„Hollywoodoo” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Bot: Protokollcsere külső hivatkozásokban (WP:BÜ)
BinBot (vitalap | szerkesztései)
a Helyesírási javítások (7. csoport: egybeírás/különírás) kézi ellenőrzéssel (más néven, mégis, még egyszer, még inkább, több száz, kör alakú stb.)
21. sor: 21. sor:
== A zenekar története 2000-ig ==
== A zenekar története 2000-ig ==


A kilencvenes évek veszprémi zenekarai közül hamar a legnépszerűbbé vált az együttes. Elismertségüket igényes zenéjüknek, dinamikus és közvetlen előadásmódjuknak köszönhették. Sikeresen szólították meg a közönség azon részét, akik a nyolcvanas évek "hajzenekarai" helyett zenei ízlésükben már a [[Red Hot Chili Peppers]], a [[Faith No More]] vagy a Rage Against The Machine, stb. által kijelölt irányvonalat követték. A példaképek előtt koncerteken feldolgozásokkal is tisztelegtek. A Hollywood's New Blood rendre teltházas koncertet adott a helyi klubbokban. 1995-től állandó vendége a Sziget fesztiválnak. 1996-ban egy pályázatot megnyerve (már Hollywoodoo néven) mint a legjobb veszprémi zenekar több koncertet is ad Veszprém testvérvárosában, a dániai Gladsaxe-ban. Az év őszén Láng Győző dobost Hohl Árpád váltja, Molnár Attila távozázával pedig egy énekes marad a bandában. A korábban időnként trombitással, ütőssel és billentyűssel kiegészült felállás ekkor módosul két állandó női vokalistával (Komáromi Kornélia, Molnár Anikó) és háromtagú fúvósszekcióval (Kronome Gergely - trombita, Szijjártó Attila - pozan, Berényi Szabolcs - szaxofon), akik a következő 2-3 évben színesítik a hangzást.
A kilencvenes évek veszprémi zenekarai közül hamar a legnépszerűbbé vált az együttes. Elismertségüket igényes zenéjüknek, dinamikus és közvetlen előadásmódjuknak köszönhették. Sikeresen szólították meg a közönség azon részét, akik a nyolcvanas évek "hajzenekarai" helyett zenei ízlésükben már a [[Red Hot Chili Peppers]], a [[Faith No More]] vagy a Rage Against The Machine, stb. által kijelölt irányvonalat követték. A példaképek előtt koncerteken feldolgozásokkal is tisztelegtek. A Hollywood's New Blood rendre telt házas koncertet adott a helyi klubbokban. 1995-től állandó vendége a Sziget fesztiválnak. 1996-ban egy pályázatot megnyerve (már Hollywoodoo néven) mint a legjobb veszprémi zenekar több koncertet is ad Veszprém testvérvárosában, a dániai Gladsaxe-ban. Az év őszén Láng Győző dobost Hohl Árpád váltja, Molnár Attila távozázával pedig egy énekes marad a bandában. A korábban időnként trombitással, ütőssel és billentyűssel kiegészült felállás ekkor módosul két állandó női vokalistával (Komáromi Kornélia, Molnár Anikó) és háromtagú fúvósszekcióval (Kronome Gergely - trombita, Szijjártó Attila - pozan, Berényi Szabolcs - szaxofon), akik a következő 2-3 évben színesítik a hangzást.


1997-ben a pécsi Teve Sound stúdióban rögzíti első lemezét, mely New Blood néven lát napvilágot a független Trottel Records gondozásában. A következő évben klip is készül, amit a kultikus veszprémi szórakozóhelyen, az [[Enyhe Fintor Klub]]ban vesznek fel. A klipet egy ideig a Z+ zenecsatorna is játssza. Közben rendszeressé válik a zenekar "házibulija", amit nyaranta a Balaton-parti [[Örvényes]]en rendeznek meg, és ami a Hollywoodoo koncertje mellett mára sokrésztvevős fesztivállá nőtte ki magát. A vidéki koncertezés szintén rendszeressé válik a Hollywoodoo életében.
1997-ben a pécsi Teve Sound stúdióban rögzíti első lemezét, mely New Blood néven lát napvilágot a független Trottel Records gondozásában. A következő évben klip is készül, amit a kultikus veszprémi szórakozóhelyen, az [[Enyhe Fintor Klub]]ban vesznek fel. A klipet egy ideig a Z+ zenecsatorna is játssza. Közben rendszeressé válik a zenekar "házibulija", amit nyaranta a Balaton-parti [[Örvényes]]en rendeznek meg, és ami a Hollywoodoo koncertje mellett mára sokrésztvevős fesztivállá nőtte ki magát. A vidéki koncertezés szintén rendszeressé válik a Hollywoodoo életében.

