„Káosz Szerepjáték” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Hungarikusz Firkász átnevezte a(z) Káosz RPG lapot a következő névre: Káosz Szerepjáték: Át ez a könyv címe
→‎Földrajz: térkép behelyezése
60. sor: 60. sor:


===Földrajz===
===Földrajz===
[[Image:Worluk, a káosz világa.jpg|thumb|right|500px|A Nemes István (John Caldwell) és társai által megálmodott világ [[Szendrei Tibor]] tusgrafikája szemlélteti a ''Káosz Sárkányai'' című regényben valamint a ''Káosz Szerepjáték'' című kötetben]]

*'''Gerondar'''
*'''Gerondar'''
A Vas-hegység által kettéválasztott kontinens északi része a káosz hitűek és Yvorl birodalma (itt található lakhelye is a Káoszfellegvár, amely az Átokmezsgye nevezetű kaotikus területen magasodik<ref>{{kiskapitális|Bihon, Hüse, Nemes}} (2001), 269. old.;</ref>), délen pedig az orkok által uralt Kondor Birodalom terül el, amit Grooms, az orkokat teremtő isten próbál – kevés sikerrel<ref>{{kiskapitális|Bihon, Hüse, Nemes}} (2001), 271. old.;</ref> – irányítani.<ref>{{kiskapitális|Bihon, Hüse, Nemes}} (2001), 262. old.;</ref>
A Vas-hegység által kettéválasztott kontinens északi része a káosz hitűek és Yvorl birodalma (itt található lakhelye is a Káoszfellegvár, amely az Átokmezsgye nevezetű kaotikus területen magasodik<ref>{{kiskapitális|Bihon, Hüse, Nemes}} (2001), 269. old.;</ref>), délen pedig az orkok által uralt Kondor Birodalom terül el, amit Grooms, az orkokat teremtő isten próbál – kevés sikerrel<ref>{{kiskapitális|Bihon, Hüse, Nemes}} (2001), 271. old.;</ref> – irányítani.<ref>{{kiskapitális|Bihon, Hüse, Nemes}} (2001), 262. old.;</ref>

A lap 2016. február 1., 16:55-kori változata

Káosz Szerepjáték
A Skandar Graunt ábrázoló borító Szendrei Tibor munkája
A Skandar Graunt ábrázoló borító Szendrei Tibor munkája
SzerzőNemes István, Hüse Lajos, Bihon Tibor
FőszerkesztőNemes István és Nemes Judit
Nyelvmagyar
Műfajfantasy
Kiadás
KiadóCherubion könyvkiadó
Kiadás dátuma2001
IllusztrátorHorvát József, Oszlánszky György, Szendrei Tibor, Tikos Péter, Zubály Sándor
BorítógrafikaSzendrei Tibor
Média típusakönyv
Oldalak száma349
ISBN963 9346 26 8
SablonWikidataSegítség

A Káosz Szerepjáték (vagy rövidítve, KRPG) könyv és szerepjátékrendszer 2001-ben jelent meg a Cherubion könyvkiadó gondozásában. A rendszer megalkotói Nemes István, Bihon Tibor és Hüse Lajos. A játék megalkotásában többen is részt vettek . A Káosz Szerepjáték alapjai és Worluk világa Nemes István Káosz-ciklusában jelentek meg. Legelőször a Káosz Szava című regényében.

