„Így jártam anyátokkal” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Ertonien (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Ertonien (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
145. sor: 145. sor:
{{cselekmény}}
{{cselekmény}}
=== Első évad ===
=== Első évad ===
[[Fájl:Himym nezettseg.png|bélyegkép|350px|A sorozat nézettségi grafikonja – a különböző évadok más-más színnel]][[2030]]-ban Ted Mosby leülteti gyermekeit, Pennyt és Luke-ot, hogy elmesélje nekik, hogyan „járt” a feleségével Tracy McConnel-el, a gyerekek anyjával. Azonban a történet arról szól, hogy hogyan ismerte őt meg.
[[Fájl:Himym nezettseg.png|bélyegkép|350px|A sorozat nézettségi grafikonja – a különböző évadok más-más színnel]][[2030]]-ban Ted Mosby leülteti gyermekeit, Pennyt és Luke-ot, hogy elmesélje nekik, hogyan „járt” a feleségével Tracy McConnel-lel, a gyerekek anyjával. Azonban a történet arról szól, hogy hogyan ismerte őt meg.


A sztori [[2005]]-ben kezdődik Teddel ([[Josh Radnor]]), egy szingli, 27 éves építészmérnökkel, aki két legjobb barátjával él együtt, akiket még a főiskolai kollégiumban ismert meg. Marshall Eriksen ([[Jason Segel]]) jogászhallgató, Lily Aldrin ([[Alyson Hannigan]]) pedig óvónő. A pár már majdnem 9 éve van együtt, amikor Marshall úgy dönt, hogy eljegyzi Lilyt. Az eljegyzésük veti fel Tedben a gondolatot, hogy meglelje lelki társát és megházasodjon. Ez rendkívül idegesíti barátját, Barney Stinsont ([[Neil Patrick Harris]]), akit Ted a bár mosdójában ismert meg néhány évvel azelőtt. Barney közismert csajozó, a Góliát Nemzeti Bankban dolgozik egy különleges pozícióban (a későbbiekben kiderül, hogy valójában besúgó az [[FBI]]-nál.)
A sztori [[2005]]-ben kezdődik Teddel ([[Josh Radnor]]), egy szingli, 27 éves építészmérnökkel, aki két legjobb barátjával él együtt, akiket még a főiskolai kollégiumban ismert meg. Marshall Eriksen ([[Jason Segel]]) jogászhallgató, Lily Aldrin ([[Alyson Hannigan]]) pedig óvónő. A pár már majdnem 9 éve van együtt, amikor Marshall úgy dönt, hogy eljegyzi Lilyt. Az eljegyzésük veti fel Tedben a gondolatot, hogy meglelje lelki társát és megházasodjon. Ez rendkívül idegesíti barátját, Barney Stinsont ([[Neil Patrick Harris]]), akit Ted a bár mosdójában ismert meg néhány évvel azelőtt. Barney közismert csajozó, a Góliát Nemzeti Bankban dolgozik egy különleges pozícióban (a későbbiekben kiderül róla, hogy valójában besúgó az [[FBI]]-nál.)


Ted elkezdi keresni a tökéletes társat. Barney ''Ismered Tedet?'' nevű játéka során ismeri meg Robin Scherbatskyt ([[Cobie Smulders]]), egy fiatal riporternőt. Ted szinte azonnal beleszeret Robinba, de Robin nem áll készen egy tartós párkapcsolatra, így arra jutnak, hogy barátok maradnak. A jövőbeli Ted felfedi, hogy Robin nem a gyerekek anyja, hiszen „Robin néniként” emlegeti őt.
Ted elkezdi keresni a tökéletes társat. Barney ''Ismered Tedet?'' nevű játéka során ismeri meg Robin Scherbatskyt ([[Cobie Smulders]]), egy fiatal riporternőt. Ted szinte azonnal beleszeret Robinba, de Robin nem áll készen egy tartós párkapcsolatra, így arra jutnak, hogy barátok maradnak. A jövőbeli Ted felfedi, hogy Robin nem a gyerekek anyja, hiszen „Robin néniként” emlegeti őt.

A lap 2014. április 24., 19:38-kori változata

Így jártam anyátokkal
(How I Met Your Mother)
MűfajSzituációs komédia

AlkotóCarter Bays
Craig Thomas
Író
  • Carter Bays
  • Craig Thomas
FőszereplőJosh Radnor
Jason Segel
Cobie Smulders
Neil Patrick Harris
Alyson Hannigan
Cristin Milioti
NarrátorBob Saget
FőcímThe Solids - "Hey Beautiful"
ZeneszerzőJohn Swihart

