„Airbus Tiger” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
The L (vitalap | szerkesztései)
The L (vitalap | szerkesztései)
48. sor: 48. sor:
A Tiger széleskörűen alkalmazható harci helikopter. Feladatai közé tartozik a fegyveres felderítés, a harckocsik elleni harc, a közeli tűztámogatás, kísérő és védelmi feladatok. A típus minden időben, éjjel-nappal, [[ABC-fegyverek|nukleárisan, vegyileg vagy biológiailag]] szennyezett terepen is bevethető. Az Eurocopter Tiger hajófedélzetről is üzemeltethető. A Tiger fő tulajdonságai között kiemelendő a mozgékonyság és a jó manőverezőképesség, amely a 13 méteres négylapátos főrotornak köszönhető; a típussal lehet bukfencezni és negatív G terheléssel járó manővereket leírni. A meghajtásról két MTU Turbomeca Rolls-Royce [[MTR390]] gázturbinás hajtómű gondoskodik.
A Tiger széleskörűen alkalmazható harci helikopter. Feladatai közé tartozik a fegyveres felderítés, a harckocsik elleni harc, a közeli tűztámogatás, kísérő és védelmi feladatok. A típus minden időben, éjjel-nappal, [[ABC-fegyverek|nukleárisan, vegyileg vagy biológiailag]] szennyezett terepen is bevethető. Az Eurocopter Tiger hajófedélzetről is üzemeltethető. A Tiger fő tulajdonságai között kiemelendő a mozgékonyság és a jó manőverezőképesség, amely a 13 méteres négylapátos főrotornak köszönhető; a típussal lehet bukfencezni és negatív G terheléssel járó manővereket leírni. A meghajtásról két MTU Turbomeca Rolls-Royce [[MTR390]] gázturbinás hajtómű gondoskodik.


A Tiger pilótafülkéje kétüléses, elől foglal helyet a pilóta, hátul a lövész.<ref>{{citeweb|url=http://www.airbushelicopters.com/site/en/ref/Characteristics_190.html|title=Dutch Upgrading Their AH-64Ds|date=2009-08-14|publisher=Defense Industry Dialy|accessdate=2014-06-28}}</ref> Azonban a legénység mindkét tagja kezelheti a fegyverrendszert, illetve a főbb repülési kormányszerveket, ha a szükség így kívánja.
A Tiger pilótafülkéje kétüléses, elől foglal helyet a pilóta, hátul a lövész.<ref>{{citeweb|url=http://www.airbushelicopters.com/site/en/ref/Characteristics_190.html|title=Tiger Characteristics|date=2009-08-14|publisher=Airbus Helicopters|accessdate=2014-10-11}}</ref> Azonban a legénység mindkét tagja kezelheti a fegyverrendszert, illetve a főbb repülési kormányszerveket, ha a szükség így kívánja.


== Típusváltozatok ==
== Típusváltozatok ==

A lap 2014. október 12., 19:34-kori változata

Tiger/Tigre
Eurocopter Tiger
Eurocopter Tiger

Funkcióharci helikopter
GyártóEurocopter
Gyártási darabszám206

Személyzet2 fő
Első felszállás1991. április 27.
Szolgálatba állítás2003.
Méretek
Hossz14,08 m
Magasság3,83 m
Rotorátmérő13,00 m
Tömegadatok
Szerkezeti tömeg3060 kg
Max. felszállótömeg6000 kg
Hajtómű
Hajtómű
  • 2 db MTR-390 2C-Gasturbine (UHT/HAP/ARH)
  • 2 db MTR-390 E-Gasturbine (HAD)
Repülési jellemzők
Max. sebesség290 km/h (fegyverzet nélkül 315 km/h)
Utazósebesség280 km/h
Legnagyobb repülési magasság4000 m
Fegyverzet
Beépített fegyverzet1 db 30 mm GIAT 30 gépágyú
Levegő–föld rakétákirányított és nem irányított rakéták (Hellfire, Mistral és mások)
A Wikimédia Commons tartalmaz Airbus Tiger témájú médiaállományokat.

Az Eurocopter Tiger az Eurocopter (a korábbi Aérospatiale és a Daimler-Benz Aerospace AG egyesülése) által kifejlesztett harci helikopter. A típust 2003-ban állították szolgálatba. A helikopter gyári megjelölése EC 665. Míg Németországban a Tiger megnevezést használják a típusra, addig Franciaországban és Spanyolországban Tigre-t.

