„Web widget” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Legobot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: 1 interwiki link migrálva a Wikidata d:q901543 adatába
ScotXW (vitalap | szerkesztései)
s/magyar megfelelője: vezérlő/magyar megfelelője: kisalkalmazás vagy minialkalmazás nézd: http://www.szak.hu/szotar/index.html és Vezérlőelem [[File:Sk snapshot.png|thumb|weather++ kisalkalmazás
1. sor: 1. sor:
[[File:Sk snapshot.png|thumb|weather++ kisalkalmazás SuperKaramba-ban.]]
'''Web widget''' (magyar megfelelője: vezérlő) alatt általában olyan kódrészletet értünk, amely egy [[HTML]]-oldalba egyszerűen beilleszthető és (további fordítás nélkül) futtatható. A kód jellemzően (de nem kizárólag vagy feltétlenül) [[DHTML]], [[JavaScript]] vagy [[Adobe Flash]]. A web előtag itt tehát jellemzően olyan webes megjelenítésre szánt [[widget]]re utal, melynek forráskódja (vagy a lefordított kód eredményeként létrejött fájlra való hivatkozás) egy szabványos HTML-oldal kódjába illeszthető, és az oldalt egy általános böngészőprogrammal megnyitva a widget (további fordítási környezet telepítése nélkül) megfelelően jelenik meg.
'''Web widget''' (magyar megfelelője: kisalkalmazás vagy minialkalmazás) alatt általában olyan kódrészletet értünk, amely egy [[HTML]]-oldalba egyszerűen beilleszthető és (további fordítás nélkül) futtatható. A kód jellemzően (de nem kizárólag vagy feltétlenül) [[DHTML]], [[JavaScript]] vagy [[Adobe Flash]]. A web előtag itt tehát jellemzően olyan webes megjelenítésre szánt [[widget]]re utal, melynek forráskódja (vagy a lefordított kód eredményeként létrejött fájlra való hivatkozás) egy szabványos HTML-oldal kódjába illeszthető, és az oldalt egy általános böngészőprogrammal megnyitva a widget (további fordítási környezet telepítése nélkül) megfelelően jelenik meg.
{{csonk-inet}}
{{csonk-inet}}

== Lásd ==
* [[Vezérlőelem]] – egy grafikus felhasználói felülethez tartalmazó interakciós elem



[[Kategória:Informatika]]
[[Kategória:Informatika]]

A lap 2014. március 17., 20:48-kori változata

weather++ kisalkalmazás SuperKaramba-ban.

Web widget (magyar megfelelője: kisalkalmazás vagy minialkalmazás) alatt általában olyan kódrészletet értünk, amely egy HTML-oldalba egyszerűen beilleszthető és (további fordítás nélkül) futtatható. A kód jellemzően (de nem kizárólag vagy feltétlenül) DHTML, JavaScript vagy Adobe Flash. A web előtag itt tehát jellemzően olyan webes megjelenítésre szánt widgetre utal, melynek forráskódja (vagy a lefordított kód eredményeként létrejött fájlra való hivatkozás) egy szabványos HTML-oldal kódjába illeszthető, és az oldalt egy általános böngészőprogrammal megnyitva a widget (további fordítási környezet telepítése nélkül) megfelelően jelenik meg.


Lásd

  • Vezérlőelem – egy grafikus felhasználói felülethez tartalmazó interakciós elem