OrszágUSA Amerikai Egyesült Államok
NyelvAngol
Évadok9
Epizódok208 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producerPamela Fryman
ProducerCarter Bays
Pamela Fryman
Rob Greenberg
Craig Thomas
Forgatási helyszín
Részenkénti játékidő20–22 perc
Gyártó
  • 20th Century Fox Television
  • Bays Thomas Productions
  • 20th Television
Forgalmazó
Sugárzás
Eredeti adóUSA CBS
Eredeti sugárzás2005. szeptember 19.2014. március 31.
Első magyar adómagyar Comedy Central
FOX
Kronológia
KövetkezőÍgy jártam apátokkal
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Így jártam anyátokkal témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) egy 2005-ben debütált amerikai tévésorozat a CBS csatornán. Magyarországon – szinkronizálva – a Comedy Centralon látható a sorozat első hét évada, illetve október 7-től a nyolcadik évadot is levetítették. 2014. március 24-től kezdi a csatorna sugározni a kilencedik, és egyben utolsó évadot.

A történet 2030-ban kezdődik: Ted a gyerekeinek mesél arról, hogy hogyan ismerte meg az édesanyjukat. A 25 évvel korábbi emlékekből tudható meg, hogy miként alakult Ted és barátainak az élete 2005-ben. Hogyan ismerkedett meg Robinnal, a tévés bemondóval, hol lakik barátjával, Marshall-lal és annak menyasszonyával, Lilyvel, és miféle őrült kalandokba keveredik Barneyval.

Az Így jártam anyátokkal 200. részét 2014. január 27-én adták le az amerikai CBS csatornán.

Szereplők

Főszereplők

Szereplő neve Színész Szinkronhang
Ted Mosby Josh Radnor Fesztbaum Béla
Marshall Eriksen Jason Segel Csőre Gábor
Robin Scherbatsky Cobie Smulders Németh Borbála
Barney Stinson Neil Patrick Harris Markovics Tamás
Lily Aldrin Alyson Hannigan Závodszky Noémi
Tracy McConnel (8-9. évad) Cristin Milioti Pálmai Anna

Visszatérő szereplők

Lyndsy Fonseca és David Henrie bár többször is megjelenik a sorozat egyes részeiben, de a második évad eleje óta (2006) nem vettek fel velük jelenetet, hiszen míg a narráció ideje (2030) nem változik, a színészek öregednek. Így a későbbi epizódokban archív felvételeket láthatunk róluk. Bár a kilencedik évad bemutatójában, a színészek (immár 18 évesen) felbukkannak egy rövid időre, ahol is durván kiakadnak az apjukra, amiért már 8 éve non-stop meséli nekik, hogyan járt/találkozott az anyjukkal. (A bemutató nem hivatalos, így az eredeti sorozatban nincs benne.)[1]

Vendégszereplők

Saját magukat alakították: George Clinton, Emmitt Smith, Bob Barker, Rich Fields, Heidi Klum, Alessandra Ambrosio, Selita Ebanks, Miranda Kerr, Adriana Lima, Marisa Miller, Regis Philbin, Heidi Montag, Spencer Pratt, Kim Kardashian, Kendra Wilkinson, Alan Thicke, Tim Gunn, Jim Nantz, Nick Swisher, Peter Bogdanovich, Arianna Huffington, Will Shortz, Maury Povich, Alex Trebek

Évadösszegzés

Alább a cselekmény részletei következnek!

Első évad

A sorozat nézettségi grafikonja – a különböző évadok más-más színnel

2030-ban Ted Mosby leülteti gyermekeit, Pennyt és Luke-ot, hogy elmesélje nekik, hogyan „járt” a feleségével Tracy McConnel-lel, a gyerekek anyjával. Azonban a történet arról szól, hogy hogyan ismerte őt meg.

A sztori 2005-ben kezdődik Teddel (Josh Radnor), egy szingli, 27 éves építészmérnökkel, aki két legjobb barátjával él együtt, akiket még a főiskolai kollégiumban ismert meg. Marshall Eriksen (Jason Segel) jogászhallgató, Lily Aldrin (Alyson Hannigan) pedig óvónő. A pár már majdnem 9 éve van együtt, amikor Marshall úgy dönt, hogy eljegyzi Lilyt. Az eljegyzésük veti fel Tedben a gondolatot, hogy meglelje lelki társát és megházasodjon. Ez rendkívül idegesíti barátját, Barney Stinsont (Neil Patrick Harris), akit Ted a bár mosdójában ismert meg néhány évvel azelőtt. Barney közismert csajozó, a Góliát Nemzeti Bankban dolgozik egy különleges pozícióban (a későbbiekben kiderül róla, hogy valójában besúgó az FBI-nál.)

Ted elkezdi keresni a tökéletes társat. Barney Ismered Tedet? nevű játéka során ismeri meg Robin Scherbatskyt (Cobie Smulders), egy fiatal riporternőt. Ted szinte azonnal beleszeret Robinba, de Robin nem áll készen egy tartós párkapcsolatra, így arra jutnak, hogy barátok maradnak. A jövőbeli Ted felfedi, hogy Robin nem a gyerekek anyja, hiszen „Robin néniként” emlegeti őt.

Ahogyan a sorozat halad tovább, Ted elkezd randizni egy cukrásszal, Victoriával, akit egy esküvőn ismert meg. Robin féltékeny lesz, és rájön, hogy érzelmeket táplál Ted iránt. Victoria Berlinbe utazik egy gyakorlati állás miatt, ezért Teddel kipróbálják a távkapcsolatot. Ted amikor rájön Robin érzelmeire, azt mondja, hogy szakított Victoriával, azonban ez nem igaz. Eközben Victoria felhívja Tedet, de a telefont Robin veszi fel, így megtudja, hogy Ted hazudott neki. Ted és Victoria szakítanak, Robin pedig megharagszik Tedre.

Eközben Lily kíváncsi lesz, hogy mit hagyott ki a Marshall-lal való kapcsolata miatt, ezért elhatározza, hogy megpályázik egy San Francisco-i művészeti ösztöndíjat, ami miatt később szakít Marshall-lal. Az évad befejező részében Ted éppen hazafelé igyekszik, miután Robinnal együtt tölötték az első közös estéjüket, amikor meglátja Marshallt az esőben, Lily eljegyzési gyűrűjével a kezében.

Második évad

Ted és Robin most már egy pár, a letört Marshall megpróbálja folytatni az életét Lily nélkül, úgyhogy bár vonakodva, de randizni kezd. Lily rájön, hogy nem igazi művész, ezért visszatér New York-ba. Újra összejön Marshall-lal, majd az évad végén az esküvőjükre is sor kerül. Barney elveszít egy pofogadást, ami lehetővé teszi Marshallnak, hogy ötször pofon vágja Barney-t a hátralévő életükben akármikor. Ebből Marshall egyet azonnal, egyet pedig az évad közepén használ el. Kiderül, hogy Barney-nak van egy meleg, fekete öccse, illetve hogy Barney úgy gondolja, Bob Barker, a Mennyi az annyi? műsorvezetője az édesapja. Rátalálnak egy régi videóra, és kiderül, hogy Robin a 90-es évek elején kanadai popsztár volt. Nagysikerű slágerének, a Let's Go To The Mall-nak („Irány a pláza”) a videoklipjéről Barney először azt hiszi, pornó.

Az évad végén Ted és Robin felfedi, hogy nem sokkal Marshall és Lily esküvője előtt szakítottak, mivel másként képzelik el a jövőjüket: Ted házas, megállapodott ember akar lenni, Robin pedig valahol külföldön szeretne élni. A szakítást nem mondták el senkinek, mert nem akarták elterelni a figyelmet Marshall és Lily esküvőjéről. Az utolsó jelenetben Barney izgatottan tekint a jövőbe, hiszen Ted végre újra szingli, így visszakapja régi szárnysegédjét.

Harmadik évad

Robin hazatér az argentínai utazásából, és magával hozza barátját, Gaelt (Enrique Iglesias), ekkor Tednek el kell fogadnia, hogy már csak egy jóbarátja Robinnak. Marshall és Lily úgy dönt, hogy a saját lábukra állnak. Beleszeretnek egy lakásba, ám nem engedhetik meg maguknak, hogy megvásárolják. Marshall tudomást szerez Lily rossz hitelmutatójáról, amit a megszállott vásárlásai okoztak. Ennek ellenére végül megveszik álmaik lakását, csak ezután fedezik fel, hogy a környéken egy szennyvíztelep működik, illetve hogy a lakásuk padlója lejt. Barney Hálaadáskor megkapja harmadik pofonját is, ezt az alkalmat Marshall Pofonadásnak nevezi el.

Ted elmeséli a gyerekeinek, hogy egy sárga esernyő is szerepet játszott édesanyjuk megismerésében. Az ernyőt Ted egy klubnál találja egy Szent Patrik-napi buli után. Megtudjuk, hogy a gyerekek anyja is részt vett ezen az eseményen, de nem találkoztak Teddel. Ted megpróbál udvarolni Stellának (Sarah Chalke), egy bőrgyógyásznak, akihez egy kínos tetoválás eltávolítása miatt jár. Ennek a csúcspontja az a „kétperces randi”, ami alatt jut idő két taxiútra, egy kis beszélgetésre, egy vacsorára, egy mozifilmre, egy kávéra, egy kis sétára és egy búcsúcsókra. Robin egy újabb videoklipje is előkerül, Sandcastles in the Sand („Homokvárak a homokban”) címmel. Robin lefekszik Barney-val, miután Barney megvigasztalta a lányt egy szakítása után, emiatt Ted megszakítja barátságát Barney-val. Eközben valaki folyamatosan megpróbál keresztbetenni Barney-nak a nőknél. Később fény derül rá, hogy a szabotőr Stella recepciósa, Abby (Britney Spears), aki azért próbál meg bosszút állni, mert Barney nem hívta fel őt szex után.