A Világ

Történelem

A világ neve Worluk, amely a káosz istenének, Yvorlnak az eredeti nevét viseli, aki az idők hajnalán kaput nyitott világunkról erre a világra. Worluk anyagszegény világát gázlények, a mhyorok népesítették be, akik eleinte érdeklődve fogadták be a beáramló anyagot – a jó Ivo Worluk professzor ugyanis lyukat ütött a téridő szövedékébe, magával rántva több ezer embert a Földről, és képtelen volt többé uralni a szerkezetet, mely egyre több és több anyagot szipkázott át világunkról. Worluknak nem is állt szándékában bezárni a kaput; az időt, amelyben élt, egy dekadens kornak tartotta, az emberiséget pedig egy puhány, kockáztatni nem merő, halálra ítélt fajnak. Rájött, hogy az őskáoszból erőt lehet nyerni, mindamellett, hogy az ár roppant drága: külseje és elméje egyaránt eltorzult. Hatalmával azonban rögtön sereget toborzott magának. Nem mindenki állt mögé. Bizonyos Mark Yennon nevű fiatalember azt a célt tűzte ki maga elé, hogy rendet és biztonságot hoz ebbe a bizonytalan világba. Miután hatástalanította a gépet, ő is egy saját sereget hozott létre, mely szembeszállhat Worlukéval. Worluk azonban új kapukat nyitott más világokra, illetve a Föld más koraiba, így a világ még színesebb, a káosz pedig még erősebb lett. A két fél csatározásaiban így rendre Worluk, azaz Yvorl kerekedett felül. Ami a korai csatáknak véget vetett, az az volt, hogy a gázlények megelégelték a "bevándorlók" véres háborúit, és elhatározták, hogy egyszer, s mindenkorra eltörlik őket erről a létsíkról. Amikor ezt a két fél megneszelte, kényszerszövetséget kötöttek, hogy felvehessék a harcot a mhyorokkal, aminek nem lehetett győztese. A csata helyszínéül szolgáló Dimuran kontinense teljesen elpusztult ebben a Kataklizmában; egyrésze elsüllyedt, a másik radioaktív pusztasággá változott. A világ felszínét a nagy háború teljesen átformálta, eget és földet egyaránt. A Kataklizma óta 30.000 év telt el, amit a tudósok 333 éves Ciklusokra osztanak fel (a ciklusok végén bekövetkezik a Jégnász konstelláció nevű csillagállás); állítólag minden egyes ciklusváltást háborúk követnek.

  • Újjáéledés (1.-2. ciklus)

Lassan magához tér Worluk világa a Kataklizmából. A romokból különféle civilizációk emelkednek ki és virágzanak, mint a moárok, trufotárok, és sárkányok. A trufotár istenkirályok megalkotják a Bajnokok Kardját (a varázstárgyat, ami képes lezárni a ciklusok végén bekövetkező háborúkat) majd rábízták a legjobb moár létsík-vándorra, Lyndarára. Yvorl ebben a korban újabb kaput nyít a Földre, annak is a jövőjébe, hogy embereket hozzon hatalmának megerősítésére, majd végleg lezárja a hasadékot. A Föld jövőjében elkorcsosult emberi lények válnak a manók őseivé, akikből Verghaust megteremti a manókat.[1]

  • Quetter Korszak (3.-6. ciklus)

Az újjáéledésnek a quetterek elszaporodása vet véget. A quetterek – kardfogú, denevérszárnyú humanoidok – legyilkolnak mindenkit és lerombolnak mindent, beleértve azt is, amit ők építettek fel. E kegyetlen nép pusztulását az általuk teremtett elfek hozzák el.

  • Elfengadi Éra (7.-15. ciklus)

A világot háromezer évig a hosszúéletűek uralják; az idő leteltével békésen átengedik a guarnik rejtélyes népének.

  • Guarni Birodalom (16.-59. ciklus)

A guarnik sikeresen ötvözik a technikát a mágiával, és egy olyan birodalmat építenek ki, melynek nem szab gátat sem tér, sem idő, sem a világokat elválasztó fal.

  • Gilf Birodalom (60.-78. ciklus)

Tizenötezer év elteltével a Guarni Birodalom összeomlik, és senki nem tudja biztosan, mi történhetett magukkal a guranikkal. Emellett kisebb gondjuk is nagyobb ennél; megjelennek a gilfek, az elfek vérszomjas, szadista rokonai, és sötét éjszakába taszítják a világot, mely hatezer évig tart.

  • Nagydrén Birodalom (79.-82. ciklus)

A drének – emberek, akiknek a hitük szerint guarni vér folyik az ereikben – veszik át korábbi uraik, a gilfek helyét. Azonban nem mindenki lélegzik fel megkönnyebülten: a drének bigottságukban legalább annyi kegyetlenséget követnek el, mind a szadista gilfek. A Nagydrén Birodalom királya a rettegett Kargil Yhron, kinek 1000 éves uralkodását saját alattvalói árulása zárja le.

  • Az Emberkirályságok Kora (83.-85. ciklus)

A jelen, melyet nem egy nagy birodalom, hanem egymással marakodó, a régiek fényében jelentéktelen királyságok marakodásai határoz meg.

  • A jövő

A Jégnász konstellációkat sorozatosan kudarcra ítélt drén próbálkozások kísérik, a Nagydrén Birodalom helyreállítására – s ebbe egymást követő drén uralkodódinasztiák buktak bele. Végül a 85. ciklus végén úgy tűnik, hogy a drének sikerrel járnak. Rebesgetik, hogy Kargil Yhron is felébredt az ezeréves tetszhalálából. Azonban Dél-Greondar lakói, az Orkok elérkezettnek tartják az időt: Az elmúlt harmincezer év némasága után ők vegyék át az uralmat Worluk világán.

