„Traisen (folyó)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „{{Folyó infobox | név = Traisen | kép = Traisenfluss1.jpg | képaláírás = A Traisen látképe | forrás = St. Aegyd am Neuwalde és Türnitz, A…”
 
aNincs szerkesztési összefoglaló
12. sor: 12. sor:
| terület =
| terület =
}}
}}
A '''Traisen'''két forrásból ered, az egyik [[St. Aegyd am Neuwalde]]ban, a másik [[Türnitz]]ben található. A Traisen a [[Duna]] jobb oldali mellékfolyója. Miután a forrástól érkező két ága (a Rechte Traisen és aUnrechte Traisen) találkozik, a vízfolyás keresztülfolyik Türnitzen, Lilienfelden, Traisenen, Wilhelmsburgon és St. Pöltenen. A Dunába [[Traismauer]]nél torkollik bele. 1997-ben a heves esőzések következtében a partjai mentén fekvő települések jelentős részét elöntötte.
A '''Traisen''' két forrásból ered, az egyik [[St. Aegyd am Neuwalde]]ban, a másik [[Türnitz]]ben található. A Traisen a [[Duna]] jobb oldali mellékfolyója. Miután a forrástól érkező két ága (a Rechte Traisen és aUnrechte Traisen) találkozik, a vízfolyás keresztülfolyik Türnitzen, Lilienfelden, Traisenen, Wilhelmsburgon és St. Pöltenen. A Dunába [[Traismauer]]nél torkollik bele. 1997-ben a heves esőzések következtében a partjai mentén fekvő települések jelentős részét elöntötte.


== Part menti települések ==
== Part menti települések ==
22. sor: 22. sor:
* [[St. Pölten]]
* [[St. Pölten]]
* [[Traismauer]]
* [[Traismauer]]



== Fordítás ==
== Fordítás ==

A lap 2014. október 26., 09:40-kori változata

Traisen
A Traisen látképe
A Traisen látképe
Közigazgatás
OrszágokAusztria Ausztria
Földrajzi adatok
Hossz80 km
Vízgyűjtő terület
  • 1000
  • 915,4
km²
ForrásSt. Aegyd am Neuwalde és Türnitz, Alsó-Ausztria
é. sz. 47° 52′ 40″, k. h. 15° 34′ 04″
TorkolatDuna (Traismauernél) → Fekete-tenger
é. sz. 48° 22′ 18″, k. h. 15° 51′ 49″
Térkép
A Wikimédia Commons tartalmaz Traisen témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Traisen két forrásból ered, az egyik St. Aegyd am Neuwaldeban, a másik Türnitzben található. A Traisen a Duna jobb oldali mellékfolyója. Miután a forrástól érkező két ága (a Rechte Traisen és aUnrechte Traisen) találkozik, a vízfolyás keresztülfolyik Türnitzen, Lilienfelden, Traisenen, Wilhelmsburgon és St. Pöltenen. A Dunába Traismauernél torkollik bele. 1997-ben a heves esőzések következtében a partjai mentén fekvő települések jelentős részét elöntötte.

Part menti települések

Fordítás

Ez a szócikk részben vagy egészben a Traisen (river) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek