„Tamási termálfürdő” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Vessző utáni szóközhiány, egyéb apróság javítása AWB
Kla (vitalap | szerkesztései)
aNincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
A '''Tamási Termálfürdő''' [[Tolna megye|Tolna megyében]], a közel kilencezer főt számláló kisvárosban, [[Tamási]]ban található. Amely a Balaton felé vezető 65-ös főút és a Dél- Dunántúlt keresztülszelő 61-es főút kereszteződésénél fekszik. A [[Termálfürdő]] a megye egyik legjelentősebb fürdője, amely 7 hektáros zöldterületen, gyönyörű környezetben található. A termálfürdő egész évben folyamatos nyitva tartással várja a látogatókat. A téli nyitva tartás alatt, október közepétől április végéig a téliesített [[termálvíz]]zel feltöltött gyógymedencék üzemelnek. A nyári nyitva tartás alatt (május elejétől október közepéig) 5 db különböző méretű és vízhőmérsékletű termálvizes medence, 1400 m²-es vízfelülettel várja a fürdőzni vágyókat.
A '''Tamási Termálfürdő''' [[Tolna megye|Tolna megyében]], a közel kilencezer főt számláló kisvárosban, [[Tamási]]ban található. Amely a Balaton felé vezető 65-ös főút és a Dél- Dunántúlt keresztülszelő 61-es főút kereszteződésénél fekszik. A [[Termálfürdő]] a megye egyik legjelentősebb fürdője, amely 7 hektáros zöldterületen, gyönyörű környezetben található. A termálfürdő egész évben folyamatos nyitvatartással várja a látogatókat. A téli nyitvatartás alatt, október közepétől április végéig a téliesített [[termálvíz]]zel feltöltött gyógymedencék üzemelnek. A nyári nyitvatartás alatt (május elejétől október közepéig) 5 db különböző méretű és vízhőmérsékletű termálvizes medence, 1400 m²-es vízfelülettel várja a fürdőzni vágyókat.


{| class="wikitable sortable"
{| class="wikitable sortable"

A lap 2016. december 12., 09:37-kori változata

A Tamási Termálfürdő Tolna megyében, a közel kilencezer főt számláló kisvárosban, Tamásiban található. Amely a Balaton felé vezető 65-ös főút és a Dél- Dunántúlt keresztülszelő 61-es főút kereszteződésénél fekszik. A Termálfürdő a megye egyik legjelentősebb fürdője, amely 7 hektáros zöldterületen, gyönyörű környezetben található. A termálfürdő egész évben folyamatos nyitvatartással várja a látogatókat. A téli nyitvatartás alatt, október közepétől április végéig a téliesített termálvízzel feltöltött gyógymedencék üzemelnek. A nyári nyitvatartás alatt (május elejétől október közepéig) 5 db különböző méretű és vízhőmérsékletű termálvizes medence, 1400 m²-es vízfelülettel várja a fürdőzni vágyókat.

típusa jellege hőfoka száma
termál ülőmedence fedett 35-38 1
termál ülőmedence nyitott 35-38 1
pancsoló nyitott 28-30 2
strandmedence nyitott 24-28 2
úszómedence 33 m nyitott 22-24 1

Kikapcsolódás

Nyáron strandröplabda-pálya, strandfocipálya ad otthont bajnokságoknak, valamint teniszpálya és ping-pong asztalok állnak a vendégek rendelkezésére. A fürdő közelében kilátó, erdei tanösvény és kerékpárút található. Masszőrök, finn szauna vehető igénybe. A fürdőben többféle kényelmi berendezés - napozóágy, gombasátor, hintaágy - is bérelhető, több kereskedelmi és vendéglátóegység áll rendelkezésre.

Gyógyvíz gyógyító hatása az alábbi betegségekre bizonyított:

  • végtagízületi porckopásban,
  • mozgásszervi degeneratív elváltozásokban,
  • gerinc és csípőízületek porckopásos elváltozásában,
  • baleseti és ortopédiai mozgássérültek utókezelésében,

továbbá javasolt még a gyógyfürdő nőgyógyászati gyulladások mérséklésén túl a petefészek – funkciók aktivizálódása miatt sterilitás, menstruációs zavarok, klimaxos panaszok esetén is.

Szolgáltatások

Többféle masszázs és szauna, ingyenes HotSpot.

Fejlesztési tervek

Új turisztikai beruházások készülnek a Tamási Termálfürdő fejlesztéseként. A program azt tűzte ki céljául, hogy kerekesszékes, illetve mozgáskorlátozott vendégek minden olyan szolgáltatást igénybe tudjanak venni a gyógyfürdőben, mint ép társaik. Ennek szellemében épül fel egy modern fedett fürdő. A közel 3000 m² -es létesítményben helyet kap pezsgő-, élményfürdő, meleg vizes relaxmedence, éppúgy, mint két termálmedence, jacuzzi és csobbanómedence is. A kialakításra kerülő szaunavilág mellett megjelennek a gyógyászati szolgáltatások is.

Külső hivatkozások