Földrajz

A Nemes István (John Caldwell) és társai által megálmodott világ Szendrei Tibor tusgrafikája szemlélteti a Káosz Sárkányai című regényben valamint a Káosz Szerepjáték című kötetben
  • Gerondar

A Vas-hegység által kettéválasztott kontinens északi része a káosz hitűek és Yvorl birodalma (itt található lakhelye is a Káoszfellegvár, amely az Átokmezsgye nevezetű kaotikus területen magasodik[2]), délen pedig az orkok által uralt Kondor Birodalom terül el, amit Grooms, az orkokat teremtő isten próbál – kevés sikerrel[3] – irányítani.[4]

  • Maldiberan

Elsivatagosodott földrész Dimuran közelében; az északi részén apró, egymást maró királyságok, a nagyobb déli részen szultanátusok, mesebeli hercegségek, nomádföldek és a Végtelen Déli Sivatag található.

  • Zhillian

Maldiberan ikerkontinense; a kettő valaha egy egészet alkotott, ma azonban tenger választja el őket. Zhillian déli része civilizálatlan, barbár terület, ahol gyíklények, nomádok és majomemberek élnek. A civilizált kiskirályságok között a rettegett Zhíl Birodalom terül el.

  • Drakónia

A sárkányok otthona; a legendák szerint az összes mitikus faj innen származott.

  • Drénföld

Északi kontinens, melyet örökké jég borít.

  • Jidor

Déli szigetcsoport, ázsiai néppel és kultúrával, akik a körülmények miatt átálltak a nagyüzemi rabszolgatartásra.

  • Yennon szigetek

A rend bástyái.

  • Thelan szigetek

Trópusi szigetek, ahol kannibál népek és a túlélő quetterek éldegélnek.

  • Khobír szigetek

Tudósok-lakta szigetcsoport Drakónia szomszédságában.

  • Ayvar-szigetek

A legtávolabbi föld, amelyet különc, hóbortos népek és manók laknak.

  • Dimuran

Más néven a Felperzselt Föld. Itt játszódott le a Kataklizma, amely Worluk világát a mai formára szabta. Lakatlan vidék, csak egy-néhány khobíri varázsló téved ide kutatás céljából, ám a halálos sugárzás miatt ők sem maradnak sokáig.

Közeli létsíkok

Worluk a következő létsíkokkal szomszédos: az álmokból valóssá gyúrt Cherubion, amelyen a marakodó félisteneknek köszönhetően örök éjszaka honol; a vadregényes Ammerúnia; a démoni Amhazar és Kithriat; valamint az ősi Ynev és a káosz létsíkja az örökké változó Limbó.

Istenek

Worluk pantheonja tulajdonképpen egy hatalmas mérlegre emlékeztet: egyik oldalon a Rend, a másikon a Káosz seregei, a mérleg nyelve pedig az Egyensúly hívei. Azonban nem mindegyik isten ennyire monomániás, jó párukat annyira lekötik ennél sokkal összetettebb dolgok – főleg a saját egójuk.

  • Yvorl

A Káosz Istene; teste ösztövér, girhes, végtagjai karmokban végződnek, oszlopszerű lábai közt tüskés farok tekereg. Az arca megnyúlt, beesett küklopsz-arc, szájából ujjnyi agyarak lógnak ki. Többnyire kaszával ábrázolják. Bár Worluk világának filozófusai tagadják vitáikon, hogy a Káosz gonosz lenne, Yvorl mindent elkövet azért, hogy ez a tévhit fennmaradjon. Gerinctelen, sunyi, végletekig önző alak, aki még így is túlságosan korlátozva érzi magát a lehetőségei által, és feltett szándéka, hogy azt a kevés emberit, ami megmaradt belőle is ledobja, és hasonlatossá válljon a gázlények istenségéhez.

  • Mark'yhennon

A Rendisten, aki magára jobb szeret ősmágusként tekinteni. Yvorllal ellentétben nem kenyere a nagyzolás, és egyszerű öltözékében bárki nézheti könnyűszerrel annak, ami eredetileg volt: könyvárus. A mágiát egy szükséges rossznak tartja, amit a káosz ellen tud használni, és bár ő ellenlábasával szemben ragaszkodott egykori énjéhez, az eltelt harmincezer év során egyre ridegebbé, elidegenültebbé vált.

