„Telkhinek” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
indokolatlan szubcsonk-sablon le - ez egy csonk
1. sor: 1. sor:
{{lektor}}
{{szubcsonk|2014. október 27., 22:20 (CET)}}
Telekhinek szörnyek a [[görög mitológia|görög mitológiában]]. [[Pontusz]] a tenger és [[Gaia]] a föld fiai,más változat szerint Tartarosz a gödör és Nemezis a bosszú fiai.. Embertestű és kutyafejű hártyáslábú vízi szörnyek voltak. Ők kovácsolták a [[titánok]] fegyvereit,és miután őket legyőzték utánna az összes telekhin a Tartaroszba jutott.. Név szerint Aktaiosz, Argüron, Atabüriusz, Khalkon, Khrüszon, Damnameneusz, Démon (tőle származik a [[démon]] neve), Hormeniusz, Lükosz, Megalesziusz, Mülasz, Nikon, Simon és Szkelmisz.
A '''telekhinek''' szörnyek a [[görög mitológia|görög mitológiában]]. [[Pontusz]] a tenger és [[Gaia]] a föld fiai,más változat szerint Tartarosz a gödör és Nemezis a bosszú fiai. Embertestű és kutyafejű hártyás lábú vízi szörnyek voltak. Ők kovácsolták a [[titánok]] fegyvereit,és miután őket legyőzték utánna az összes telekhin a Tartaroszba jutott. Név szerint Aktaiosz, Argüron, Atabüriusz, Khalkon, Khrüszon, Damnameneusz, Démon (tőle származik a [[démon]] neve), Hormeniusz, Lükosz, Megalesziusz, Mülasz, Nikon, Simon és Szkelmisz.

{{csonk-mitológia}}

A lap 2014. október 30., 21:20-kori változata

A telekhinek szörnyek a görög mitológiában. Pontusz a tenger és Gaia a föld fiai,más változat szerint Tartarosz a gödör és Nemezis a bosszú fiai. Embertestű és kutyafejű hártyás lábú vízi szörnyek voltak. Ők kovácsolták a titánok fegyvereit,és miután őket legyőzték utánna az összes telekhin a Tartaroszba jutott. Név szerint Aktaiosz, Argüron, Atabüriusz, Khalkon, Khrüszon, Damnameneusz, Démon (tőle származik a démon neve), Hormeniusz, Lükosz, Megalesziusz, Mülasz, Nikon, Simon és Szkelmisz.