„Szerkesztővita:Ferslaci” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 6 évvel ezelőtt a(z) Ewan McGregor témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Ferslaci (vitalap | szerkesztései)
65. sor: 65. sor:
Helló! Igaz, elnézést forrást nem tudok linkelni kerestem de nem találtam, csak a filmet néztem meg és felismertem Dolmány Attila hangját és a vége főcím is az Ő nevével kezdődik.
Helló! Igaz, elnézést forrást nem tudok linkelni kerestem de nem találtam, csak a filmet néztem meg és felismertem Dolmány Attila hangját és a vége főcím is az Ő nevével kezdődik.
Ha gondolod visszaállíthatod az előző verziót Anger Zsoltot (Ő sincs forrással megerősítve), de az valótlanság lenne, mert az ő neve még csak el sem hangzik a film vége főcímén.– [[Szerkesztő:Ferslaci|Ferslaci]] <sup>[[Szerkesztővita:Ferslaci|vita]]</sup> 2017. június 27., 19:04 (CEST)
Ha gondolod visszaállíthatod az előző verziót Anger Zsoltot (Ő sincs forrással megerősítve), de az valótlanság lenne, mert az ő neve még csak el sem hangzik a film vége főcímén.– [[Szerkesztő:Ferslaci|Ferslaci]] <sup>[[Szerkesztővita:Ferslaci|vita]]</sup> 2017. június 27., 19:04 (CEST)

Láttam, hogy az előző, "Anger Zsolt" sem volt forrásolva (egyébként ezt általában nem követeljük meg, mivel olyanok szerkesztik a filmes szócikkeket, akik valamennyire ismerik egymás eddigi wikipédiás tevékenységét és tudjuk egymásról, hogy amit beír a másik a szócikkbe, az az infó mennyire megbízható). Új szerkesztő esetében nálam ez a mutató nulláról indul... {{D}}. Mondhatni: mindenki tiszta lappal kezd.

Ha meg vagy róla győződve, hogy "Dolmány Attila" volt a szinkronja abban a filmben, akkor megpróbálhatnád ezt az infót eljuttatni az Internetes Szinkron adatbázishoz, és ha ők elfogadják, és közlik, akkor mi is! Tulajdonképpen az összes szócikkben ez alapkövetelmény, hogy a cikkben megjelent infó korábban már jelenjen meg valami nyilvánosan elérhető formában, mert úgy lehet ellenőrizni a valódiságát (lásd: [[WP:ELL]]). [[User:Misibacsi|misibacsi]]*<sup>[[User_vita:Misibacsi|üzenet]]</sup> 2017. június 28., 16:58 (CEST)

A lap 2017. június 28., 16:59-kori változata

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Ferslaci!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: misibacsi*üzenet 2017. június 25., 09:32 (CEST)Válasz

Ewan McGregor

Szia!

Miért írsz be valótlan dolgot a cikkbe? (Dolmány Attila) misibacsi*üzenet 2017. június 25., 09:32 (CEST)Válasz

Helló tegnap néztem meg a filmet és Dolmány Attila volt a hangja, de ha nem hiszed nézd meg a filmet! – Ferslaci vita 2017. június 25., 22:15 (CEST)Válasz

Ez nem így megy, hogy én mit hiszek, nem ezen múlik, és nem is ismerném fel a hangját - hanem hogy tudsz-e hivatkozást mutatni arra, amit állítasz. Nem voltam rest és még tegnap rákerestem az Internetes Szinkron adatbázisban, és Dolmány Attila adatlapja nem tünteti fel, hogy valaha szinkronozta volna Ewan McGregort, pedig 92 alkalmat ad meg, pl.:

  • Scott Speedman - 7 hangsávban
  • Clifton Collins, Jr. - 4 hangsávban
  • Clark Gregg - 4 hangsávban
  • John Hawkes - 4 hangsávban
  • Julian McMahon - 4 hangsávban
  • Barry Pepper - 4 hangsávban
  • Adrien Brody - 3 hangsávban
  • Oded Fehr - 3 hangsávban
  • Rory Kinnear - 3 hangsávban
  • Josh Lucas - 3 hangsávban
  • ...

Persze ez a lista sem szentírás, de itt hiányzik a neve. A "Magyar Szinkron" sem adja meg (de ez kevesebb adatot közöl: http://www.magyarszinkron.hu/?module=movies&action=showperson&mpid=341&category=szinesz). Úgyhogy várom a forrásaidat, légy szíves itt add meg. misibacsi*üzenet 2017. június 26., 16:39 (CEST)Válasz

Helló! Igaz, elnézést forrást nem tudok linkelni kerestem de nem találtam, csak a filmet néztem meg és felismertem Dolmány Attila hangját és a vége főcím is az Ő nevével kezdődik. Ha gondolod visszaállíthatod az előző verziót Anger Zsoltot (Ő sincs forrással megerősítve), de az valótlanság lenne, mert az ő neve még csak el sem hangzik a film vége főcímén.– Ferslaci vita 2017. június 27., 19:04 (CEST)Válasz

Láttam, hogy az előző, "Anger Zsolt" sem volt forrásolva (egyébként ezt általában nem követeljük meg, mivel olyanok szerkesztik a filmes szócikkeket, akik valamennyire ismerik egymás eddigi wikipédiás tevékenységét és tudjuk egymásról, hogy amit beír a másik a szócikkbe, az az infó mennyire megbízható). Új szerkesztő esetében nálam ez a mutató nulláról indul... Vigyor. Mondhatni: mindenki tiszta lappal kezd.

Ha meg vagy róla győződve, hogy "Dolmány Attila" volt a szinkronja abban a filmben, akkor megpróbálhatnád ezt az infót eljuttatni az Internetes Szinkron adatbázishoz, és ha ők elfogadják, és közlik, akkor mi is! Tulajdonképpen az összes szócikkben ez alapkövetelmény, hogy a cikkben megjelent infó korábban már jelenjen meg valami nyilvánosan elérhető formában, mert úgy lehet ellenőrizni a valódiságát (lásd: WP:ELL). misibacsi*üzenet 2017. június 28., 16:58 (CEST)Válasz