„Szerkesztővita:Gabest” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pkunk 5 évvel ezelőtt a(z) Simon György (színművész) témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
185. sor: 185. sor:
Nekem nem erőségem a szó, hanem a jól kijövő barátomnak, Vakondkának, csak ő tudja. – [[Szerkesztő:Gabest|Gabest]] <sup>[[Szerkesztővita:Gabest|vita]]</sup> 2018. szeptember 9., 22:34 (CEST)
Nekem nem erőségem a szó, hanem a jól kijövő barátomnak, Vakondkának, csak ő tudja. – [[Szerkesztő:Gabest|Gabest]] <sup>[[Szerkesztővita:Gabest|vita]]</sup> 2018. szeptember 9., 22:34 (CEST)


Kedves Gabest, nem bújhatsz folyton Vakondka háta mögé. Én csak annyit kérek, hogy írd le itt, hogy hogyan készítetted a táblázatot. Például: egy könyvből vetted az adatokat? – [[Szerkesztő:Pkunk|Pkᑌᘗᖾ]][[Fájl:Mail in the bottle.jpg|25px|palack|link=Szerkesztővita:Pkunk]]<sup><small>[[Szerkesztővita:Pkunk|<i>ᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ</i>]]</small></sup> 2018. szeptember 9., 22:42 (CEST)
Kedves Gabest, nem bújhatsz folyton Vakondka háta mögé. Én csak annyit kérek, hogy írd le itt, hogy hogyan készítetted a táblázatot, hiszen te csináltad. Például: egy könyvből vetted az adatokat? – [[Szerkesztő:Pkunk|Pkᑌᘗᖾ]][[Fájl:Mail in the bottle.jpg|25px|palack|link=Szerkesztővita:Pkunk]]<sup><small>[[Szerkesztővita:Pkunk|<i>ᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ</i>]]</small></sup> 2018. szeptember 9., 22:42 (CEST)


== János vitéz ==
== János vitéz ==

A lap 2018. szeptember 9., 22:43-kori változata

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Gabest!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Vakondka vita 2016. október 17., 13:16 (CEST)Válasz

Kérések

Szia! Sok mindent kérnek most Tőled.

Először is várj mindig egy kicsit az archiválással, mert épp most akartam írni az előző szakaszba, de még időben archiváltad. Várj addig, míg a szakasz témája le lesz zárva.

Másodszor visszavehetnél egy kicsit a hangnemedből is, mert ez itt nem méltó. Például ilyet, ilyet, ilyet és ilyet nem tűrünk, ezért kérlek, óvatosabban fogalmazz.

Már legalább 5 (öt!!!) éve itt vagy (a személyedre gondoltam, mert Gabest néven 2016 októberében regisztrálta, előtte IP-kről szerkesztettél), nagyon sokat szerkesztesz, és még mindig csak az alapszabályokat (vagy még azok egészét se) tudod. Öt év alatt nem tapasztaltad meg, hogy hogyan kell rendes indoklást adni átnevezéskor. Nem tudsz azonnali törlésre jelölni sem, helyette a {{törlés}}(?) sablont használod, ami ugye arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a cikkről törlési megbeszélést indítottak. Ilyen esetekben kérlek, az {{azonnali}}(?) sablont használd! (remélem ezt megérted)

Tényleg mindenkit tegezhetsz, ahogy Vakondka írta feljebb, függetlenül a kortól és a végzettségektől. Itt ez a szokás. – KoBeAt üzenet 2018. április 29., 20:29 (CEST)Válasz

Rendben van. Tegezek mindenkit, ahogy Vakondka írt. – Gabest vita 2018. április 29., 20:39 (CEST)Válasz

És azt ugye csak félreértem, amit a szerkesztői lapodon írsz (csak alig néhány kedvelt szerkesztőtársam végez, vagy végzett hasznos munkát)? Ha nem, akkor sürgősen távolítsd el, vagy cseréld le egy civilizáltabb szövegre. – KoBeAt üzenet 2018. április 29., 22:54 (CEST)Válasz

