„Belga labdarúgó-szövetség” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a ISBN link(ek) sablonba burkolása MediaWiki RfC alapján
a illetve elé vessző AWB
14. sor: 14. sor:


== Történelme ==
== Történelme ==
Az egyik legrégebben [[1895]]-ben alapított szövetség. A [[Nemzetközi Labdarúgó-szövetség]]nek [[1904]]-től, alapításától tagja. [[1954]]-től alapító tagja az [[Európai Labdarúgó-szövetség]]nek. Fő feladata a nemzetközi kapcsolatokon kívül, a [[Belga labdarúgó-válogatott]] férfi és női ágának, a korosztályos válogatottak illetve a nemzeti bajnokság szervezése, irányítása. A működést biztosító bizottságai közül a Játékvezető Bizottság (JB) felelős a játékvezetők utánpótlásáért, elméleti és fizikai képzéséért. Fejlődésének nagyon sokáig gátat szabott az amatőr szellem. [[1972]]-ben vezették be a profizmust.
Az egyik legrégebben [[1895]]-ben alapított szövetség. A [[Nemzetközi Labdarúgó-szövetség]]nek [[1904]]-től, alapításától tagja. [[1954]]-től alapító tagja az [[Európai Labdarúgó-szövetség]]nek. Fő feladata a nemzetközi kapcsolatokon kívül, a [[Belga labdarúgó-válogatott]] férfi és női ágának, a korosztályos válogatottak, illetve a nemzeti bajnokság szervezése, irányítása. A működést biztosító bizottságai közül a Játékvezető Bizottság (JB) felelős a játékvezetők utánpótlásáért, elméleti és fizikai képzéséért. Fejlődésének nagyon sokáig gátat szabott az amatőr szellem. [[1972]]-ben vezették be a profizmust.


== Elnökök ==
== Elnökök ==

A lap 2018. január 28., 00:09-kori változata

Belga labdarúgó-szövetség
Adatok
Alapítva1895
FIFA-tagság kezdete1904
UEFA1954

Elnök
François de Keersmaecker
Szövetségi kapitány
Georges Leekens
A Belga labdarúgó-szövetség weboldala

A belga labdarúgó-szövetség neve Belga Királyi Labdarúgó-szövetség [KBVB vagy URBSFA] (flamandul: Koninklijke Belgische Voetbalbond) [KBVB] (franciául: Union Royale Belge des Sociétés de Football-Association,) [URBSFA]. Székhelye Brüsszelben van.

Történelme

Az egyik legrégebben 1895-ben alapított szövetség. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek 1904-től, alapításától tagja. 1954-től alapító tagja az Európai Labdarúgó-szövetségnek. Fő feladata a nemzetközi kapcsolatokon kívül, a Belga labdarúgó-válogatott férfi és női ágának, a korosztályos válogatottak, illetve a nemzeti bajnokság szervezése, irányítása. A működést biztosító bizottságai közül a Játékvezető Bizottság (JB) felelős a játékvezetők utánpótlásáért, elméleti és fizikai képzéséért. Fejlődésének nagyon sokáig gátat szabott az amatőr szellem. 1972-ben vezették be a profizmust.

Elnökök

Források