„Okostelefon-alkalmazás” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Dencey (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
Az '''okostelefon-alkalmazások''' vagy mobil appok mobileszközökön futó számítógépes programok. Az ilyen eszközök általában előtelepítve tartalmaznak néhány, a használat megkezdéséhez fontos alkalmazást, mint például [[webböngésző]]t, [[levelezőprogram]]ot, és egy, a további alkalmazások beszerzésére alkalmas programot (piactér, „market”). További alkalmazásokat ezekről a piacterekről lehet letölteni ingyen vagy díj ellenében. Az okostelefon-alkalmazások általában kihasználják a mobileszköz beépített lehetőségeit, mint amilyen például a beépített kamera, a névjegyzék, a [[Global Positioning System|GPS]] helymeghatározás. Ilyen alkalmazások például lehetnek játékprogramok, valamilyen szolgáltatást nyújtó programok, célalkalmazások.
Az '''okostelefon-alkalmazások''' vagy mobil appok mobileszközökön futó számítógépes programok. Az ilyen eszközök általában előtelepítve tartalmaznak néhány, a használat megkezdéséhez elengedhetetlen alkalmazást, mint például [[webböngésző]]t, [[levelezőprogram]]ot, és egy, a további alkalmazások beszerzésére alkalmas programot (piactér, „market”). Ezt követően válik alkalmassá arra, hogy további alkalmazásokat lehessen letölteni ezekről a piacterekről, ingyen vagy díj ellenében. Az okostelefon-alkalmazások általában kihasználják a mobileszköz beépített lehetőségeit, mint amilyen például a beépített kamera, a névjegyzék, a [[Global Positioning System|GPS]] helymeghatározó rendszer. Ilyen alkalmazások például a játékprogramok, illetve valamilyen informatikai szolgáltatásokat nyújtó programok, célalkalmazások.


== Források ==
== Források ==

A lap 2016. augusztus 8., 22:44-kori változata

Az okostelefon-alkalmazások vagy mobil appok mobileszközökön futó számítógépes programok. Az ilyen eszközök általában előtelepítve tartalmaznak néhány, a használat megkezdéséhez elengedhetetlen alkalmazást, mint például webböngészőt, levelezőprogramot, és egy, a további alkalmazások beszerzésére alkalmas programot (piactér, „market”). Ezt követően válik alkalmassá arra, hogy további alkalmazásokat lehessen letölteni ezekről a piacterekről, ingyen vagy díj ellenében. Az okostelefon-alkalmazások általában kihasználják a mobileszköz beépített lehetőségeit, mint amilyen például a beépített kamera, a névjegyzék, a GPS helymeghatározó rendszer. Ilyen alkalmazások például a játékprogramok, illetve valamilyen informatikai szolgáltatásokat nyújtó programok, célalkalmazások.

Források