Az évad utolsó epizódjában Ted és Barney kibékülnek, miután mindkettőjük balesetet szenved. Az epizód végén Ted megkéri Stella kezét, illetve kiderül, hogy Barney érzéseket táplál Robin iránt.

Negyedik évad

Stella igent mond Ted kérésére. Robin Japánban kap állást, ám hamar otthagyja, mivel meghívták Ted és Stella esküvőjére. Az esküvőn megjelenik Stella lányának az apja, Tony is. Végül Stella elhagyja Tedet és Tony oldalán távozik. Barney továbbra is kínlódik a Robin iránti érzelmei miatt, miközben a Góliát Nemzeti Bank igazgatóságába helyezik át.

Marshall és Lily beköltözik az új lakásukba, és elkezdenek gondolkodni a gyerekvállaláson. Robin Ted lakótársa lesz, majd egy hajnali 4 órás „reggeli” műsorban kap állást, miután Barney segít neki elkészíteni és kiküldeni az új ajánlóvideóját. Ted és Robin egy ideig újra lefekszenek egymással, mert így nem veszekszenek folyton, ami miatt Barney féltékeny lesz. Ez tűnik fel Tednek, és ekkor fedezi fel Barney érzelmeit.

Ted rájön, hogy Lily korábban több párkapcsolatát is tönkretette, beleértve a Robinnal való viszonyát is. Ez arra készteti Tedet és Robint, hogy beszéljenek a kapcsolatukról. Barney lefekszik a 200. nővel is életében, ezután már egyre inkább csak Robinra tud gondolni.

Ted a sárga esernyővel a kezében összefut Stellával és Tonyval az utcán. Tony később meglátogatja őt, mivel úgy érzi, hogy tartozik Tednek, amiért Stella elhagyta őt. Tony felajánl neki egy egyetemi állást, ám ezt Ted azonnal visszautasítja. Lily négy hétre elhagyja a csapatot, miután Barney elmeséli neki a világ legocsmányabb viccét.

Az évad végén Robin megtudja, mit érez Barney, ezt az érzést ő óvatosan, de viszonozza. Miután Ted munkáját ismét tönkreteszi egy svéd építészcég, a Sven, úgy dönt, hogy elfogadja Tony ajánlatát, és egyetemi professzor lesz. Az utolsó epizódban Ted elárulja, hogy a gyerekek anyja is az ő egyik osztályába járt.

Ötödik évad

Ted megtartja első óráját egyetemi professzorként, és bár a gyerekek anyja ott volt a teremben, kiderül, hogy Ted nem az építészettel foglalkozó osztályba ment be. Barney és Robin egész nyáron együtt voltak, de amikor Lily rájön, hogy nem beszélték meg, hogy mik a kapcsolatuk alapjai, Lily bezárja őket egy szobába, és addig nem engedi ki őket, amíg nem határozzák meg a szerepüket. Miután azonban mindkettőjüket megviseli a párkapcsolatuk, szakítanak, de barátok maradnak. Ezután Barney azonnal visszatér régi életmódjához, és újra csajozni kezd. Nem sokkal később Marshall negyedszer is pofonvágja Barney-t, ezúttal is Hálaadás napján.

Ted randizik az egyik egyetemi diákkal, Cindyvel (Rachel Bilson), és kiderül, hogy az ő szobatársa lesz Ted jövőbeli felesége. A randi után Ted a lánynál felejti a sárga esernyőt, de kiderül, hogy a gazdájához került vissza. Robin megismerkedik Donnal, a reggeli műsorának a másik műsorvezetőjével, és bár eleinte visszataszítónak találja, később járni kezdenek, majd végül össze is költöznek. De amikor Robin állásajánlatot kap Chicagóban, ő visszautasítja, azonban Don (akinek Robin után ajánlották fel a munkát) elfogadja azt, ezért szakítanak. Robin visszaköltözik Tedhez.

Az évad során Ted vásárol egy házat, ami nagyon rossz állapotban van, de kiderül, hogy a felújítások után ez a ház lett Ted és gyerekeinek a háza.

Marshall és Lily komolyan gondolkodnak a gyerekvállaláson. Az évad folyamán a csapat újabb és újabb hasonmásokat talál, akik ugyanúgy néznek ki, mint a csapat tagjai. Így kerül elő Leszbi Robin, Bajusz Marshall, Sztriptíztáncos Lily és Mexikói pankrátor Ted. Marshallék megegyeznek, hogy addig nem vállalkoznak egy gyerekre, amíg nem találják meg Barney hasonmását is. Az évad végén bár többször azt hihetjük, hogy megtalálták (Taxis Barney, Utcai művész Barney és Perecárus Barney), de az első kettőről kiderül, hogy az igazi Barney volt, csak jelmezben, míg az utolsót csak Lily képzelte egy utcai árusra. Ez viszont annak a jele, hogy Lily készen áll a babavállalásra, így elhatározzák, hogy megpróbálják a dolgot.