Tegnap kérdeztél tőlem valamit, megnéztem az archívumodban. Na mit is csinálj, ha átnevezel. Ne azt írd oda, hogy "az átnevezés indoklása", hanem azt indokold meg, hogy miért akartad átnevezni a cikket. De ha még azt sem tudod, mi az, hogy indoklás, akkor inkább tényleg ne nevezz át cikket. Kérj meg egy felhasználót, aki tiszteletben tartja az átnevezés szabályait, majd ő átnevezi neked, vagy a közösben tegyél fel egy kérést, és majd valaki átnevezi neked. – Vakondka vita 2018. április 30., 10:56 (CEST)Válasz

Hogy kit kedvelsz és kit nem, azt te tudod, azt neked kell tudnod, azt csak te tudhatod, meg neked is kell eldöntened, viszont attól még hasznos munkát végezhet, meg végez is sok olyan szerkesztő is, akiket nem kedvelsz. – Vakondka vita 2018. április 30., 11:02 (CEST)Válasz

És szeretnék bocsánatot kérni tőled, ha esetleg valamivel megint megsértettelek, most sem akarattal volt, de én továbbra is a barátod leszek. – Vakondka vita 2018. április 30., 11:04 (CEST)Válasz

Kösz. De nekem most már nekem annyi. – Gabest vita 2018. április 30., 17:00 (CEST)Válasz

Tanítások

Szia Gabest!

bevezető: Ha vissza akarsz még jönni, a következő dolgokat kérlek szépen mint jó barátom, az én kedvemért mindig tartsd be.

1. Minden egyes vitalapos üzenetedre figyelj, a laptöriben is tudod követni.

2. Mindig próbálj meg reagálni valamit, ha vitalapon kérdeznek.

3. A vitalapodról ne törölj le sose semmit, csak ha valami sérti a személyi jogaidat, az esetben kérheted a laptöri elrejtést is.

4. A történetek leírásait ne másold be sose más weboldalakról, mindig te magad próbáld megírni, ha már láttad a történetet.

5. Ha még nem láttad, akkor előbb nézd meg a történetet, csak előtte ne írd meg, amíg nem láttad, csak utána.

6. Ne fordíts le webfordítóval sose külföldi wikikből szöveget, csak te magad fordítsd le, ha már tudod azt a nyelvet beszélni.

7. Amíg nem tudod azt a nyelvet beszélni, addig ne fordíts, csak ha már megtanultál olyan nyelven beszélni akkor.

8. Ha magadtól fordítasz arra ügyelj, hogy helyesen fordítsd át magyarra, nyelvtani eltéréseket figyelembe véve két nyelv között.

9. Ha magadtól írod meg a történetet, arra ügyelj, ne legyen sok elgépelés és helyesírási hiba, értelmes és enciklopédikus legyen.

10. Ne tömd tele a cikkeket hasra ütéssel mindenféle infókkal, az alapszabályban tanulmányozd át mik valók a wikibe.

11. A személyeskedést kerüld, meg a csúnya beszédet, valamint a hangoskodást, és az agresszív hozzáállást másokkal szemben.

12. Rajtam kívül mások kéréseit se hagyd csak úgy figyelmen kívül, mindenkivel próbáld megbeszélni a dolgot.

13. Cikkeket ha létrehozol, mindig add meg a forrásaidat, forrás nélkül legalább tedd ki a nincs forrás sablont.

14. Sorozatosan ne hozz létre egymás után cikkeket, amíg nincsenek meg a hozzájuk való szükséges források.

15. A szinkronhangokat csak akkor írd be ha van hozzájuk megbízható forrás, ha a hangjáról már biztosra felismerted, akkor is csak akkor írd be, ha találsz forrást.

16. Alaposan nézz utána dolgoknak, mert sokszor más oldalakon is rosszak a feltüntetések, győződj meg róla, hogy jók e.

17. A cikkek átnevezéseit mindig a szabályos átnevezéssel csináld, de ne azt írd oda az átnevezés indoklása, hanem indokolj.

18. Ne törölj kategóriákat, megbeszélés nélkül, kérdezz rá kocsmafalakon vagy filmműhelyen a többiektől is, mit tanácsolnak.

