„IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
a kevesebb marketing
Címkék: Mobilról szerkesztett Mobil web szerkesztés
25. sor: 25. sor:
}}
}}
[[Fájl:IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola Budapest.jpg|bélyegkép|IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola Budapest]]
[[Fájl:IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola Budapest.jpg|bélyegkép|IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola Budapest]]
Az '''IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola''' or IBS-NÜF ({{lang|en|International Business School Budapest}}, {{lang|ru|Международная Школа Бизнеса}}, {{lang|az|Budapeşt Beynəlxalq Biznes Məktəbi}}) egy [[Magyarország]]on működő, magántulajdonban lévő, államilag akkreditált [[felsőoktatás]]i intézmény.Az IBS volt első magyar magánfőiskola, amely már 24 eredményes évet tudhat maga mögött. [[1991]]-ben alapította Tamás István. Az első diplomákat 1995-ben adta ki, a 2014-ig végzettjei száma már meghaladta a 3700 főt. 1997-ben a sikeres intézményi akkreditációt követően az IBS államilag elismert magánfőiskola lett, s egyben jogosulttá vált az angol diploma mellett magyar főiskolai (ma Bachelor, azaz alapképzési) oklevél kiadására. A mai, teljesen felújított, átalakított, és igényesen felszerelt Graphisoft parki épület komplexum – közvetlen szomszédságában a Diákszállóval – tökéletes hely a tanulásra, és sportlétesítményeivel, kertjével a kikapcsolódásra is.
Az '''IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola''' or IBS-NÜF ({{lang|en|International Business School Budapest}}, {{lang|ru|Международная Школа Бизнеса}}, {{lang|az|Budapeşt Beynəlxalq Biznes Məktəbi}}) egy [[Magyarország]]on működő, magántulajdonban lévő, államilag akkreditált [[felsőoktatás]]i intézmény. Az IBS volt első magyar magánfőiskola, [[1991]]-ben alapította Tamás István. Az első diplomákat 1995-ben adta ki, a 2014-ig végzettjei száma már meghaladta a 3700 főt. 1997-ben a sikeres intézményi akkreditációt követően az IBS államilag elismert magánfőiskola lett, s egyben jogosulttá vált az angol diploma mellett magyar főiskolai (ma Bachelor, azaz alapképzési) oklevél kiadására. Napjainkban a Graphisoft parki épületkomplexumban található a Diákszállóval, sportlétesítményeivel és a kertjével.
[[Fájl:IBS hallgatók a világ minden tájáról.jpg|alt=IBS hallgatók a világ minden tájáról|bélyegkép|IBS hallgatók a világ minden tájáról]]
[[Fájl:IBS hallgatók a világ minden tájáról.jpg|alt=IBS hallgatók a világ minden tájáról|bélyegkép|IBS hallgatók a világ minden tájáról]]



A lap 2018. március 24., 13:42-kori változata

IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola
International Business School Budapest

Alapítva1991
HelyMagyarország, Budapest
Korábbi neveiNemzetközi Üzleti Főiskola
Típusnem állami főiskola
RektorLáng László
Elérhetőség
Cím1031 Budapest, Záhony u. 7.
Elhelyezkedése
IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola International Business School Budapest (Budapest)
IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola International Business School Budapest
IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola
International Business School Budapest
Pozíció Budapest térképén
é. sz. 47° 33′ 39″, k. h. 19° 03′ 24″Koordináták: é. sz. 47° 33′ 39″, k. h. 19° 03′ 24″
Térkép
Az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola
International Business School Budapest weboldala
IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola Budapest

Az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola or IBS-NÜF (International Business School Budapest, Международная Школа Бизнеса, Budapeşt Beynəlxalq Biznes Məktəbi) egy Magyarországon működő, magántulajdonban lévő, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény. Az IBS volt első magyar magánfőiskola, 1991-ben alapította Tamás István. Az első diplomákat 1995-ben adta ki, a 2014-ig végzettjei száma már meghaladta a 3700 főt. 1997-ben a sikeres intézményi akkreditációt követően az IBS államilag elismert magánfőiskola lett, s egyben jogosulttá vált az angol diploma mellett magyar főiskolai (ma Bachelor, azaz alapképzési) oklevél kiadására. Napjainkban a Graphisoft parki épületkomplexumban található a Diákszállóval, sportlétesítményeivel és a kertjével.

IBS hallgatók a világ minden tájáról
IBS hallgatók a világ minden tájáról

Az iskola története

Az intézményt 1991-ben alapította Dr. Tamás István, Nemzetközi Üzleti Főiskola néven. 1997-es magyarországi akkreditációjának megszerzéséig kizárólag angol diplomát adhatott végzős diákjainak, az Oxford Brookes Universityvel kötött egyezsége alapján. 2003-ban Felnőttképzési Akkreditáló Testület, valamint 2010-ben a European Council for Business Education (Üzleti Képzések Európai Tanácsa) és a British Accreditation Council (Brit Akkreditációs Tanács) akkreditálta az IBS-t. Az IBS Nemzetközi Üzleti Iskola 2011-ben megalapította Bécsi Campusát. 2012-ben együttműködési megállapodást kötött a University of Buckingham-mel. 2013-ban nyolc alapszakot és négy mesterszakot indított a University of Buckingham-mel közösen, továbbá elindult az első bécsi mesterszakos évfolyamuk. 2014-ben átköltözött az új budapesti campusára, a Garphisoft Parkba. Valamint, az IBS-be olvadt az Általános Vállalkozási Főiskola, új, magyar alapképzési és mesterképzési oklevelet adó szakokat hirdetett meg 2015-ben.

Az intézményben induló szakok

Fájl:Budapeşt Beynəlxalq Biznes Məktəbində təhsil alan Azərbaycanlı tələbələr.jpg
Hallgatók üzleti iskola

Az IBS nyolc BSc és négy MSc szakot kínál, végzősei a University of Buckingham diplomáját szerzik meg. Két szakon, a gazdálkodási és menedzsment, ill. a pénzügy és számvitel szakon a feltételek teljesítése esetén magyar alapképzési oklevél is szerezhető. Az IBS-ben az oktatás nyelve az angol, bár a BSc szakok első, közös éve magyar nyelven is teljesíthető. Azok számára, akiknek angol nyelvtudása még nem éri el a tanulmányok angol nyelven történő folytatásához szükséges szintet, az intézmény egyéves intenzív angol nyelvi programot kínál.

Angol nyelvű képzések:http://www.ibs-b.hu/kepzeseink/v/angol-nyelvu-kepzes/

Magyar nyelvű alapképzések:http://www.ibs-b.hu/kepzeseink/v/magyar-nyelvu-alapkepzesek/

Magyar nyelvű mesterképzések:http://www.ibs-b.hu/kepzeseink/v/composite-article-58/

Ismert végzősök

Források