„Szerkesztő:Luxfunk/próbalap” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Luxfunk (vitalap | szerkesztései)
Luxfunk (vitalap | szerkesztései)
24. sor: 24. sor:


== Műsorok és műsorrend ==
== Műsorok és műsorrend ==
A Luxfunk Radio a nap 24 órájában szól. Olyan zenei válogatásokat játszik, amelyek illeszkednek a napszakhoz: lendületes, energikus dalokat napközben (Daytime), este pedig soult és r&b-t (Fine és Love), valamint pénteken és szombaton a Luxfunk Party-k felvételeit (Dance), majd a hajnali órákban acid jazzt és jazz funkot (Jammin’). Három műsorát, a Luxfunk Blackmixet, a Luxfunk Soul Powert és a Luxfunk Retro Show-t más online rádióknak, valamint FM rádióknak is a rendelkezésére bocsátja. A részletes műsortükör a Luxfunk Radio honlapján található. [http://www.luxfunkradio.com/hu/show-radiomusor/]
A Luxfunk Radio a nap 24 órájában szól. Olyan zenei válogatásokat játszik, amelyek illeszkednek a napszakhoz: lendületes, energikus dalokat napközben (Daytime), este pedig soult és r&b-t (Fine és Love), valamint pénteken és szombaton a Luxfunk Party-k felvételeit (Dance), majd a hajnali órákban acid jazzt és jazz funkot (Jammin’). Három műsorát, a Luxfunk Blackmixet, a Luxfunk Soul Powert és a Luxfunk Retro Show-t más online rádióknak, valamint FM rádióknak is a rendelkezésére bocsátja. A részletes műsortükör a Luxfunk Radio [http://www.luxfunkradio.com/hu/show-radiomusor/ honlapján] érhető el.



== Együttműködés FM rádiókkal ==
== Együttműködés FM rádiókkal ==

A lap 2015. június 11., 12:41-kori változata

A Luxfunk Radio egy 24 órában szóló magyar internetes rádió, melyet 2007 júniusában alapított Dósa Márton. A rádió zenei stílusát a '70-es, '80-as évek soul és funk zenéje, valamint a '90-es évek, és az ezredforduló környéki funky feldolgozások határozzák meg. A rádiónak jelenleg három saját csatornája hallgatható, melyek elérhetőek a honlapról: a Luxfunk Radio főcsatorna, a Luxfunk Dance és a Luxfunk Blackmix alcsatorna. A rádió hallgatói az ESOMAR-besorolás szerint A-B társadalmi státuszúak, főként 25-49 év közöttiek. A Luxfunk Radio célja, hogy ezeket a rajongóit, valamint az őket kiszolgáló lemezlovasokat (Luxfunk DJ-k) és zenészeket közösségbe rendezze a 2009 óta Budapesten és vidéken egyaránt elérhető, kétféle Luxfunk Party-sorozat, valamint a Luxfunk márkanév bevezetése által.

Története

A Luxfunk Radiót 2007. június 1.-jén alapítja meg Dósa Márton és csapata. 2007 nyarán elkészítik a rádió első honlapját, amelyet augusztus 23-án publikálnak. Ezt 2009 májusában alakítják át, miközben létrehozzák a Luxfunk Radio profilját a Facebookon és Twitteren is.

Az első Luxfunk Party-ra 2009. április 17-én, a budapesti Cactus Juice-ban kerül sor, amelyet több vidéki fellépés és budapesti party követ.

2010 márciusában a Luxfunk Radio felkerül az iTunes program rádió listájába, így könnyen elérhetővé válik Macintosh-on (Mac-en) és iPhone-on is. Ez év novemberében a T-Home valamennyi IPTV csomag webrádió menüjében elérhetővé teszi a Luxfunk Radio műsorát, így több mint százezer háztartásban hallgathatják a rádiót a T-Home előfizetők.

2012 júniusában elérhetővé válik a Luxfunk Radio első mobilalkalmazása.

2014. december 7-én elindul az első alcsatorna, a Luxfunk Dance, amelyet 2015. január 25-én a Luxfunk Blackmix követ. Ezzel egyidőben létrejön a rádió főoldalán a Luxfunk Multiplayer lejátszó, mindhárom csatornával.

2015 májusában a Luxfunk Radio Facebook oldalának már 23.000 kedvelője van.

Zenei arculat és csatornák

A Luxfunk Radio zenei kínálatát elsősorban a '70-es, '80-as klasszikus funk és soul, a '90-es és 2000-es évek hiphop, és r&b (rhythm and blues) slágerei, valamint ezek feldolgozásai alkotják a kínálatot, amit a rádió szlogenje is tükröz: “Minden, ami fekete.” A Luxfunk főcsatorna a slágerek mellett kuriózumnak számító dalokat illetve ezek verzióit juttatja el a közönséghez.

2007. június 1-jétől 2014. év végéig csak a Luxfunk Radio főcsatorna létezik ezzel a zenei arculattal. A Luxfunk Dance alcsatorna 2014. december 7-én indul el, és a Luxfunk Party-k legjobb pillanatainak felvételeit adja szintén 24 órában. A kínálatot a Luxfunk Blackmix alcsatorna egészíti ki, amely 2015. január 25-e óta üzemel, és a Luxfunk DJ-k mixműsorából, a Luxfunk Blackmix adásaiból áll. A csatornán a 2008- óta leadott mixek kerülnek ismétlésre 24 órában.

A három csatorna létrejöttével 2015. január 25-óta elérhető a rádió honlapján a Luxfunk Multiplayer, amelynek segítségével mindhárom csatorna egyszerűen hallgatható.

Műsorok és műsorrend

A Luxfunk Radio a nap 24 órájában szól. Olyan zenei válogatásokat játszik, amelyek illeszkednek a napszakhoz: lendületes, energikus dalokat napközben (Daytime), este pedig soult és r&b-t (Fine és Love), valamint pénteken és szombaton a Luxfunk Party-k felvételeit (Dance), majd a hajnali órákban acid jazzt és jazz funkot (Jammin’). Három műsorát, a Luxfunk Blackmixet, a Luxfunk Soul Powert és a Luxfunk Retro Show-t más online rádióknak, valamint FM rádióknak is a rendelkezésére bocsátja. A részletes műsortükör a Luxfunk Radio honlapján érhető el.

Együttműködés FM rádiókkal

A Luxfunk Radio produkciós csapatának célja a közösségépítés. E célból műsorait más online rádióknak és FM rádióknak is a rendelkezésére bocsátja, akik 2010-óta veszik át a Luxfunk Radio saját gyártású műsorait: a Luxfunk Blackmixet, a Luxfunk Soul Powert és Luxfunk Retro Show-t.

2015 májusában a Luxfunk Radiónak 22 FM rádiós partnere van.

Elérhetőségek

weboldal hivatkozás címe Facebook oldal hivatkozás címe Twitter hivatkozás címe Soundcloud hivatkozás címe