19. A szövegek fogalmazásainál ne ragaszkodj mindig az egyformaságra, a lényeg helyesen legyenek megfogalmazva a mondatok.

befejező: A filmek csoportosításában toldalék nélkül, elöl a megvalósítási forma álljon, a műnem, a bemutatási mód, a műfaj, valahol szépen elhelyezve szerepeljen lehetőleg toldalék nélkül benne, a bevezetőben elég a legjellemzőbb műfaj rá, de a négy csoportosítás külön legyen elhelyezve, pluszban még a csoportosításokból több példák is szerepelhetnek, ha be akarod tenni, például a játékidőre utaló kategória, de ez a négy ami a leglényegesebb nekem a wikin.

Üdvözlettel:. – Vakondka vita 2018. június 27., 10:28 (CEST)Válasz

15. pont

A 15. pont az nem volt annyira pontos, ha biztosra felismerted a hangot, még próbálj megadni hozzá megbízható forrást is. Tessék Pkunk pontosítva van neki. – Vakondka vita 2018. június 28., 13:25 (CEST)Válasz

Válasz:

A 15. pont teljességgel elfogadhatatlan: a hallás alapján való szinkronhang beírás saját kutatásnak minősül, ami ellenjavallt, ld. A Wikipédia nem az első közlés helye – tehát ha egy ilyenhez nincs forrás, akkor törlendő. „Gabest hallása” az nem forrás. Emellett a szinkronszereplők (általában) élő személyek, ezért vonatkozik rájuk a WP:ÉLŐ: ha egy állításnak nincs forrása, akkor törlendő. Idézet:

Jimmy Wales mondta:

„Nem tudom eléggé hangsúlyozni. Úgy tűnik, egyes szerkesztőknek szörnyű hajlamuk van arra, hogy a »hallottam valahol« típusú álinformációkat {{forr}} taggel jelöljék meg. Ez súlyos hiba. Az ilyen információkat azonnal, kérdés nélkül törölni kell, hacsak nem lehet forrással alátámasztani. Ez minden információra igaz, de különösen azokra a negatív tartalmúakra, amelyek élő személyre vonatkoznak.”( ref: A WP:ÉLŐ oldalon, Jimbo Wales )

No, akkor kezdjem a takarítást? – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. június 28., 13:42 (CEST)Válasz

Pkᑌᘗᖾ: Igen takarítsd ki mindet a többiekkel együtt. Vigyor – Vakondka vita 2018. június 28., 17:15 (CEST)Válasz

Wiki e-mail küldése

Szia Gabest! Vakondka kérésére leírom, hogy tudsz wiki e-mailt küldeni neki. Bemész a Szerkesztői lapjára. Bal oldalt kiválasztod a E-mail küldése ennek a felhasználónak, arra rákattintasz, a rendszer automatikusan kitölti a feladót és a címzettet, ezzel nem kell foglalkoznod. Az üzenethez beírod amit írni szeretnél neki, majd a lent a Küldésre kattintasz. Gg. AnyÜzenet 2018. augusztus 14., 22:47 (CEST)Válasz

Beállítás, hogy neked tudjanak wiki e-mailt küldeni

Szia Gabest! Vakondka kérésére most azt is leírom neked, mit kell tenned, hogy neked is tudjanak wiki e-mailt küldeni. Van a lap tetején egy Beállítások fül, arra rákattintasz. A lap aljára húzod a csúszkát. Keress olyat, hogy E-mail-cím megerősítése itt azt a mondatot megkeresed, hogy E-mail engedélyezése más szerkesztőktől és az előtte lévő kis kockába kattintasz, ekkor meg fog jelenni egy kis pipa jel. Majd alul, kicsit bal oldalt van egy Mentés gomb. Erre rákattintva a rendszer elmenti a beállított változtatásaidat. Ha bármelyik nem sikerül, írj, segítek. Próbálok többször rád nézni ma majd. Gg. AnyÜzenet 2018. augusztus 15., 09:55 (CEST)Válasz

Forráskérő sablonok törlése

Kedves Gabest!