A lap 2015. augusztus 7., 17:41-kori változata

Hollywoodoo
Információk
Egyéb nevekHollywood's New Blood
Eredet Magyarország
Műfajfunky, rap
Tagok
Trócsányi Gergely, Nirnsee Krisztián, Hohl Árpád, Urbán Szabolcs, Kiss Gergő

A Hollywoodoo weboldala
SablonWikidataSegítség

A Hollywoodoo magyar könnyűzenei együttes. Hollywood's New Blood néven 1992-ben, Veszprémben alakult rockzenekar. Nevüket 1996-ban Hollywoodoo-ra változtatták, 2000-től székhelyüket Budapestre tették át. Zenei stílusukra a kilencvenes években funky és rap motívumokkal kevert rock volt a jellemző, hangzásvilágát kezdetben sajátossá tette a két énekessel, majd fúvósokkal és női vokálokkal kiegészült klasszikus felállás. Manapság sokkal erőteljesebb és keményebb zenét játszanak, továbbra is megőrizve eredetiségüket.

A zenekar története 2000-ig

A kilencvenes évek veszprémi zenekarai közül hamar a legnépszerűbbé vált az együttes. Elismertségüket igényes zenéjüknek, dinamikus és közvetlen előadásmódjuknak köszönhették. Sikeresen szólították meg a közönség azon részét, akik a nyolcvanas évek "hajzenekarai" helyett zenei ízlésükben már a Red Hot Chili Peppers, a Faith No More vagy a Rage Against The Machine, stb. által kijelölt irányvonalat követték. A példaképek előtt koncerteken feldolgozásokkal is tisztelegtek. A Hollywood's New Blood rendre telt házas koncertet adott a helyi klubbokban. 1995-től állandó vendége a Sziget fesztiválnak. 1996-ban egy pályázatot megnyerve (már Hollywoodoo néven) mint a legjobb veszprémi zenekar több koncertet is ad Veszprém testvérvárosában, a dániai Gladsaxe-ban. Az év őszén Láng Győző dobost Hohl Árpád váltja, Molnár Attila távozázával pedig egy énekes marad a bandában. A korábban időnként trombitással, ütőssel és billentyűssel kiegészült felállás ekkor módosul két állandó női vokalistával (Komáromi Kornélia, Molnár Anikó) és háromtagú fúvósszekcióval (Kronome Gergely - trombita, Szijjártó Attila - pozan, Berényi Szabolcs - szaxofon), akik a következő 2-3 évben színesítik a hangzást.

1997-ben a pécsi Teve Sound stúdióban rögzíti első lemezét, mely New Blood néven lát napvilágot a független Trottel Records gondozásában. A következő évben klip is készül, amit a kultikus veszprémi szórakozóhelyen, az Enyhe Fintor Klubban vesznek fel. A klipet egy ideig a Z+ zenecsatorna is játssza. Közben rendszeressé válik a zenekar "házibulija", amit nyaranta a Balaton-parti Örvényesen rendeznek meg, és ami a Hollywoodoo koncertje mellett mára sokrésztvevős fesztivállá nőtte ki magát. A vidéki koncertezés szintén rendszeressé válik a Hollywoodoo életében.

1999-ben magyar nyelvű demót készít az együttes. Céljuk lemezkiadó keresése. Az egyik legnagyobb magyarországi vállalat ígéretet tesz az album megjelentetésére, de az utolsó pillanatban visszalép. A zenekarnak szembesülnie kell a ténnyel, hogy innen, ilyen körülmények között már nem tudnak tovább lépni. Közben kiszáll Balogh György basszusgitáros. Az ő helyét Árpi öccse, Szabolcs veszi át, aki év végéig marad a bandával. Szintén ekkor távozik Harangozó Botond (gitár) is. Ők nem akarnak Budapestre költözni, amely majd új fejezetet nyit a Hollywoodoo életében…

2000-ben mégis csak Budapest lett a székhelyük, mert a terveik megvalósításához ez tűnt a legjobb megoldásnak.

A zenekar jelenlegi tagjai

  • Trócsányi Gergely (ének)
  • Nirnsee Krisztián (gitár)
  • Hohl Árpád (dob)
  • Urbán Szabolcs (gitár)
  • Kiss Gergő (basszusgitár)

Diszkográfia

  • 1993 Colours and Dance (Hollywood's New Blood néven)
  • 1997 New Blood (Trottel Records)
  • 2001 Örvényes EP (Raptor Records)
  • 2002 Stabil oldalfekvés (Warner Magneoton)
  • 2004 Kívánj tízet! EP (Warner Magneoton)
  • 2004 Karmolok, harapok (Warner Magneoton)
  • 2006 Azistenlába (EDGE)
  • 2009 Light (1G RECORDS)
  • 2011 Érzések boltja EP (szerzői)

Külső hivatkozások