„Hegedűs Henrik” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a ISBN/PMID link(ek) sablonba burkolása MediaWiki RfC alapján
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
'''Hegedűs Henrik''' (Balassagyarmat, 1979–) magyar blogger, sportújságíró. Társaival az [[NST-blog]] megalapítója és oszlopos tagja, a blogon "''heinrich''" név alatt szerzi bejegyzéseit. tématerülete a labdarúgás, elsősorban annak történeti, taktikai fejlődése. Internetes folyóiratok szerzője, dolgozott az Index.hu, Népsport oldalak számára, az [origo] sport munkatársa.
'''Hegedűs Henrik''' ([[Balassagyarmat]], [[1979]] –) magyar blogger, sportújságíró. Társaival az [[NST-blog]] megalapítója és oszlopos tagja, a blogon "''heinrich''" név alatt szerzi bejegyzéseit. Főbb szakterülete a labdarúgás, elsősorban annak történeti, taktikai fejlődése. Internetes folyóiratok szerzője, dolgozott az [[Index.hu]]-nak és a Népsportnak is.


Az NST-bloggerek (Hegedűs Henrik (''heinrich''), Lukács Dániel (''donelly''), Mártha Bence(''_benito''), Nagy Ádám (''Garcia bőrmester'')) fordítói munkájának eredményeként 2014-ben magyar nyelven is megjelent [https://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_Wilson_(writer) Jonathan Wilson]: "Inverting the Pyramid. A History of Football Tactics." című könyve, "Futball forradalmak. A foci története és taktikai fejlődése az angliai kezdetektől a 2014-es brazíliai vb-ig" címmel.
Az NST-bloggerek (Hegedűs Henrik (''heinrich''), Lukács Dániel (''donelly''), Mártha Bence(''_benito''), Nagy Ádám (''Garcia bőrmester'') fordítói munkájának eredményeként 2014-ben magyar nyelven is megjelent [[w:en:Jonathan Wilson (writer)|Jonathan Wilson]] ''Inverting the Pyramid. A History of Football Tactics'' című könyve. A kötet magyar címe a ''Futball forradalmak. A foci története és taktikai fejlődése az angliai kezdetektől a 2014-es brazíliai vb-ig'' lett.


== Forrás ==
== Forrás ==

A lap 2018. augusztus 11., 18:49-kori változata

Hegedűs Henrik (Balassagyarmat, 1979 –) magyar blogger, sportújságíró. Társaival az NST-blog megalapítója és oszlopos tagja, a blogon "heinrich" név alatt szerzi bejegyzéseit. Főbb szakterülete a labdarúgás, elsősorban annak történeti, taktikai fejlődése. Internetes folyóiratok szerzője, dolgozott az Index.hu-nak és a Népsportnak is.

Az NST-bloggerek (Hegedűs Henrik (heinrich), Lukács Dániel (donelly), Mártha Bence(_benito), Nagy Ádám (Garcia bőrmester) fordítói munkájának eredményeként 2014-ben magyar nyelven is megjelent Jonathan Wilson Inverting the Pyramid. A History of Football Tactics című könyve. A kötet magyar címe a Futball forradalmak. A foci története és taktikai fejlődése az angliai kezdetektől a 2014-es brazíliai vb-ig lett.

Forrás

  • Jonathan Wilson: Futball forradalmak. A foci története és taktikai fejlődése az angliai kezdetektől a 2014-es brazíliai vb-ig. (Akadémiai Kiadó, 2014), ISBN 9789630594769

További információk