Hatodik évad

Az évadnyitó epizódban Ted meglátja Cindyt egy lánnyal, akit a szobatársának gondol, de kiderül, hogy ő Cindy barátnője, akivel Cindy össze is házasodik. Barney unszolására Ted újra a GNB-nél kezd dolgozni építészként, hogy megtervezze a bank új központjának épületét. Hogy az új épület megépülhessen, le kell rombolni egy régi rokkant hotelt, az Arcadiant, amit Zoey (Jennifer Morrison) ellenez. Ezért Ted és őközte eleinte hatalmas ellentét van, de a sorozat előrehaladtával ezek a harcok szerelemmé alakulnak. Később viszont szakítanak, mert Ted a karrierjét a szerelem elé helyezi, így az Arcadiant lerombolják.

Miután az előző évad végén megegyeztek, hogy gyereket szeretnének, Lily és Marshall egyfolytában szexelnek, hogy Lily terhes legyen. Karácsony környékén hamis riasztást kapnak, majd a meddőségüket is letesztelik, eközben kerül elő Barney hasonmása, Dr. John Stangel, azaz Nőgyógyász Barney. Viszont egy másik tragédia történik, ugyanis Marshall apja meghal, ami teljesen letöri őt, a csapat viszont támogatja mindenben. Marshall próbál túltenni édesapja halálán és újra élni. Lilynek tett ígérete ellenére, hogy keményebben dolgozik majd a jövőjükért, Marshall kilép a GNB-től és környezetvédő ügyvédnek áll, ami az álma volt. Zoey is leszerződteti, hogy segítsen neki megvédeni az Arcadiant. Az évad végén Lily bejelenti, hogy terhes.

Barney végre elismeri a csapatnak, hogy nem Bob Barker az apja, egész pontosan akkor, mikor az anyja úgy dönt, hogy eladja a házat, amiben Barney és a bátyja felnőtt, és utóbbi találkozik a saját apjával. Loretta odaadja Barney-nak az apjának a nevét egy darab papíron, de Barney széttépi, mivel felfedezi, hogy az anyja mennyit tett, hogy egyedülállóként nevelte őket. Marshall apjának temetésén Barney végül felhívja Lorettát, hogy látni szeretné az apját. A férfi, Jerome Whittaker, akit Barney végig csak a felügyelőjének gondolt. Barney csalódott, mivel Jerome nem az a laza ember, akire gyerekkorából emlékezett. Bár megpróbálja visszatéríteni Jerry-t a régi énjére, Barney elismeri, hogy valamikor meg szeretne állapodni. Robin be is mutatja Norának, aki iránt később érzéseket táplál, de szakítanak, amikor Barney hazudik neki.

Robin teljesen magába zuhan, miután szakított Donnal, de rájön, hogy lépjen túl rajta. Folytatja a munkáját a reggeli talk-showjában, de miután egy hiperaktív műsorvezető-társat kap, kilép. Majd felveszik kutatási asszisztensnek egy másik csatornához. A csapat még többet felfedez a kanadai popsztár múltjából. Robin összefut a titkos szerelmével, akiről Jővőbeli Ted elmondja, hogy még felbukkan.

Az évad fináléjában Barney újra randizni hívja Norát, ugyanekkor Robin rájön, hogy valószínűleg még mindig szerelmes Barneyba.

Az évad egy rövid jövőbeli esküvői jelenettel kezdődik és végződik. Jövőbeli Ted elmondja, hogy ez az esküvő, ahol Barney a vőlegény, ugyanaz az esküvő, ahol megismerkedett a feleségével.

Hetedik évad

Az évad egy jövőbeli jelenettel kezdődik, ahol Ted segít Barneynak felkészülni az esküvőre. A jelenben Marshall állást kap környezetvédelmi jogászként, Lily pedig továbbra is várandós. Barney bebizonyítja Norának, hogy igenis megbízható pasi tud lenni, eközben kiderül, hogy Robin még mindig érez valamit Barney iránt. Robint egy kicsit erőszakos viselkedés után a bíróság terápiára kötelezi, ahol megismerkedik Kevinnel (Kal Penn), majd később járni kezdenek.

Miközben a csapat felidézi az Irene hurrikánt, kiderül, hogy Lily és Marshall gyereke Barney lakásában fogant, illetve Barney és Robin lefekszenek egymással.(Közben Barney elveszít egy fogadást Marshall-lal és Lilyvel szemben, ezért egy évig egy sárga kacsákkal tarkított nyakkendőt kellene hordania, de ezt később átváltják plusz három pofonra. Ez összesen négy pofont jelent, amiből kettőt Marshall rögtön el is lő, így már csak két pofon van hátra.) Mindketten ráébrednek, hogy mit tettek, ezért úgy döntenek, hogy szakítanak jelenlegi partnereikkel. Azonban Robin úgy dönt, hogy Kevinnel marad, ami viszont teljesen padlóra küldi Barneyt, aki viszont szakított Norával. Marshall és Lily úgy döntenek, hogy Long Islandbe költöznek, miután Lily nagyszülei felajánlják nekik a házukat.