  • Zhénia

A Smaragd Úrnő, aki annak dacára, hogy soha nem volt ember, a legemberségesebb isten Worluk világán. Ennek ellenére híveitől sokat vár el, és bár nem kegyetlen, senki nem akarja mérgesnek látni. Zhénia a férfiakkal szemben nem az elveket, mint inkább a gyakorlatot tartja szem előtt. A Káoszt kiszámíthatatlannak, a Rendet tespedtnek tartja, és egyáltalán nem néz jó szemmel semmit, amit túl mesterkéltnek tart. A világ hajnalán gyengéd szálak fűzték Mark'Yhennonhoz, de az idő az istenek szerelmének sem kedvez. Egyetlen fia van tőle, az Yverd nevű bajnok, aki még mindig "ifjú éveit" éli.

  • Grooms

Az Orkok Öregapja, aki a Rend mellett tette le a voksát… amit, minden hatalma ellenére, képtelen a gyakorlatban kamatoztatni teremtményei, az orkok között. Yvorllal ellentétben nem követel emberáldozatokat, ez azonban nem akadályozza meg túlbuzgó híveit, hogy rendszeresen elkövessenek ilyeneket.

  • Kargil Yhron

Bár még fiatal isten, mindenképpen egy olyan erő, akivel számolni kell. Kargil Yhron a drének kegyetlen máguskirálya volt, aki mindig egyre nagyobb hatalomra vágyott. Ő Yvorl rendbéli megfelelője, és noha Mark'yhennon oldalán áll, a Rendisten nem kedveli jobban, mint örök riválisát.

  • Verghaust

A Manók Ura, aki Yvorl pártján áll; olyan, mint egy óriási manó, aki halhatatlansága dacára roppant kicsinyes és kisszerű tud lenni, akárcsak hívei.

  • Ezerfejű Zrogdavar

Elf halálisten, akit csak apróbb szekták imádnak. Az egyik főérv Kargil Yhron mellett, hogy a Rend sem emberségesebb a Káosznál.

Fajok

Worluk világán több faj él egymás mellett, és mindegyik valami különös képességgel bír:

  • Orkok

Robusztus nép, akik képesek egyesülni totemükkel, mely legtöbbször egy ragadozó állat. A legtöbb ork Dél-Gerondaron a Kondor Birodalomban él de élnek orkok Zhílianon és Maldiberanon is.

  • Ogarak

Nagydarab torzszülöttek, akik két fejjel, több karral, savas nyállal vagy ezer szemmel jönnek a világra.

  • Manók

Korcs, ostoba népség, akiket Verghaust teremtett, és akiken nem fognak a mérgek.

  • Gnómok

Dongalábú, hegyesfülű félénk lények, akik mindenkinél jobban értenek a mechanikához, ami nem meglepő, hisz a Föld távoli jövőjéből, a Gépistenek korából származnak. Képesek érzékelni a jövőt, többnyire érzések és álmok alapján, így a legtöbb jós a gnómok közül kerül ki.

  • Törpék

Zömök kovácsok, akik a puszta akaratukkal formálják a fémeket. Többnyire mind a rendet szolgálják, kivéve a káoszhitű Kitaszítottakat. Őket a rendhívő törpék kötelességüknek érzik elpusztítani, hogy kiköszörüljék a méltóságukon esett csorbát.

  • Elfek

A szépek népe, akik képesek gyökeret növeszteni. Két fajtájuk elterjedt Worluk világán, a hedonista, törékeny, művészlelkű erdei tündérek és a szikár, szófukar bérci könnyűléptűek.

  • Gilfek

Az elfek rokonai, akik akár a halálból is visszatérnek regenerációs képességeiknek köszönhetően. Manapság már csupán gilf asszonyok élnek, mivel a gilf fiúgyerekek pár nappal a születés után elsorvadnak. Egyesek szerint ez a guarnik átka, annak ellenére, hogy nem biztos, hogy a gilfek vetettek véget a birodalomnak, pláne, hogy a varázs a drének idejében kezdett megfoganni. A gilf asszonyok ezért az életképes félvéreket kutatják fel, hogy megőrizhessék a gilf vér tisztaságát, amennyire lehet.

  • Tündérkék

Apró, szárnyas, csínytevő faj, akik apró trükkökkel és csodákkal teszik pokollá mások életét.

