„Rachel Green” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Címke: HTML-sortörés
28. sor: 28. sor:


== Munkája ==
== Munkája ==
A sorozat kezdetén munkanélküli, épp otthonról szökött meg. Azonnal elhelyezkedik pincérnőként a jóbarátok kedvenc kávézójában, a Central Perk-ben. Itt nagyjából két évet húz le, a harmadik évad elején besokall, és egy divatáruházhoz megy, de kiderül, hogy ott is titkárnői feladatokat (kávéfőzés) kell ellátnia. Innen a [[Bloomingdale's]]-hez kerül át egy Mark nevű fickónak köszönhetően, ahonnan az ötödik évadban megy át a Ralph Lauren-hez. A 10. évadban egy fantasztikus álláslehetőséget kap [[Párizs]]ban, a divat fellegvárában, de végül visszautasítja az munkát.
A sorozat kezdetén munkanélküli, épp az esküvőjéről szökött meg. Azonnal elhelyezkedik pincérnőként a jóbarátok kedvenc kávézójában, a Central Perk-ben. Itt nagyjából két évet húz le, a harmadik évad elején besokall, és egy divatáruházhoz megy, de kiderül, hogy ott is titkárnői feladatokat (kávéfőzés) kell ellátnia. Innen a [[Bloomingdale's]]-hez kerül át egy Mark nevű fickónak köszönhetően, ahonnan az ötödik évadban megy át a Ralph Lauren-hez. A 10. évadban egy fantasztikus álláslehetőséget kap [[Párizs]]ban, a divat fellegvárában, de végül visszautasítja az munkát.


== Randijai ==
== Randijai ==

A lap 2017. április 28., 08:02-kori változata

Rachel Karen Green
Jóbarátok-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseRandi, vagy nem randi
Utolsó megjelenéseUtolsó
MegalkottaDavid Crane,
Marta Kauffman
MegszemélyesítőjeJennifer Aniston
Rachel Karen Green adatai
Neme
Foglalkozásapincérnő, asszisztens, eladónő
Családjaelvált, egy gyermekkel
SzüleiDr. Leonard Green,
Sandra Green
TestvérekJill Green, Amy Green
HázastársaRoss Geller (1999)
GyermekeiEmma Geller-Green
Fájl:Friends1.jpg
Jennifer Aniston (balra) Rachel Green szerepében

Rachel Karen Green a Jóbarátok című amerikai szituációs komédiasorozat egyik főszereplője, Monica lakótársa a történet elején. A sorozatban Jennifer Aniston alakítja.

Történet

Alább a cselekmény részletei következnek!

Család

Rachel gazdag, feltehetően zsidó gyökerű családból származik,[1] két testvére van: Jill (Reese Witherspoon) és Amy (Christina Applegate). Mint gazdag család gyermeke, a sorozat elején egy elkényeztetett, fiatal lány, aki soha nem dolgozott semmit, és akinek apja fizette kiadásait egész addigi életében. Az első epizódban az oltár előtt hagyja jegyesét, Barry Farbert, és Monicánál húzza meg magát, végül be is költözik. Szülei a második évadban elválnak, így Rachel megtapasztalja a kétfelé húzó gyermek szerepét is. Rosshoz fűződő kapcsolata a sorozat egészében egy nyitott kérdés, hiszen hol összevesznek, hol kibékülnek. A 8. évadban megszületik közös gyermekük Emma Geller-Green, akinek világrajövetele szintén tovább bonyolítja a dolgokat. A befejező epizód váratlan fordulata, hogy annyi év és annyi bonyodalom után végre kibékülnek.

Jellemvonásai

Rachel előéletéből adódóan végletesen elkényeztetett kislány. Igazi jellemfejlődése akkor kezdődik, amikor beköltözik Monicához. Saját lábára áll, megtanul kiállni magáért, értékelni a munkát. Észbeli képességei nem sokkal magasabbak Joey-nál, de munkájában (a divatszakmában) jól teljesít, a sorozat előrehaladtával egyre magasabb pozíciókat tölt be. Hajlamos sokat költeni, leginkább saját magára. Kényes a külsejére, sokat foglalkozik magával. Gyönyörű, bár az a férfi, aki neki tetszett, inkább Phoebet választotta volna (Paolo, Tag). Nagyon szereti a lányát, Emmát. A sorozatban neki van talán a legjobb öltözködési stílusa, karrierje.

Munkája

A sorozat kezdetén munkanélküli, épp az esküvőjéről szökött meg. Azonnal elhelyezkedik pincérnőként a jóbarátok kedvenc kávézójában, a Central Perk-ben. Itt nagyjából két évet húz le, a harmadik évad elején besokall, és egy divatáruházhoz megy, de kiderül, hogy ott is titkárnői feladatokat (kávéfőzés) kell ellátnia. Innen a Bloomingdale's-hez kerül át egy Mark nevű fickónak köszönhetően, ahonnan az ötödik évadban megy át a Ralph Lauren-hez. A 10. évadban egy fantasztikus álláslehetőséget kap Párizsban, a divat fellegvárában, de végül visszautasítja az munkát.

Randijai

Alább a cselekmény részletei következnek!

Vastaggal szerepelnek a komoly kapcsolatok

  • Barry – A srác, akit az oltár előtt elhagyott
  • Paolo – Egy olasz srác a házból
  • Jean Claude Van-Damme- A színész a Vírus 2-ből
  • Russ – Egy srác, aki a megszólalásig hasonlít Ross-ra
  • Ross
  • Mark – kollégája a Bloomingdale's-nél
  • Tommy – az ordítozós srác
  • Josh – gimnazista srác, csak hogy Ross-t féltékennyé tegye
  • Patrick – Egy srác Chandler munkahelyéről, aki azért hajlandó Rachel-lel randizni, mert "Rachel most nem akar komoly kapcsolatba belemenni"
  • Joshua – vele négy randevút is megér, de Ross-t féltékennyé akarván tenni túl gyorsnak tűnik Joshuának, így…
  • Danny (Jeti) – Monica hozza őket össze, de a srác túl közeli húga miatt inkább nem találkoznak többet
  • Ross – megint. (Részegen összeházasodnak Las Vegasban)
  • Mr Stevens (Paul)– Elisabeth (Ross aktuális barátnője) édesapja (Bruce Willis)
  • Tag – Rachel titkára, de Tag túl fiatal, Rachel pedig komoly kapcsolatot, gyerekeket szeretne, ezért Rachel 30. születésnapján szakítanak.
  • Kash – az Életünk napjai egyik szereplője, aki – amint kiderül, hogy Rachel terhes – azonnal szakít vele
  • Joey
  • Ross – végleg…

Hivatkozások

  1. Ld. a produceri vallomást a „zsidó-amerikai long-island-i hercegnő” sztereotípiájáról, valamint Rachel megjegyzését a nagymamájáról a 9. évad, 9. részében.[1]