Robin Hálaadáskor úgy érti, hogy terhes lett, és elmondja Barneynak, hogy ő az apa, mivel ő és Kevin még nem feküdtek le egymással. Viszont az orvosi vizsgálaton kiderül, hogy Robinnak egyáltalán nem lehet gyereke, ami teljesen feldúlja. Kevin megkéri Robin kezét, azonban miután Robin elmondja, hogy szereti őt, viszont nem lehet és egyáltalán nem is akar gyerekeket, végül szakítanak. Hamarosan Robin mindent elmond Tednek, aki ezután elmondja Robinnak, hogy szereti őt (kiderül, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy Ted valaki másnak, mint a jövendőbeli feleségének vall szerelmet), viszont Robin nem szereti Tedet. Emiatt Marshall megkéri Robint, hogy költözzön el Tedtől, hogy végre saját magára tudjon koncentrálni. Ted viszont az egész lakást odaadja Lilynek és Marshallnak, mert úgy érzi, hogy ő és Robin szinte már kísértenek azon a helyen.

Barney egy Quinn nevű lánnyal kezd el randizni, aki eredetileg "Karma" néven sztriptíztáncos. Miután a csapat Teden keresztül megtudja (aki megszegte Barneynak tett "tesküjét", hogy nem árulja el), hogy mi Quinn foglalkozása, elkezdenek beavatkozni a kapcsolatukba. Quinn teljesen őrülten, Barney teljesen gerinctelenül viselkedik, azonban kiderül, hogy ez az egész csak egy átverés volt Quinn és Barney részéről. Ők ketten összeköltöznek, Ted pedig megveszi Quinn volt lakását. Kicsit később Robint felkérik, hogy tudósítson a forgalomról egy helikopterről. A pilóta sztrókot kap, emiatt Robinnak kell letennie a helikoptert földi segítséggel. Az esetet élőben közvetíti a tévé, New Yorkban mindenki nézi, így a sikeres landolás után Robin hirtelen híres lesz. Barney megkéri Quinnt, hogy lépjen ki a munkahelyéről, ő azonban ezt nem teszi meg, mert szereti a munkáját.

Lily attól fél, hogy Marshall túlságosan rágörcsöl a hamarosan érkező babára, ezért megkéri Barneyt, hogy rabolja el őt egy kaszinóba, ahol Marshall nagyon lerészegedik. Eközben Ted úgy dönt, hogy végre megbeszéli Robinnal a nézeteltéréseit. Lily elkezd vajúdni, és eszeveszetten próbálja elérni Marshallt, aki eközben még mindig részeg, a telefonját pedig kikapcsolta. Amikor Barney megtudja, hogy Lily hamarosan szül, megígéri Marshallnak, hogy eljuttatja a kórházba, ha ő választhat középső nevet a babának. Nagy küzdés árán, de végül Marshallék kijutnak a kaszinóból, és pont időben érkeznek a szülésre. Barneynak tett ígéretéhez híven, Marshall és Lily a gyereket Marvin "Most figyelj" Eriksennek nevezik el. Az évad záró epizódjában Marshall és Lily elkezdik az új életüket a babával. Barney egy kis repülőtéri botrány segítségével megkéri Quinn kezét, aki miután elmondja, hogy kilépett a munkahelyéről, igent mond. Ted – miután beszélt Robinnal a szerelmi életéről – felhívja Victoriát, hogy megtudja, még van-e nála esélye, annak ellenére, hogy hamarosan férjhez megy. Victoria elhagyja a vőlegényét Tedért, hogy elmehessenek a naplementébe. Egy kis hezitálás után Ted úgy dönt, hogy vele megy.

Ez az évad is Barney jövőbeli esküvőjének egy jelenetével zárul, és végre kiderül, hogy Robin a menyasszony.

Nyolcadik évad

Az évadnyitó epizódban Ted a jövőben, egy Farhampton nevű vonatállomáson üldögél, és tudni róla, hogy Barney és Robin esküvőjéről jön. A jelenben Ted megszökteti Victoriát az esküvőjéről, de úgy érzi a lánynak kötelessége búcsúlevelet írni az otthagyott vőlegényének. Azonban rájön, hogy a vőlegény is elhagyni készül Victoriát, mert úgy érzi, nem ő az igaz szerelme. És bár Ted egy ideig járni kezd Victoriával, ráébred, hogy kettejüknek nincs jövője, hiszen a kapcsolatuk már számtalanszor megrekedt, emellett Victoriát, még mindig zavarja Ted és Robin szerelmi múltja. A farhampton-i vonatállomásról az évad során kiderül, hogy ez lesz az a hely, ahol majd Ted a feleségével fog találkozni.

