„Szerkesztő:Plzslt” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Plzslt (vitalap | szerkesztései)
kép feltöltés
Plzslt (vitalap | szerkesztései)
15. sor: 15. sor:
== Fenn vagy a neten? ==
== Fenn vagy a neten? ==


Az ezredforduló óta játszok az internet-játszótéren. A legkülönbözőbb témákban szerkesztek lap.hu oldalak: nyugdíj, [[Apostag]], vőlegény, [[Copy General]], Kozsó, Kft, Mike Oldfield, népfőiskola. Korai óckodásom ellenére mára jópár blogot jegyzek. Kedvencem a [http://csekk.blog.hu/ csekk.blog.hu]. Rendszeresen vaterázok. Marketingesként gyártattam portálrendszert nettó 6 millió forintért de saját rezsiben céges weboldalt ingyen is. Írtam on-line szöveget a [[Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. | Kulcs-Soft]]nak, a print&GO nyomdának. A legnagyobb kudarcom egy memoriajátáték és megrendelő oldal (aminek már nyomda sincs). Amire a legbüszkébb vagyok: [http://byrom.hu/kepeslap/ byrom.hu/kepeslap]. Nem azért mert nagyon jó oldal, hanem azért mert segítségével sok önkormányzat nagyon olcsón készíthetett képeslapot. A Wikipédián voltam: [http://hu.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1lis:Szerkeszt%C5%91_k%C3%B6zrem%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9sei/213.163.43.130/ 213.163.43.130], [http://hu.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1lis:Szerkeszt%C5%91_k%C3%B6zrem%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9sei/213.163.43.130/ Peugeot307]
Az ezredforduló óta játszok az internet-játszótéren. A legkülönbözőbb témákban szerkesztek lap.hu oldalak: nyugdíj, [[Apostag]], vőlegény, [[Copy General]], Kozsó, Kft, Mike Oldfield, népfőiskola. Korai óckodásom ellenére mára jópár blogot jegyzek. Kedvencem a [http://csekk.blog.hu/ csekk.blog.hu]. Rendszeresen vaterázok. Marketingesként gyártattam portálrendszert nettó 6 millió forintért de saját rezsiben céges weboldalt ingyen is. Írtam on-line szöveget a [[Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. | Kulcs-Soft]]nak, a print&GO nyomdának. A legnagyobb kudarcom egy memoriajátáték és megrendelő oldal (aminek már nyomda sincs). Amire a legbüszkébb vagyok: [http://byrom.hu/kepeslap/ byrom.hu/kepeslap]. Nem azért mert nagyon jó oldal, hanem azért mert segítségével sok önkormányzat nagyon olcsón készíthetett képeslapot. 2016 nagy dobása volt a [[Helyi HírlApp]], amivel települési önkormányzatok, helyi újságok és magánszemélyek hozhatnak létre saját települési mobilapplikációt gyorsan és egyszerűen.


Próbálgattam magamat a Facebookon és a Google Pluszon, kezelek a plébánia weboldalát és nyilvános csoportjának oldalát. Van néhány viccesnek szánt projektem, de semmi szóra érdemes.
A Wikipédián voltam: [http://hu.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1lis:Szerkeszt%C5%91_k%C3%B6zrem%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9sei/213.163.43.130/ 213.163.43.130], [http://hu.wikipedia.org/wiki/Speci%C3%A1lis:Szerkeszt%C5%91_k%C3%B6zrem%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9sei/213.163.43.130/ Peugeot307]. Próbálgattam magamat a Facebookon és a Google Pluszon, kezelem egy plébánia weboldalát és nyilvános csoportjának oldalát. Van néhány viccesnek szánt projektem, de semmi szóra érdemes.


== Sokoldalú, szinte gömb ==
== Sokoldalú, szinte gömb ==

A lap 2016. március 4., 09:35-kori változata

Pulai Zsolt a múlt században

Írok, tehát vagyok

Amióta az eszemet tudom, kommunikálok. Leginkább írásban. Óvodásként már le tudtam írni a nevemet. Nagyszüleim bútorait pedig körzőheggyel jelöltem meg. (ÁDKI, TÁPHÖ) Emlékeim szerint már tizenévesen újságot írtam. Édesanyám javaslatára mellőztem a politikai írást. „Ebből gond lehet.” – mondta miután egy cikkemet elolvasta. Újságíró mániám szakmunkástanulókén, a vasipari munka sivárságának kompenzációjaként, vagy a végeláthatatlan szabadidő miatt jött újra elő. Nem tudni. Apostagi Vasárnap, Kiskunhalom. Ez utóbbi lapból egy szamizdat szám jelent meg. Aztán felelőtlen szerkesztőként 5 évig szerkesztettem a Ladik ifjúsági olvasnivalót. Igazi újsághoz 2002-ben kerültem közel. (Ekkor már 27 éves voltam.) A Budapesti Piac reklámújság, de újság, majd a jobbsorsra érdemes Budapesti Nap következett. Publikáltam az ÁVF főiskolai újságjában, a Magyar Katolikus Rádióban rövidhíreket szerkesztettem.

Kényes vagyok a helyesírásra. Magyar nyelvből és matematikából is sikerült jelesre érettségiznem, ami kisebb zavart keltett az erőben, mert szándékom szerint ötös magyar érettségivel a Pázmányra, ötös matekkal pedig valahova máshova jelentkeztem volna, amire már nem emlékszem. Végül a Pázmány lett, de a jelentkezésem rejtélyes módon elkeveredett. Így nem lett belőlem bölcsész.