  • Gyíklények

Kifürkészhetetlen gondolkodású, pikkelyes népség, akik birtokolják a Kő Énekét, mellyel sziklává tudnak válni.

  • Gennymanók

Undorító kinézetű, jellemű nyálkás fajzatok – nomen est omen –, akik képesek bármit ellopni, legyen az tárgy, testrész, vagy elvont fogalom.

  • Emberek

Jelenleg a legelterjettebbek Worlukon. A kevés megmaradt gázlény is embernek álcázva magát marad életben.

  • Félvérek

A félvérek közé tartoznak a félorkok, félelfek, félgilfek, félogarak, valamint a szürkemanók.

Mágia

Worlukon a mágiának több ágazata van:

  • Akadémikus

E stílus alkalmazói kötött formulákat ismernek, és azokon keresztül tudnak hatni a világra.

  • Szabad

A szabad mágia használóit nem köt erejükön kívül más, csak a képzelőerejük.

  • Szakrális

A papok és druidák mind erejüket, mind varázslataikat közvetlenül az isteneiktől kapják.

  • Vadmágusok

Emberek – és egyebek – akik mágikus képességekkel születnek. Míg sokan képtelenek varázsolni, addig a vadmágusok gyakran képtelenek nem varázsolni, ami sokszor életükbe kerül.

  • Praktikus

Az egyszerű ráolvasások és rigmusok

Rendszer

A Káosz Szerepjáték rendszer jártasságalapú, azaz kasztok helyett a játékos jártasságpontok alapján határozza meg karaktere létrehozását és fejlődését. 4 főképesség, valamint 8+1 alképesség van:

  • Főképességek(alképességek):
  • Fizikum (Erő/Szívósság)
  • Rátermettség (Ügyesség/Reflex)
  • Tudat (Intelligencia/Lelkierő)
  • Esszencia (Varázserő/Esszenciapajzs)
  • Gyorsaság

A rendszer alapvetően d100 motort használ, mint a Call of Cthulhu, annyi különbséggel, hogy itt a képesség/jártasság értéke (0-10) a célszámértékével(1-10) adja meg azt a számot, amely alá kell dobni, hogy a próba sikerüljön. Más kockák (d6, d10) ritkábban, csak sebzéseknél és varázslatoknál fordulnak elő, egyetlen kivétel a kezdeményezés, amihez mindig d6 járul hozzá. A rendszer a harcot nem körökre osztja, hanem lineárisan, egy vonal mentén követi végig; a fegyverek sebzését nem kockák, hanem szorzók jelentik. Ezekkel a számokkal szorozzák be a csapás során elért eredményt.

Kiegészítők

A Káosz Szerepjátékhoz eddig két kiegészítő jelent meg, még a kiadás évében: egy paraván, valamint egy modullal egybekötött bestiárium. Tervbe volt véve egy kiegészítő, amely a Nordes munkacímet viselte volna (az eredeti koncepció az volt, hogy kiegészítőnként végigmennek a világon, és azon túl), ám mindezidáig nem jelent meg.

Megjelent irodalom

A könyvek túlnyomó része a Cherubion könyvkiadó gondozásában jelent meg. A Káosz-Ciklus regényei. Skandar Graun-regények:

  • John Caldwell – A Káosz Szava
  • John Caldwell – A Káosz Szíve
  • John Caldwell – A Káosz Éve
  • John Caldwell – A Káosz Káosza
  • John Caldwell – A Káosz Elszabadul
  • John Caldwell – Fényhozó
  • John Caldwell – A Káosz Kincse
  • John Caldwell – A Káosz Sárkányai
  • John Caldwell – Káosz Dréniában
  • John Caldwell – Káosz Dréniában v2.0 – A brutális verzió
  • John Caldwell – Vérkáosz
  • John Caldwell – A Káosz Ünnepe

Az ifjú Skandar Graun történetei:

  • John Caldwell – Lélektánc
  • John Caldwell – Orktánc
  • John Caldwell – Haláltánc