Kérlek, hogy a forráskérő sablonokat csak akkor töröld, ha megadtad a megfelelő forrást. Ha csak úgy letörlöd, akkor azt így, a sokadik alkalom után már vandalizmusnak lehet tekinteni, és azt biztos, hogy nem szeretnéd. Üdv, – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 24., 16:07 (CEST)Válasz

Egy pillanat. Azt szeretném megkérdezni. Ön megint kezdi? – Gabest vita 2018. augusztus 24., 19:22 (CEST)Válasz

A wikipédián tegeződünk. És nem kezdem, hanem te folytatod az ide-oda szerkesztéseket és a makacs visszaállításokat. Ezekkel nem javítasz, hanem inkább rongálod a cikkeket és csak a járőröket idegesíted. Javaslom, hogy gondolkozz el azon, hogy miért kaptál sorozatos blokkokat. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 25., 11:39 (CEST)Válasz

Ha bár tegeződök. Újból kérdezem. Miért szídod a becsületemet? Én nem is rongálok, nem idegesítek senkit és nem makacskodok, csakúgy javítgatok, ahogy Vakondka mondta. – Gabest vita 2018. augusztus 25., 11:52 (CEST)Válasz

Köszönöm, hogy tegeződsz, így sokkal barátságosabb. A makacskodásnak azt nevezem, amikor hatvanhatszor visszaállítod egy szócikk tartalmát, mindenféle apró változtatással, amik gyakran rosszabbak, mint más szerkesztők változatai. Ha valaki pedig szól, hogy ez vagy az nem jó, akkor azt nem veszed figyelembe. Vagy igen? – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 25., 12:42 (CEST)Válasz

Üdv!

Miért írtad ki szerkesztői lapodra, a Szerkesztő:Gabest/tanítások lapot. Nem létező piros lapot nem rakunk ki. Köszönöm megértésed!– Franekl100 vita 2018. augusztus 25., 11:54 (CEST)Válasz

A "Tanítások" szakasz miatt, ott fent. Ahogy Vakondkának is. – Gabest vita 2018. augusztus 25., 12:03 (CEST)Válasz

Simon György (színművész)

Ebben a szerkesztésedben az ISzDB adatlapon szereplő adatokat másoltad be a szócikkbe? – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 25., 13:59 (CEST)Válasz

Kérlek válaszolj, hogy mi az adatok forrása, az ellenőrizhetőség érdekében. A szóban forgó szerkesztésről véleménykérő vitát nyitok a Filmműhely vitalapján: ezen a linken. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 25., 14:13 (CEST)Válasz

Hello Gabest! Van egy ilyen jó szokás, amit a kulturált társalgásban alkalmaznak az emberek: válaszolnak a kérdésekre. Kérlek, hogy tedd azt Te is! Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. augusztus 30., 12:24 (CEST)Válasz

Hello Gabest! Szeretném megtudni, hogy hogyan készült a Simon György cikkben a táblázat. Kérlek, mondj erről néhány szót. – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. szeptember 9., 22:29 (CEST)Válasz

Nekem nem erőségem a szó, hanem a jól kijövő barátomnak, Vakondkának, csak ő tudja. – Gabest vita 2018. szeptember 9., 22:34 (CEST)Válasz

Kedves Gabest, nem bújhatsz folyton Vakondka háta mögé. Én csak annyit kérek, hogy írd le itt, hogy hogyan készítetted a táblázatot, hiszen te csináltad. Például: egy könyvből vetted az adatokat? – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. szeptember 9., 22:42 (CEST)Válasz

János vitéz

Hello Gabest!

2018. május 2-én leszedtük a „Televíziós megjelenések” szakaszt a János vitéz cikkből, mert kilátástalan oda-vissza javítások folytak rajta. Én most is leszedném, de ha van nyomós érved, hogy miért kéne meghagyni, és ha az adatokat forrásokkal is alá lehet támasztani, akkor azt írd ide légyszíves. Egy darabig várok, aztán meglátom, hogy mit csinálok. Üdv, Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2018. szeptember 9., 22:40 (CEST)Válasz