2013. április 10-én jelentette meg Let's Play English című művemet az Akadémiai Kiadó. "A 10+1 játékból álló különleges nyelvi társas játékgyűjtemény változatossá és élvezetessé teszi a 8-10 éves korosztály érdeklődésének és angoltudásának megfelelő témakörök (család, napi tevékenységek, öltözködés, utazás, állatok stb.) szókincsének és nyelvtanának gyakorlását. Játékos párbeszédek segítségével szórakoztatva fejleszti a diákok beszédkészségét. A füzetek és a játékkártyák kedves színes illusztrációi élményszerűvé varázsolják az angol nyelv kisiskolás korban való elsajátítását." - ezt a szerkesztőm írta. Szerkesztő: Kiscelli Piroska, felelős szerkesztő: Thimar Márta, illusztráció: Fatér Anna. Ezt követte a Let's Play English Again, ami sokkal jobb játékokat írtam, mint az első részbe, és szebben is lett szerkesztve. A rend kedvéért: a megjelenés dátuma: 2015. december 4.

Mrkg, azaz marketigről röviden

2002-től marketingezek kisebb-nagyobb megszakításokkal. Bábáskodtam a Civil Híradó weboldal megszületésénél, 2003-tól a Copy Generalnál sokszoroztam a cég sikereit. Ez utóbbi helyen új weboldalt programoztattam és adminisztráltam, kampányokat indítottam, arculatot alakítottam, szövegeket írtam, értékesítési munkát támogattam... Öt év alatt az oldal látogatottságát elérte a dupláját, a Page Rank az 5-öt. Részt vettem számos DM és online marketing-szemináriumon. Érdeklődési köröm, egyben a hobbim az online marketingkommunikáció és online szolgáltatások. Látogatottság-növelésben előnyben részesítem a kreativitást és a szokatlan megoldásokat, de nem ismeretlen számomra az AdWords vagy Etarget sem. Wikipedián a Copy General címszó írható a rovásomra.

Fenn vagy a neten?

Az ezredforduló óta játszok az internet-játszótéren. A legkülönbözőbb témákban szerkesztek lap.hu oldalak: nyugdíj, Apostag, vőlegény, Copy General, Kozsó, Kft, Mike Oldfield, népfőiskola. Korai óckodásom ellenére mára jópár blogot jegyzek. Kedvencem a csekk.blog.hu. Rendszeresen vaterázok. Marketingesként gyártattam portálrendszert nettó 6 millió forintért de saját rezsiben céges weboldalt ingyen is. Írtam on-line szöveget a Kulcs-Softnak, a print&GO nyomdának. A legnagyobb kudarcom egy memoriajátáték és megrendelő oldal (aminek már nyomda sincs). Amire a legbüszkébb vagyok: byrom.hu/kepeslap. Nem azért mert nagyon jó oldal, hanem azért mert segítségével sok önkormányzat nagyon olcsón készíthetett képeslapot. 2016 nagy dobása volt a Helyi HírlApp, amivel települési önkormányzatok, helyi újságok és magánszemélyek hozhatnak létre saját települési mobilapplikációt gyorsan és egyszerűen.

A Wikipédián voltam: 213.163.43.130, Peugeot307. Próbálgattam magamat a Facebookon és a Google Pluszon, kezelem egy plébánia weboldalát és nyilvános csoportjának oldalát. Van néhány viccesnek szánt projektem, de semmi szóra érdemes.

Sokoldalú, szinte gömb

Amikor időm volt, tanultam. Korántsem vagyok polihisztor, de a különböző szakmák többféle szemléltet kölcsönöztek ahhoz, amit éppen csináltam. Általános iskola után híradástechnikai (vagy legalább) mechanikai műszerésznek készültem. A szétszedett dolgok megjavíttatása jelentős összegeket emésztett fel. Végül szerszámkészítő lettem, amit a mai napig nem bántam meg. (Egy kalapácsot nem tudok elrontani. Még akkor is, ha ezzel a buta sztereotípiával jellemzem – hibásan – az eredeti szakmámat.) Szerszámkészítőként 2 évig festettem, majd polgári szolgálat közben leérettségiztem. Ezek után tanultam, de nem lettem kereskedő-boltvezető, mérlegképes könyvelő, kiadványszerkesztő, gyógymasszőr. Viszont a biztosítási szakmában eltöltöttem egy évet, de ki nem? Viszont a marketingvezetői munka után jelenleg is alkalmam van a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatóságán belekóstolni a kultúra finanszírozásának rejtelmeibe.

Civil és diploma

Diplomát non-profit közgazdászként szereztem. Egy évre rá, gyarapodó családom okán lemondtam az alapítványelnöki tisztségemről. Apropó: a Van Kiút Alapítvány ügyeit 5 éven át vezettem. Eleinte forrásszervezőként, aztán elnökként. Az alapítványt jelentős adósságból nullszaldósan tudtam átadni. Legnagyobb sikerem ezen a téren: egy autóoktató pálya Gyöngyösön, amit később egy házra cserélt az alapítvány. De szerveztem még forrást egyházközségnek, egyházi majd alapítványi fenntartású kollégiumnak is. A főiskolában töltött évek alatt háromszor TDK-ztam. Minden dolgozatomhoz ösztöndíjat is szereztem, és egy alkalommal egy főiskolai pályázaton is nyertem egy kisebb összeget egy béna plakáttervvel. A szakdolgozatomat a Foglalkoztatási célú non-profit szervezetek vállalkozási tevékenysége címmel írtam 2006-ban olyan nagyszerű szakemberek segítségével mint Kuti Éva és Gayer Gyuláné.

Család

Minden minden valamirevaló királynak, három lányom van. Hanna (2007), Abigél (2008), Dóra (2014). És hozzá tartozó feleség, természetesen.