A Káosz-ciklushoz szorosan kapcsolódó regények és kisregények

  • John Caldwell & Garry Hamilton – Tök Káosz (kisregény)
  • John Caldwell – A Káosz Virágai (regény)
  • John Caldwell – Drén fivérek (regény)
  • John Caldwell – A Farkasember utolsó éjszakája (regény)
  • John Caldwell – Pont egy ponty (kisregény)
  • John Caldwell – Démonok (kisregény)
  • John Caldwell – Démonmágus (regény)
  • Jeffrey Stone – Az Élőhalott Balladája (regény-trilógia)
  • John Caldwell – Nincs kegyelem (regény)
  • John Caldwell – Trollvadászok (kisregény)
  • John Caldwell – Jégmágia (regény)
  • John Caldwell – A halál árnyéka (regény)
  • John Caldwell – A Döberki Rém (kisregény)
  • John Caldwell – A Káosz Sötét Oldala (regény)
  • Colin J. Fayard & John Caldwell & Bán Mór – Kard, buzogány, könyv (kisregény)

További írások, amelyek a Káosz Világán játszódnak, de nem csatlakoznak közvetlenül a Káosz-ciklushoz.

  • Adrian D. Black – Büntetés (novella)
  • Adrian D. Black – Sárkánypapok (novella)
  • Alec Norwood – Celihna könnyei (novella)
  • Allen Newman – Fekete lobogó, vörös sárkány (novella)
  • Allen Newman – Interregnum (regény)
  • Allen Newman – Légy a levesben (novella)
  • Allen Newman – Rekviem (regény)
  • Benjamin Rascal – Fondorkodó orkok (novella)
  • Benjamin Rascal – Roahmyer, a Rettenetes (novella)
  • Colin J. Fayard – A Magnólia Nővérei (regény)
  • Colin J. Fayard – A törvény szigora (kisregény)
  • Colin J. Fayard – Legjobbnak lenni (novella)
  • Colin J. Fayard – Yvorl halott (novella)
  • Daniel P. Cambell – Bölcsődal (regény)
  • David Gray (író) – Worluk átka (regény)
  • Douglas Rowland – Észveszejtő kincs (novella)
  • Eric Muldoom – Codric (regény)
  • Eric Muldoom – Hollók (novella)
  • Eric Muldoom – Vérhold (novella)
  • George StarkJeffrey Stone – A Menyét Éve (regény)
  • Jasper Payent – Yamael (kisregény)
  • Jeffrey Stone – A bosszú démona (regény)
  • Jeffrey Stone – Farkas ellen farkast (novella)
  • Jeffrey Stone – Gyémántváros (2 novella + 1 kisregény)
  • Jessica J. Brutal – Bábuk (novella)
  • Jessica J. Brutal – Vérbosszú (novella)
  • Krystohans – Farkastestvérek (regény)
  • Krystohans – Grooms áldásával (novella)
  • Krystohans – Időtlen szövetségben (novella)
  • Krystohans – Papírarany (novella)
  • Krystohans – Sörben az igazság (regény)
  • Krystohans – Végre egy méltó ellenfél (novella)
  • John Caldwell & Benjamin Rascal – Vak-merőség (kisregény)
  • John Caldwell & Benjamin Rascal – A Sárkány könnyei (novella)
  • John Caldwell – A boszorkány átka (novella)
  • John Caldwell – A Síró Madzsun (regény)
  • John Caldwell – Elf Mágia (regény)
  • John Caldwell – Tripó és a két egyszarvú (novella)
  • John Caldwell – Tripó és a tündérmanó (novella)
  • L. Strong & John Caldwell – Pirtó néne gyógykenőcse (novella)
  • Oszlánszky Zsolt – Fagyhatár (novella)
  • Robert Knight – Jótett helyébe… (novella)
  • Robert Knight – Manócsapás (novella)
  • Robert Knight – Ősök szava (novella)
  • Susan Salina – Fénymarék (regény)
  • Susan Salina – Lelkek kútja (regény)
  • Susan Salina – Mire jók a barátok (novella)
  • Susan Salina – S'Almeyna (regény)
  • Susan Salina – Tükröm, tükröm… (kisregény)
  • Szántó Tibor (író) – Grooms ünnepe (novella)
  • Szántó Tibor – Kaftántolvajok (novella)
  • Tim Zocney – A gilfek kincse (regény)
  • Tim Zocney – Goblinfattyú (kisregény)
  • Tim Zocney – Kívánság (novella)

Jegyzetek

  1. Bihon, Hüse, Nemes (2001), 259–260. old.;
  2. Bihon, Hüse, Nemes (2001), 269. old.;
  3. Bihon, Hüse, Nemes (2001), 271. old.;
  4. Bihon, Hüse, Nemes (2001), 262. old.;

Külső hivatkozás

A Káosz Világa Szerepjáték kiadójának hivatalos honlapja