Barney és Quinn szakítanak, amiért nem tudnak megbízni egymásban, és Robin is szakít a barátjával Nickkel, mert éretlennek tartja őt. Ezek után mindketten új párkapcsolatba próbálnak kezdeni, ami egyiküknek sem sikerül. Barney randizni kezd Robin egyik munkatársával Patrice-el, amit Robin egyáltalán nem néz jó szemmel, különösen, mert ráébred, hogy még mindig szerelmes Barneyba. A későbbiekben rájön, hogy ez a kapcsolat csupán egy csel volt Barney részéről, melynek lényege, hogy a férfi megkérje az ő kezét. Robin némi vonakodás után, végül igent mond a lánykérésre.

Ted kis ideig járni kezd egy Jeanette nevű lánnyal (Abby Elliott), ám a kapcsolat katasztrofálisan végződik, és végül szakítanak. Ted egyre magányosabban érzi magát, amiért ő a csapat egyedüli szingli tagja. Barney új partnert, akar találni Ted számára a közelgő esküvőre, de Tedet ez sem dobja fel. A csapat megszervezi Barney legénybúcsúját, ami nem pont úgy alakul, mint ahogy ő remélte (élete legjobb estéje helyett a legszörnyűbbet hozzák össze a számára). Lily-ék eldöntik, hogy DJ vagy élőzenekar lépjen fel Barney-ék esküvőjén; végül élőzenekar mellett döntenek. Jövőbeli Ted elárulja, hogy a gyerekek anyja, és annak bandája (korábban volt róla szó, hogy Ted feleségének van egy rockbandája), lépnek majd fel az esküvőn, ahol a felesége lesz a basszusgitáros.

Barney találkozik Robin apjával, aki cseppet sem olyan, mint ahogy Robin gyerekkorából emlékezet. Kiderül, hogy az apja újból megnősült, de erről nem szólt neki, ami igencsak megbántja Robint. Ted régi barátnője, Zoey volt férje, a Kapitány egy éves állást ajánl fel Lily-nek Rómában művészeti asszisztensként, miután látta az egyik festményét, és tehetségesnek tartja. Hosszas megvitatás után Lily-ék úgy döntenek, hogy elfogadják a dolgot. Marshall úgy dönt, otthagyja az ügyvédi pályát és szeretne bíró lenni. Kap is egy bírói állást, azonban, ha elfogadja, veszélybe kerül a tervezett útjuk Rómába, így nem tudja, hogy mondja el Lily-nek.

Ted ráébred, hogy még mindig szerelmes Robinba. El akarja mondani neki, de fél, hogy ezzel megbántja őt, Barney pedig dühös lesz. Úgy dönt inkább elköltözik New Yorkból, Chicagóba. Azzal indokolja a többieknek, hogy önmagára kell találnia, de Lily rájön, hogy Ted a Robin iránti érzései elől menekül. A csapat idővel, elindul Barney és Robin esküvőjére, a jegyespár együtt, Ted Lily-vel kocsin, Marshall pedig Marvinnal utazik haza, Minnesotából, ahová Marshall anyjához mentek látogatóba. Az évad ezzel ér véget.

A zárójelenetben egy vonatállomást láthatunk, ahol egy lány, a kezében egy basszusgitárral és egy sárga esernyővel, Farhamptonba készül utazni. Ő Ted jövendőbeli felesége, aki először a sorozat történetében végre felfedi az arcát (szerepében Cristin Milioti látható).

Kilencedik évad

A sorozat utolsó évada kizárólag Barney és Robin esküvői hétvégéjéből áll, ami összesen 56 órát foglal magába.

Ez évad jelentős változásokat mutat be a csapat életéről, az elkövetkezendő jövőben. Ted továbbra is azt tervezi, hogy az esküvő után Chicagóba költözik, ezért listába szedi azokat a dolgokat, amiket még utoljára meg szeretne csinálni New Yorkban. Marshall, hosszú autótúrán utazik vissza Minnesotából New Yorkba, miközben továbbra is azon vívódik, hogy mondja el Lily-nek, hogy a tudta nélkül elfogadott egy bírói állást. Barney és Robin számára többször is próbára tétetik, hogy a kapcsolatuk elég erős-e, s hogy valóban készen állnak az esküvőre; azonban szerencsésen legyőznek minden akadályt a boldogító igenig.

Ezzel egyidejűleg az évad során, számtalan jövőbeli jelenetet láthatunk, Ted és a leendő felesége majdani kapcsolatáról. Megismerhetjük a leánykérést, első randijukat, első csókjukat, a gyerekeik születését, és az elkövetkezendő esküvőjüket.

