„A kézművesség világnapja” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Kézművesség kategória hozzáadva (a HotCattel)
a Ünnepek kategória eltávolítva; Világnapok és emléknapok kategória hozzáadva (a HotCattel)
9. sor: 9. sor:
Hivatalos oldala: www.worldhandicraftsday.com
Hivatalos oldala: www.worldhandicraftsday.com


[[Kategória:Ünnepek]]
[[Kategória:Világnapok és emléknapok]]
[[Kategória:Kézművesség]]
[[Kategória:Kézművesség]]

A lap 2018. május 19., 17:40-kori változata

A Kézművesség Világnapját először a perzsák vezették be, eleinte saját nemzeti ünnepként, majd később használva a Wolrd Handicrafts Day megnevezést, anélkül azonban, hogy a nemzetközi sajtóban és szakmai szervezeteknél ez visszhangra talált volna és nemzetközi szintű mozgalomá nőtte volna ki magát.

2014 Október 18-án a Kézművesek Világtanácsának 50. évfordulója alkalmából az Erdélyi Kézmíves Céh indította újra a Kézművesek Világnapjának mozgalmát, egyrészt saját rendezvények szervezésével, másrészt egy "világra szóló" kézműves eseménynaptár segítségével igyekezve összehangolni és népszerűsíteni mindazokat a rendezvényeket amelyeket ebből az alkalomból szerveznek a földkerekség bármely szegletében.

A Kézművesek Világtanácsával és más szakmai fórumokkal történő egyeztetések eredményeképpen a választás Június 10-re esett, amely dátum  a Kézműves Világtanács (World Crafts Council) 1964-ben történő megalakulásának dátuma.

Intézményvezetők és rendezvényszervezők, nyitott műhelyeket működtető mesterek csatlakozását várjuk a földkerekség minden szegletéből.

Hivatalos oldala: www.worldhandicraftsday.com