Története

Jellemzői

A Tiger széleskörűen alkalmazható harci helikopter. Feladatai közé tartozik a fegyveres felderítés, a harckocsik elleni harc, a közeli tűztámogatás, kísérő és védelmi feladatok. A típus minden időben, éjjel-nappal, nukleárisan, vegyileg vagy biológiailag szennyezett terepen is bevethető. Az Eurocopter Tiger hajófedélzetről is üzemeltethető. A Tiger fő tulajdonságai között kiemelendő a mozgékonyság és a jó manőverezőképesség, amely a 13 méteres négylapátos főrotornak köszönhető; a típussal lehet bukfencezni és negatív G terheléssel járó manővereket leírni. A meghajtásról két MTU Turbomeca Rolls-Royce MTR390 gázturbinás hajtómű gondoskodik.

A Tiger pilótafülkéje kétüléses, elől foglal helyet a pilóta, hátul a lövész.[1] Azonban a legénység mindkét tagja kezelheti a fegyverrendszert, illetve a főbb repülési kormányszerveket, ha a szükség így kívánja.

Típusváltozatok

UH Tiger

Az UH Tiger (Unterstützungshubschrauber Tiger, magyarul: támogató helikopter) többfeladatú tűztámogató helikopter mely kifejezetten a Bundeswehrnek készült. A típus PARS 3 LR,[2] HOT irányított és Hydra 70 nem irányított rakéták indítására földi célok, illetve Stingerek indítására légi célok ellen. Azonban míg a HAP verzión megtalálható a beépített 30 mm-s gépágyú, addig ez a német gépeken nincs meg, viszont lehetőség van géppuskakonténer (12,7 mm) felszerelésére. A német kormány az eredetileg megrendelt 80 példányt szeretett volna rendszeresíteni, azonban később ezt 57 db-ra csökkentette.[3]

Tiger HAP

A Tiger HAP/HCP (Hélicoptère d'Appui Protection, magyarul: támogató és kísérő helikopter/Hélicoptère de Combat Polyvalent, magyarul: többcélú harci helikopter), melynek feladata a légi támogatás, illetve képes levegő-levegő rakéták (Mistral) indítására. a Mistral mellett a gép 30 mm-s gépágyúval rendelkezik, és képes SNEB rakéták és 20 mm-s gépágyúk hordozására.[4] Ebből a verzióból 40 db-t állítottak szolgálatba Franciaországban.

Tiger HAD

A Tiger HAD (a rövidítés jelentése franciául Hélicoptère d'Appui Destruction, spanyolul Helicoptero de Apoyo y Destrucción, magyarul: támogató és romboló helikopter) a francia és a spanyol haderő által rendszeresített típus, mely gyakorlatilag megegyezik a HAP verzióval, a legfőbb különbség a fejlesztett MTR390 hajtómű, mely 14%-kal nagyobb teljesítményre képes, illetve a megnövelt védelem, mely a spanyolok külön kérésére került fel ma gépekre. A típus alkalmas Hellfire[5] és Spike rakéták indítására.[6] A spanyolok 24 db, a franciák 40 db Tiger HAD-t állítottak szolgálatba. Franciaország a későbbiekben szeretné a HAP verziót HAD-á korszerűsíteni.[7]

Tiger ARH

A Tiger ARH (Armed Reconnaissance Helicopter, magyarul: fegyveres felderítő helikopter) az Ausztrál Hadsereg által rendszeresített változat, mellyel az OH-58 Kiowat és az UH–1 Iroquoist váltották le. A Tiger ARH a Tiger HAP módosított verziója, felszerelve a korszerűsített MTR390 hajtóművel, valamint lézeres célmegjelölővel, amely lehetővé teszi a Hellfire rakétával való tüzelést. A gép fegyverzetét emellett 70 mm-es rakéták és a 30 mm-s gépágyú képezi.[8] Az ausztrálok 2001 decemberében 22 db helikoptert rendeltek, melyek leszállítása 2004 decembere és 2010 júniusa között teljesült.

