„Terry O’Quinn” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
CsurlaBot (vitalap | szerkesztései)
Vander (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
28. sor: 28. sor:
O’Quinn a [[michigan]]i Sault Ste. Marie-ban született. A Central Michigan Egyetemre járt Mount Pleasantben, és az [[Iowai Egyetem]]re [[Iowa]] államban.
O’Quinn a [[michigan]]i Sault Ste. Marie-ban született. A Central Michigan Egyetemre járt Mount Pleasantben, és az [[Iowai Egyetem]]re [[Iowa]] államban.


O’Quinn az [[1970-es évek]]ben kezdte színész pályáját. Feltűnt ''[[A mennyország kapuja]]'' és a ''[[Tombstone – A halott város]]'' című filmekben; legismertebb filmszerepe ''[[A mostohaapa]]''. Később inkább kis költségvetésű filmek és tévésorozatok visszatérő színésze lett, szerepelt többek közt a ''[[Star Trek: Az új nemzedék]]''ben, az ''[[X-akták]]''ban, a ''[[Millenium]]''ban, a ''[[JAG – Becsületbeli ügyek]]''ben, ''[[Az elnök emberei (televíziós sorozat)|Az elnök emberei]]''ben, az ''[[Esküdt ellenségek]]''ben és az ''[[NCIS]]''ben is. Az igazi ismertséget a ''[[Lost]]'' című sorozat hozta meg számára, ahol John Locke-ot formálta meg, ezzel a szereppel számos díjat is elnyert. Emellett fontos szereplője a [[Hawaii Five-0]] c. sorozatnak, amelyben Joe White parancsnokot alakítja.
O’Quinn az [[1970-es évek]]ben kezdte színész pályáját. Feltűnt ''[[A mennyország kapuja]]'' és a ''[[Tombstone – A halott város]]'' című filmekben; legismertebb filmszerepe ''[[A mostohaapa]]''. Később inkább kis költségvetésű filmek és tévésorozatok visszatérő színésze lett, szerepelt többek közt a ''[[Star Trek: Az új nemzedék]]''ben, az ''[[X-akták]]''ban, a ''[[Millenium]]''ban, a ''[[JAG – Becsületbeli ügyek]]''ben, ''[[Az elnök emberei (televíziós sorozat)|Az elnök emberei]]''ben, az ''[[Esküdt ellenségek]]''ben és az ''[[NCIS]]''ben is. Az igazi ismertséget a ''[[Lost]]'' című sorozat hozta meg számára, ahol John Locke-ot formálta meg, ezzel a szereppel számos díjat is elnyert. Emellett fontos szereplője a ''[[Hawaii Five-0]]'' c. sorozatnak, amelyben Joe White parancsnokot alakítja.
== További információk ==
== További információk ==
* {{PORT.hu-person|13365|Terry O’Quinn}}
* {{PORT.hu-person|13365|Terry O’Quinn}}

A lap 2016. április 19., 03:16-kori változata

Terry O’Quinn
Életrajzi adatok
Születési névTerrance O’Quinn
Született1952július 15. (71 éves)
Sault Ste. Marie, Michigan, USA
HázastársaLori Quinn (1979–)
Pályafutása
Iskolái
Aktív évek1980 – napjainkig
Híres szerepeiJohn Locke
Lost
További díjak

Terry O’Quinn IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Terry O’Quinn témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Terrance Terry O’Quinn (USA, Michigan, Sault Ste. Marie, 1952. július 15. –) Emmy-díjas amerikai színész. Legismertebb szerepe John Locke, az ABC Lost című drámasorozatában.

Élete és karrierje

O’Quinn a michigani Sault Ste. Marie-ban született. A Central Michigan Egyetemre járt Mount Pleasantben, és az Iowai Egyetemre Iowa államban.

O’Quinn az 1970-es években kezdte színész pályáját. Feltűnt A mennyország kapuja és a Tombstone – A halott város című filmekben; legismertebb filmszerepe A mostohaapa. Később inkább kis költségvetésű filmek és tévésorozatok visszatérő színésze lett, szerepelt többek közt a Star Trek: Az új nemzedékben, az X-aktákban, a Milleniumban, a JAG – Becsületbeli ügyekben, Az elnök embereiben, az Esküdt ellenségekben és az NCISben is. Az igazi ismertséget a Lost című sorozat hozta meg számára, ahol John Locke-ot formálta meg, ezzel a szereppel számos díjat is elnyert. Emellett fontos szereplője a Hawaii Five-0 c. sorozatnak, amelyben Joe White parancsnokot alakítja.

További információk