„A Köztársaságiak (Franciaország)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
B.Zsoltbot (vitalap | szerkesztései)
clean up AWB
→‎Története: kis átfogalmazás, javítgatás
41. sor: 41. sor:
== Története ==
== Története ==


A 2012-es francia elnök választás után Nicolas Sarkozy úgy döntött, hogy a pártját megváltoztatja Republikánusokká. 2015. Május 30-án Nicolas Sarkozy és a többiek úgy döntöttek, hogy a pártjuk nevét megváltoztatják Republikánusokká, a névváltoztatás sikeres volt, ezzel létrejött a francia Republikánus Párt. A francia Republikánus Párt ideológiája [[Liberális konzervativizmus|Liberális konzervatív]], [[Kereszténydemokrácia|Kereszténydemokrata]], [[Gaulizmus|Gaullista]] és a [[Gazdasági liberalizmus|gazdasági politikája liberális]]. Ez a párt egy jobboldali párt, ami az [[Unió egy Népi Mozgalomért]] jogutódja.
A 2012-es franciaországi elnökválasztás után Nicolas Sarkozy úgy döntött, hogy a pártját megváltoztatja Republikánusokká, 2015. május 30-án pedig Nicolas Sarkozy és a többiek pedig pártjuk nevét változtatták Republikánusra. Az így létrejött francia Republikánus Párt ideológiája [[Liberális konzervativizmus|Liberális konzervatív]], [[Kereszténydemokrácia|Kereszténydemokrata]], [[gaullizmus|gaullista]] és a [[Gazdasági liberalizmus|gazdasági politikája liberális]]. Ez jobboldali párt, ami az [[Unió egy Népi Mozgalomért]] jogutódja.


== Források ==
== Források ==

A lap 2015. december 18., 15:01-kori változata

A Republikánusok
(Les Républicains)

Adatok
ElnökNicolas Sarkozy
AlelnökNathalie Kosciusko-Morizet

Alapítva2015. május 30.
ElődpártUMP
SzékházRue de Vaugirard N. 238, 75015 Párizs
Ifjúsági tagozatIfjú Republikánusok
Tagok száma213 030 (2015 májusa)

Ideológiagaullizmus, liberális konzervativizmus, kereszténydemokrácia
Politikai elhelyezkedésjobbközép
Parlamenti jelenlét2015 óta (mint Republikánusok)
2002–2015 (UMP)
Nemzetközi szövetségekCentrista Demokrata Internacionálé (CDI), Nemzetközi Demokrata Unió (IDU)
EP-frakcióEPP
Hivatalos színeikék
Weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz A Republikánusok
(Les Républicains)
témájú médiaállományokat.

A Republikánus Párt (más néven: A Republikánusok) egy francia párt, amit Nicolas Sarkozy, a volt francia elnök és társai alapítottak 2015. május 30-án.

Története

A 2012-es franciaországi elnökválasztás után Nicolas Sarkozy úgy döntött, hogy a pártját megváltoztatja Republikánusokká, 2015. május 30-án pedig Nicolas Sarkozy és a többiek pedig pártjuk nevét változtatták Republikánusra. Az így létrejött francia Republikánus Párt ideológiája Liberális konzervatív, Kereszténydemokrata, gaullista és a gazdasági politikája liberális. Ez jobboldali párt, ami az Unió egy Népi Mozgalomért jogutódja.

Források

További információk