Megrendelő és üzemeltető országok

Harci alkalmazása

A Tigerek első éles bevetésére Afganisztánban került sor, miután 2009 júliusában a francia haderő gépei Kabulba érkeztek.[9] A típus feladata a fegyveres felderítés és a koalíciós erők tűztámogatása volt a tálib felkelőkkel szemben. 2010 júliusára a Tigerek 1000 repült órát teljesítettek.[10] 2011 február 4-én egy éjszakai bevetés során Kabultól mintegy 30 mérföldre keletre az egyik gép lezuhant, de a kétfős legénység csak könnyebb sérüléseket szenvedett.[11]

A 2011-es líbiai intervenció során a francia hadvezetés a térségbe vezényelte a Tonnerre helikopterhordozó dokkhajót, a fedélzetén Tiger harci helikopterekkel.[12] A gépek líbiai célpontokat támadtak. 2011 június 4-től kezdve a francia helikopterek a brit Apache gépek mellett végeztek bevetéseket.[13]

2012 decemberében négy darab német Eurocopter Tiger UHT-t telepítettek Afganisztánba, a Mazár-i Sharífban lévő bázisra, hogy a térségben harcoló szövetséges erők közeli légi támogatását biztosítsák.[14] A gépek a légi támogatás mellett főként felderítő és konvolykísérő feladatokat láttak el. Az afganisztáni bevetéseken részt vett gépeket megérkezésük előtt átmentek az ASGARD-programon, felkészítették a terep adottságainak megfelelően, így új védelmi rendszert kapott a típus, a hajtóművet homokszűrővel szerelték fel, és fejlesztették a kommunikációs rendszert.[15] 2013 márciusában a spanyol hadsereg is az országba telepített három Tiger HAP-ot. 2013 január 30-tól 2014 június 30-ig a német Tigerek több mint 260 küldetés során 1860 repült órát teljesítettek, támogatást nyújtva a NATO szárazföldi csapatainak, az afgán biztonsági erőknek és az áradások utáni humanitárius akciók során. A német Tigerek egyike sem használta a fegyvereit a bevetések során.[16]

2013 januárjában a típus néhány példánya részt az Észak-Maliban zajló francia katonai beavatkozásban.[17]

Források

  1. Tiger Characteristics. Airbus Helicopters, 2009. augusztus 14. (Hozzáférés: 2014. október 11.)
  2. PARS 3 LR Missile Ready To Start Series Production. Defense News, 2012. október 9. (Hozzáférés: 2014. október 10.)
  3. Megszorítások a német forgószárnyasoknál. Haditechnikai Kerekasztal, 2013. március 20. (Hozzáférés: 2014. október 10.)
  4. Tiger Multi-Role Combat Helicopter, Germany. Army-technology.com. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  5. [http://www.defencetalk.com/france-selects-hellfire-ii-missile-to-equip-had-tiger-helicopter-11979/ France Selects Hellfire II Missile to Equip HAD Tiger Helicopter date=2007-06-20]. Defencetalk. (Hozzáférés: 2014. október 10.)
  6. Eurocopter Fires Spike Missile From HAD Tiger. Spacewar.com, 2008. szeptember 19. (Hozzáférés: 2014. október 10.)
  7. Tiger, Tamed? Eurocopter’s New EC665 HAD Helicopters. Defence Industry Daily, 2013. augusztus 5. (Hozzáférés: 2014. október 10.)
  8. Army pilots stage mutiny over chopper fears. The Australian, 2012. december 5. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  9. ILA: Eurocopter defends performance of Tiger attack helicopter. Flightglobal, 2010. június 8. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  10. Eurocopter Tiger completes 1,000 hours in Afghanistan ops. Helihub.com, 2010. július 30. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  11. NATO-led ISAF Helicopter Crashed. Pajhwok Afghan News, 2011. február 5. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  12. Apache helicopters to be sent into Libya by Britain. The Guardian, 2011. május 23. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  13. Pressure is telling on Gaddafi, says David Cameron. The Independent, 2011. május 27. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  14. Megérkeztek a német Tigerek Afganisztánba. Haditechnikai Kerekasztal, 2012. december 25. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  15. PICTURES: German army Tigers arrive in Afghanistan. Flightglobal, 2013. január 4. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  16. German Tigers Leave Afghanistan Without Using Their Claws. Aviation Week, 2014. július 1. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  17. Eurocopter: Despite Slow Economy, Tiger Helo Deliveries On Track. Defense News, 2013. január 29. (Hozzáférés: 2014. október 9.)