„Szirmai Gergely” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Javítgatások
a Budapestiek kategória hozzáadva (a HotCattel)
58. sor: 58. sor:
[[Kategória:Magyar filmkritikusok]]
[[Kategória:Magyar filmkritikusok]]
[[Kategória:Magyar bloggerek]]
[[Kategória:Magyar bloggerek]]
[[Kategória:Budapestiek]]

A lap 2015. augusztus 26., 11:55-kori változata

Szirmai Gergely
SzületettSzirmai Gergely András
1988. szeptember 20. (35 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
Foglalkozása
Iskolái

A Wikimédia Commons tartalmaz Szirmai Gergely témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Szirmai Gergely András (Budapest, 1988. szeptember 20. – ) magyar videóblogger, filmkritikus. A YouTube videómegosztón vált híressé a Hollywood Hírügynökség (HollywoodNewsAgency) sorozat készítésével. A sorozatban heti egyszer (általában szombaton) készít filmkritikákat az aktuális héten megjelenő filmekről. A filmkritikák elején az aktuális film tanulságáról, mondanivalójáról osztja meg véleményét, majd magáról a filmről beszél. A csatornáján a filmkritikáin kívül, megtalálható a „Komment Kedd” nevezetű kérdezz-felelek sorozat, melyben a nézők kérdéseire válaszol. Az elsők között lett Youtube-partner az országban, 2014-ben pedig egy ideig az ő YouTube-csatornájára iratkozott fel a legtöbb magyar felhasználó, jelenleg több mint 270 000 ember követi.

Tanulmányai

A Close Károly Ének-Zene Tagozatos Általános Iskolában járt, családi hagyományokat követve, és a Városmajori Gimnáziumba felvételizett tovább. Felsőfokú tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi karán kezdte, majd az Egyesült Államokbeli Chicagóban tanult filmművészetet, és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen folytatta, televíziós műsorkészítő szakon.

Magánélete

Van egy nővére, Anna. 10 éves korában szülei elváltak, Gergő anyukájával és nővérével él.

YouTube Csatornái

  • Hollywood Hírügynökség
  • GameDay Iroda: A csatornát jelenleg 99 000 ember követi. Ebben a csatornában Szirmai Gergely barátjával, Kiss Imrével együtt készíti a videókat, amiben a kedvenc vagy új játékaikat probálják ki. A Random Vasárnapon sorsolt játékkal játszanak.

Források