„Belga hidegvérű” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
17. sor: 17. sor:
| weboldal =
| weboldal =
}}
}}
A '''Brabant''' egy mézszürke, deres vagy sárga belga munkásló fekete, szürke vagy fehér „csizmában”, vagyis hosszú, sűrű, fekete bokaszőrökkel, csaknem térdmagasságig a lábak végein. [[Belgium]] egyetlen őshonos fajtája. Leszármazottja az erdei lónak. A belga tenyésztők egy olyan fajtát akartak kialakítani, mely megfelel a környezetnek, a helyi éghajlatnak és az igen nehéz talajnak. Nehéz igáslóként hasznosítják. Rendkívül erős testfelépítésű, a hatalmas, izmos testen viszonylag kis fej ül, bikaerős nyakon. Patái is szélesek, erősek. A magas lovak közé tartozik, marmagassága 175-180 cm. A hidegvérű lovak (tehát a munkalovak) mintapéldánya. Végtelenül jóindulatú, bármilyen munkára rávehető.
A '''Brabant''' egy mézszürke, deres vagy sárga belga munkásló fekete vagy fehér „csizmában”, vagyis hosszú, sűrű, fekete bokaszőrökkel, csaknem térdmagasságig a lábak végein. [[Belgium]] egyetlen őshonos fajtája. Leszármazottja az erdei lónak. A belga tenyésztők egy olyan fajtát akartak kialakítani, mely megfelel a környezetnek, a helyi éghajlatnak és az igen nehéz talajnak. Nehéz igáslóként hasznosítják. Rendkívül erős testfelépítésű, a hatalmas, izmos testen viszonylag kis fej ül, bikaerős nyakon. Patái is szélesek, erősek. A magas lovak közé tartozik, marmagassága 175-180 cm. A hidegvérű lovak (tehát a munkalovak) mintapéldánya. Végtelenül jóindulatú, bármilyen munkára rávehető.


{{csonk-állat}}
{{csonk-állat}}

A lap 2016. március 13., 00:38-kori változata

Brabant
Származási hely Belgium
Vérmérséklethidegvérű
Színmézszürke, deres, sárga
Marmagasság175-180 cm
A Wikimédia Commons tartalmaz Brabant témájú médiaállományokat.

A Brabant egy mézszürke, deres vagy sárga belga munkásló fekete vagy fehér „csizmában”, vagyis hosszú, sűrű, fekete bokaszőrökkel, csaknem térdmagasságig a lábak végein. Belgium egyetlen őshonos fajtája. Leszármazottja az erdei lónak. A belga tenyésztők egy olyan fajtát akartak kialakítani, mely megfelel a környezetnek, a helyi éghajlatnak és az igen nehéz talajnak. Nehéz igáslóként hasznosítják. Rendkívül erős testfelépítésű, a hatalmas, izmos testen viszonylag kis fej ül, bikaerős nyakon. Patái is szélesek, erősek. A magas lovak közé tartozik, marmagassága 175-180 cm. A hidegvérű lovak (tehát a munkalovak) mintapéldánya. Végtelenül jóindulatú, bármilyen munkára rávehető.