„ECM Records” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Xqbot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: fr:Edition of Contemporary Music egy kiemelt cikk; kozmetikai változtatások
a Külső hivatkozások → További információk AWB
19. sor: 19. sor:
A kiadó és Eicher számtalan díjjal, többek között a Midem Év Kiadója díjával is büszkélkedhet. 2007-ben ''Horizons Touched'' címmel könyv jelent meg az ECM munkásságáról.
A kiadó és Eicher számtalan díjjal, többek között a Midem Év Kiadója díjával is büszkélkedhet. 2007-ben ''Horizons Touched'' címmel könyv jelent meg az ECM munkásságáról.


== Külső hivatkozások ==
== További információk ==
* [http://www.ecmrecords.com/ A kiadó honlapja]
* [http://www.ecmrecords.com/ A kiadó honlapja]



A lap 2014. május 11., 16:57-kori változata

ECM Records
Információk
Alapítás éve1969
Aktív éveknapjainkig
Alapító(k)Manfred Eicher
Ország Németország
SzékhelyMünchen
Terjesztő(k)Universal Music Group
Műfaj(ok)jazz, world music, new age

AnyacégUniversal Music Group
Honlap
http://www.ecmrecords.com/

Az ECM Records-t (Edition of Contemporary Music – kortárszenei kiadó) eredetileg kortárs jazz-zenei kiadóként alapította Manfred Eicher 1969-ben, Münchenben. A kiadó mára mintegy 1000 lemezes katalógusával a világ egyik legnagyobb lemezkiadójának számít. Később profilja a jazz mellett kortárs és klasszikus zenével is bővült, mivel Eicher úgy érezte, a jazz a '80-as évekre kezdte elveszíteni azt az úttörő, formáló lendületét, amellyel a kiadó alapításakor rendelkezett. 1984-től a kortárs és klasszikus lemezeket ECM New Series név alatt publikálják. Az ECM missziója óriási: a '70-es évek vége óta számtalan zenészt fedezett fel, tett ismertté, valamint különleges, stílusokon átívelő zenei projektek is kapcsolódnak hozzájuk. A kiadó neve különösen összeforródott néhány zenésszel, akik a kiadó révén váltak világhírűvé, avagy épp fordítva: akik világhírűvé tették az ECM nevét. Ilyenek például Keith Jarrett, Paul Bley, Jan Garbarek, Chick Corea, Pat Metheny, az Art Ensemble of Chicago, a zeneszerzők közül Arvo Pärt, Steve Reich, Kurtág György, Valentin Silvestrov és sok más szerző, a klasszikus zene előadói közül pedig a The Hilliard Ensemble, Schiff András, a Keller Quartet, Kim Kashkashian, vagy a Trio Mediaeval.

A kiadó és Eicher számtalan díjjal, többek között a Midem Év Kiadója díjával is büszkélkedhet. 2007-ben Horizons Touched címmel könyv jelent meg az ECM munkásságáról.

További információk