA1993

Elnök
Ján Kováčik
Szövetségi kapitány
Vladimir Weiss
A Szlovák labdarúgó-szövetség weboldala

A Szlovák labdarúgó-szövetség (szlovákul: Slovenský futbalový zväzangolul Slovak Football Association (SFZ) Szlovákia nemzeti labdarúgó-szövetsége. 1938-ban alapították. A szövetség szervezi a Szlovák labdarúgó-bajnokságot, valamint a Szlovák kupát. Működteti a Szlovák labdarúgó-válogatottat, valamint a Szlovák női labdarúgó-válogatottat. Székhelye Pozsonyban található.

Történelme

1938-ban alapították. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) 1994-től tagja. 1993-tól az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tagja. Fő feladata a nemzetközi kapcsolatokon kívül, a Szlovák labdarúgó-válogatott férfi és női ágának, a korosztályos válogatottak illetve a nemzeti bajnokság szervezése, irányítása. A működést biztosító bizottságai közül a Játékvezető Bizottság (JB) felelős a játékvezetők utánpótlásáért, elméleti (teszt) és cooper (fizikai) képzéséért, foglalkoztatásáért.

Források