„Manhattan (együttes)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Forrás hiányzik
1. sor: 1. sor:
{{nincs forrás}}
MANHATTAN EGYÜTTES
MANHATTAN EGYÜTTES




Az R-GO együttes basszusgitárosa, [[Környei Attila]] a 80-as évek végén abbahagyta az aktív zenélést és pop - menedzserként folytatta tevékenységét. Mindig is dédelgetett vágya volt, hogy saját produkciókat hozzon létre, és ezeket a produkciókat a kezdetektől végigvezesse a sikerek csúcsáig.
Az R-GO együttes basszusgitárosa, [[Környei Attila (zenész)|Környei Attila]] a 80-as évek végén abbahagyta az aktív zenélést és pop - menedzserként folytatta tevékenységét. Mindig is dédelgetett vágya volt, hogy saját produkciókat hozzon létre, és ezeket a produkciókat a kezdetektől végigvezesse a sikerek csúcsáig.
1991-ben Környei Attila megalakította az első önálló produkcióját, a Manhattan együttest. Hosszú hónapok keresgélése után kiválasztotta a megfelelő embereket:
1991-ben Környei Attila megalakította az első önálló produkcióját, a Manhattan együttest. Hosszú hónapok keresgélése után kiválasztotta a megfelelő embereket:

A lap 2016. szeptember 26., 19:35-kori változata

MANHATTAN EGYÜTTES


Az R-GO együttes basszusgitárosa, Környei Attila a 80-as évek végén abbahagyta az aktív zenélést és pop - menedzserként folytatta tevékenységét. Mindig is dédelgetett vágya volt, hogy saját produkciókat hozzon létre, és ezeket a produkciókat a kezdetektől végigvezesse a sikerek csúcsáig. 1991-ben Környei Attila megalakította az első önálló produkcióját, a Manhattan együttest. Hosszú hónapok keresgélése után kiválasztotta a megfelelő embereket:

  • Csoki ( Fix együttes)
  • Dobi Sándor ( Kenguru együttes)
  • Varga Szabolcs (La Fontaine, Békéscsaba )
  • Vilmányi Gábor ( Exotic együttes )

Ez volt idehaza, de nagy valószínűség szerint egész Európában is az első boy-group. A szokatlan felállás, hogy hangszerek nélkül négy fiatal énekes, akiknek a produkciójukban nagy szerepet játszik a divatnak megfelelő színpadi tánc, meglehetősen rizikós vállalkozásnak tűnt. Mindenesetre a menedzser el tudta hitetni a tagokkal, hogy amennyiben összeáll a produkció, úgy nagy sikerre számíthatnak. Elkezdődtek a lemez felvételei. Környei a volt R-GO-s kolegáit, Holló Józsefet és Kozma Tibort kérte fel a zenék megírására, és a stúdió munkákra. A felvételekkel párhuzamosan elkezdődtek a színpadi koreográfiák kitalálása, betanulása. Még ebben az évben megjelent az első nagylemezük ( Craft Records kiadásában ), Manhattan címmel. A lemez pillanatok alatt a slágerlisták élére került. Még 91’ nyarán lehetőséget kapott az együttes, hogy országos turnéra induljon a Neoton együttes vendégeként. Az ősz folyamán elindult az önálló Manhattan országos turné. Az első lemez hetek alatt bearanyozódott, majd pár hónap múlva átvehették az együttes tagjai az Operett Színházban megtartott koncertjükön a platina lemezt. 1992 –ben megjelenik második lemezük Szállj fel még címmel. Az együttes elnyeri az év zenekara címet. A páratlan sikernek köszönhetően 1992-ben könyv jelent meg az együttes történetéről. A siker folytatódott: aranylemezek, platina lemezek, minden évben több országos turné, TV show-k, hatalmas rajongótábor. Nyaranként megrendezték Agárdon nagy érdeklődés mellett az országos rajongói tábort. Az együttes már két éve folyamatosan a MAHASZ slágerlista élmezőnyében. 1993-ban jelenik meg a harmadik Manhattan lemez Hazatérés címmel ( Magneoton kiadás ) 1994 ben megjelent a 4 tagú csapat utolsó közös lemeze Várj te hosszú forró nyár címmel. A harmadik lemez után az együttesből kivált Varga Szabolcs. Az együttes Szabolcs kiválását nagyon megérezte. A három tagra fogyatkozott együttes még 94- ben megjelentet egy újabb lemezt Ajándék címen. 94-ben, és 95-ben az együttes sikere még tart, rengeteg fellépés és Görögországba kihelyezett tábor. Itt készült a tengerparton az együttes Mert ő szerelmessé tud tenni c. videó klipje a fanatikus rajongókkal közösen. Az együttes még több évig működik, de 95-ben távozik a csapattól alapítójuk, menedzserük Környei Attila, majd nem sokkal később kiválik az együttesből Dobi Sándor. A megmaradt két tag, Vilmányi Gábor és Csoki mellé ezek után csatlakozik egy fiatal gitáros Kelemen Tamás. Ebben a felállásban még két lemez jelent meg az együttestől: 1997-ben Man-Hat-Tan - Ugyanaz a tűz címmel, és 1998-ban Hetedik címmel jelenik meg az utolsó Manhattan lemez. A 90-es évek végén végleg feloszlik az együttes. A rajongóktól való végső búcsúzásként a Hungaroton kiadó 2000-ben megjelenteti a Best Of Manhattan c. lemezt.

A Manhattan együttes volt az első olyan együttes idehaza, akik nem természetes módon szerveződtek, hanem előre megtervezett koncepció szerint egy profi üzleti vállalkozásként működött. Környei Attila úttörő módszerét kisebb nagyobb sikerrel évek múltán nagyon sokan próbálták lemásolták. Ebben az időben több egyetemista a diploma dolgozatát Környei menedzseri munkásságáról írta.


MANHATTAN lemezek:

  • 1991 MANHATTAN
  • 1992 SZÁLLJ FEL MÉG
  • 1993 HAZATÉRÉS
  • 1994 VÁRJ TE HOSSZÚ FORRÓ NYÁR
  • 1995 AJÁNDÉK
  • 1997 UGYANAZ A TŰZ
  • 1998 HETEDIK
  • 2000 BEST OF MANHATTAN