„Pixa” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Forrás hiányzik
enciklopédikusabb stílus
1. sor: 1. sor:
{{nincs forrás}}
{{nincs forrás}}
'''Tóth Dániel György''' azaz '''Pixa''' ([[Székesfehérvár]], 1982.december 27)
'''Tóth Dániel György''' azaz '''Pixa''' ([[Székesfehérvár]], 1982. december 27.) DJ, producer, dalszerző, MC.
[[Fájl:Pixa.jpg|alt=Pixa - Hajadismijen borító|bélyegkép|204x204px|Tóth Dániel György / Pixa ]]
DJ / producer-dalszerző-MC


[[Fájl:Pixa.jpg|alt=Pixa - Hajadismijen borító|bélyegkép|204x204px|Tóth Dániel György/Pixa]]
Rapben, popban, dance-ben, electróban és rockban is kipróbálta magát az eddigi több mint 20 éves


Rapben, popban, dance-ben, electróban és rockban is kipróbálta magát az eddigi több mint 20 éves dalszerző/produceri pályafutása alatt.
dalszerző/produceri pályafutása alatt. Jelenleg az egyik legmeghatározóbb és leginnovatívabb hazai [[Lemezlovas|DJ]]/producer és műsorvezető!


[[Fluor Tomi|Fluor Tomival]] együtt szabadították rá az országra a "Mizu" című első hazai internetes vírus slágert, évekig zenei producerként tevékenykedett [[Fluor Tomi|Fluor]] és [[Éder Krisztián|SP]] albumain, és együtt dolgozott a magyar rapszcéna nagyjából összes kiemelkedő produkciójával a [[Punnany Massif|Punnany Massiftól]] kezdve a [[Hősök (együttes)|Hősök]]<nowiki/>ön át a [[Siska Finuccsi|Siska Finuccsiig]]. Magyar előadók közül legutóbb a [[Wellhello]] - Apuveddmeg, [[Halott Pénz]] - Valami van a levegőben és a Soerii & Poolek Vaddisznó című dalához készített remixet, és megnyerte a Steve Aoki által alapított [[Dim Mak Records]]-nál meghirdetett [[Uberjak’d]] nemzetközi remixversenyt.MC-ként fellépett a Nobody Moves-zal Európa több országában és Ázsiában,
[[Fluor Tomi]]val együtt szabadították rá az országra a ''Mizu'' című első hazai internetes vírus slágert, évekig zenei producerként tevékenykedett Fluor Tomi és [[Éder Krisztián|SP]] albumain, és együtt dolgozott a magyar rapszcéna nagyjából összes kiemelkedő produkciójával a [[Punnany Massif]]tól kezdve a [[Hősök (együttes)|Hősök]]ön át a [[Siska Finuccsi]]ig. A magyar előadók közül a [[Wellhello]] ''Apuveddmeg'', a [[Halott Pénz]] ''Valami van a levegőben'' és a Soerii & Poolek ''Vaddisznó'' című dalához készített remixet, és megnyerte a Steve Aoki által alapított [[Dim Mak Records]]nál meghirdetett [[Uberjak’d]] nemzetközi remixversenyt. MC-ként fellépett a Nobody Moves-zal Európa több országában és Ázsiában, produceri munkákra hívták már Kanadába és az USA-ba, és olyan kiadók szerződtetik, mint a Sony Music Entertainment, a Universal Music Group vagy az Interscope Records.


Forgatott egy klipet Snoop Dogg-gal, aztán megcsinálta a 2015-ös nyár gigaslágerét, a ''Bulibáró''t Kis Grófo közreműködésével.
produceri munkákra hívták már Kanadába és az USA-ba, mostanában pedig olyan kiadók szerződtetik, mint a Sony Music Entertainment, a Universal Music Group vagy az Interscope Records.

Ja, és forgatott egy klipet Snoop Dogg-gal, aztán megcsinálta a 2015-ös nyár gigaslágerét,

a Bulibárót Kis Grófo közreműködésével, ami felrobbantotta az internetet. És ez még csak a sztori eleje…

2017-ben Újabban a "Hajadismijen" című zenéjével örjíti a klubokban/ fesztiválokon és a rádióban! Hétfőnként hallható a [[Music FM|89.5 Music FM]]-en Juhász Gergellyel a Music Party-ban és a Music killers-ben!

A lap 2017. október 11., 06:53-kori változata

Tóth Dániel György azaz Pixa (Székesfehérvár, 1982. december 27.) DJ, producer, dalszerző, MC.

Pixa - Hajadismijen borító
Tóth Dániel György/Pixa

Rapben, popban, dance-ben, electróban és rockban is kipróbálta magát az eddigi több mint 20 éves dalszerző/produceri pályafutása alatt.

Fluor Tomival együtt szabadították rá az országra a Mizu című első hazai internetes vírus slágert, évekig zenei producerként tevékenykedett Fluor Tomi és SP albumain, és együtt dolgozott a magyar rapszcéna nagyjából összes kiemelkedő produkciójával a Punnany Massiftól kezdve a Hősökön át a Siska Finuccsiig. A magyar előadók közül a Wellhello Apuveddmeg, a Halott Pénz Valami van a levegőben és a Soerii & Poolek Vaddisznó című dalához készített remixet, és megnyerte a Steve Aoki által alapított Dim Mak Recordsnál meghirdetett Uberjak’d nemzetközi remixversenyt. MC-ként fellépett a Nobody Moves-zal Európa több országában és Ázsiában, produceri munkákra hívták már Kanadába és az USA-ba, és olyan kiadók szerződtetik, mint a Sony Music Entertainment, a Universal Music Group vagy az Interscope Records.

Forgatott egy klipet Snoop Dogg-gal, aztán megcsinálta a 2015-ös nyár gigaslágerét, a Bulibárót Kis Grófo közreműködésével.