„Alen Blažević” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
2. sor: 2. sor:
{{lektor}}
{{lektor}}


'''Alen Blažević''' ([[Našice]], 1986. március 29. –) [[Horvát férfi kézilabda-válogatott|horvát válogatott]] bal[[átlövő]] a Mol Pick Szeged védekező specialistája. 198 cm magas 100 kilogrammal. Pályafutása a helyi [[RK Nexe]] csapatában kezdődött, de igazán ismert játékos már a szlovén Gorenje Velenje gárdájában lett. Később megfordult a Cimos Koper csapatában is mielőtt spanyolországba a Guadalajara csapatába szerződött. 2012-ben elfogadta a Pick Szeged ajánlatát, ahol egy csapásra közönség kedvenc lett a Chiro becenévre hallgató játékos. Legnagyobb sikereit itt érte el, a [[2013–2014-es férfi EHF-kupa|2014-es EHF kupa]] diadalt a [[Montpellier Handball|Montpellier]] ellen, és a 2018-as magyar bajnoki címet a Telekom Veszprém csapata ellen. A horvát válogatottban eddig 20 alkalommal szerepelt.
'''Alen Blažević''' ([[Nekcse]], 1986. március 29. –) [[Horvát férfi kézilabda-válogatott|horvát válogatott]] bal[[átlövő]] a Mol Pick Szeged védekező specialistája. 198 cm magas 100 kilogrammal. Pályafutása a helyi [[RK Nexe]] csapatában kezdődött, de igazán ismert játékos már a szlovén Gorenje Velenje gárdájában lett. Később megfordult a Cimos Koper csapatában is mielőtt spanyolországba a Guadalajara csapatába szerződött. 2012-ben elfogadta a Pick Szeged ajánlatát, ahol egy csapásra közönség kedvenc lett a Chiro becenévre hallgató játékos. Legnagyobb sikereit itt érte el, a [[2013–2014-es férfi EHF-kupa|2014-es EHF kupa]] diadalt a [[Montpellier Handball|Montpellier]] ellen, és a 2018-as magyar bajnoki címet a Telekom Veszprém csapata ellen. A horvát válogatottban eddig 20 alkalommal szerepelt.


{{Pick Szeged játékoskerete}}
{{Pick Szeged játékoskerete}}

A lap 2018. október 22., 15:09-kori változata

Alen Blažević (Nekcse, 1986. március 29. –) horvát válogatott balátlövő a Mol Pick Szeged védekező specialistája. 198 cm magas 100 kilogrammal. Pályafutása a helyi RK Nexe csapatában kezdődött, de igazán ismert játékos már a szlovén Gorenje Velenje gárdájában lett. Később megfordult a Cimos Koper csapatában is mielőtt spanyolországba a Guadalajara csapatába szerződött. 2012-ben elfogadta a Pick Szeged ajánlatát, ahol egy csapásra közönség kedvenc lett a Chiro becenévre hallgató játékos. Legnagyobb sikereit itt érte el, a 2014-es EHF kupa diadalt a Montpellier ellen, és a 2018-as magyar bajnoki címet a Telekom Veszprém csapata ellen. A horvát válogatottban eddig 20 alkalommal szerepelt.