Az évad haladtával a csapat tagjai (Ted kivételével) egyenként megismerik a leendő Mrs. Mosbyt. Lily a vonatállomáson, Barney egy szupermarketben, Marshall egy benzinkútnál, Robin pedig kicsivel az esküvő kezdete előtt. Az esküvői hétvégén Barney megkapja az utolsó pofonját, s ezzel végre felszabadul a pofogadás alól. Lily és Marshall csúnyán összevesznek Marshall bírói állása miatt, de Lily végül úgy dönt, nem fognak Rómába utazni. Később Marshall rájön, hogy Lily azért változtatta meg a döntését, mert ismét terhes, így végül a költözés mellett döntenek, hogy Lily álma megvalósuljon. Egy évre rá, kislányuk születik, akit Margarétának neveznek el, mivel a terhességi tesztet, amiből Marshall rájött, hogy gyereke lesz, egy margaréta virágcserepében találta.

A sorozat 200. epizódja bemutat Ted feleségének az életéből néhány fontosabb pillanatot, az elmúlt nyolc év során.

Az esküvő kezdete előtt, Robinnak kétségei támadnak a Barney iránti érzelmei kapcsán, rájön, hogy még mindig szereti Tedet, azonban Ted ezt nem viszonozza, mivel már belefáradt Robin hajszolásába. Végül ő állítja helyre Barney és Robin kapcsolatát, akik szerencsésen egybe is kelnek. Három év múlva azonban bejelentik, hogy elválnak, mivel mindketten más élet szeretnének. Robin híres tévériporterré válik, ezért folyton utaznia kell, Barney pedig úgy érzi, a házasság nem az ő műfaja. Bár abban maradnak, hogy a válásuk nem fog változtatni a barátaikkal való kapcsolatukon, Robin később mégis elhagyja a csapatot, mivel nem bírja látni a két exbarátja boldogságát; Barney vad, csajozós életét, és Tedet a feleségével.

Barney az évek múlásával is folytatja a csajozást, amely során végül teherbe ejt egy nőt, és születik egy kislánya. Ettől fogva az élete drasztikusan megváltozik, felhagy a léhasággal, és minden idejét a babának szenteli. Marshallnak és Lily-nek szintén újabb kisbabája születik, ezért elköltöznek a régi lakásukból, Marshall pedig kap egy megüresedett bírói állást. Ted és a felesége beköltöznek az új házukba (amit Ted a korábbi évadokban vett) és hamarosan megszületik a lányuk, majd később a fiuk is, míg a hivatalos esküvőjükre csak évek múlva kerül sor.

Ted végül elmeséli a gyerekeinek, hogyan találkozott az anyjukkal a Farhampton-i pályaudvaron, ahol legfőképpen a sárga esernyőjéről ismerte fel a lányt, ami már nála is járt korábban. Azonban az is kiderül Ted történetéből, hogy az évek során a felesége, komoly betegségben szenvedett, s végül el is hunyt benne.

Az évadzáró epizód utolsó jelenetiben, visszatérünk 2030-ba. Ted gyerekei rámutatnak, hogy ez a történet, csak részben az anyjukról, sokkal inkább "Robin nénikéjükről" szól, és, hogy az apjuk azért mesélte el mindezt nekik, mert fél az újrakezdéstől, anyjuk halála óta. Arra biztatják őt, hogy hívja el randizni Robint. Ted kicsit vonakodik ugyan, de végül beadja a derekát, s kisvártatva megjelenik Robin házánál a kék francia kürttel, hasonlóan, ahogy az első találkozásuknál. A sorozat ezzel a jelenettel, és néhány montázzsal zárul.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

A sorozat befejezése

A sorozat 2013. szeptember 24-én folytatódik a kilencedik évaddal, ami egyben az utolsó évad.[2] Christin Milioti, aki az Anyát személyesíti meg, ebben az évadban már csatlakozik a sorozat főszereplőinek gárdájához.[3] A sorozat 200. jubileumi epizódja is ebben az évadban lesz, a csatorna 2014. január 27-én mutatja majd be. Az évadzáró dupla részes epizód, március 31-én debütál majd.

Évadok áttekintése

Évad Epizód Első vetítés DVD-megjelenés [4]
1-es régió 2-es régió 4-es régió
1 22 20052006 2006. november 21. 2007. május 7. 2007. június 25.
2 22 20062007 2007. október 2. 2008. október 1. 2008. április 16.
3 20 20072008 2008. október 7. 2010. május 10. 2009. február 11.
4 24 20082009 2009. szeptember 29. 2010. július 19. 2009. október 28.
5 24 20092010 2010. szeptember 21. 2010. november 8. 2010. október 27.
6 24 20102011 2011. szeptember 27. 2011. október 3. 2011. október 5.
7 24 20112012 2012. október 2. 2012. október 29. 2012. október 10.
8 24 20122013
9 24 20132014

További információk

Források