„A Kaptár – Megtorlás” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
37. sor: 37. sor:
}}
}}


'''A Kaptár – Megtorlás''' (''Resident Evil: Retribution'') egy [[2012 a filmművészetben|2012]]-es sci-fi akciófilm, melyet írta és rendezte Paul W.S. Anderson. Ez az ötödik része a Kaptár sorozatnak, amely a Capcom túlélő horror videójáték széria alapján készült el, és a harmadik rendezése és írása Anderson-nak.
'''A Kaptár – Megtorlás''' (''Resident Evil: Retribution'') egy [[2012 a filmművészetben|2012]]-es sci-fi akciófilm, melyet írta és rendezte Paul W.S. Anderson. Ez az ötödik része a Kaptár sorozatnak, amely a Capcom túlélő horror videójáték széria alapján készült el, és a harmadik rendezése és írása Andersonnak.


A filmet 2D, 3D, illetve IMAX 3D-ben mutatták be, amely bevételi szempontból sikeresen zárult, úgyis világszerte a bruttósított kereslete több mint 240 millió $-ra nőtt. A filmkritikusok dicsérték a film történetét, a színészi alakítást a 3D-s konvertációt, a vizuális effekteket és a harci koreográfiákat is. A film [[2012]]. [[december 21.]]-én jelent meg DVD-n és BluRay-en. A Sony már tervezi a 6 részt is, amely [[2014]]. szeptemberében lesz bemutatva. A forgatás [[2011]]. októberétől - decemberik zajlott, majd [[2012]]. [[szeptember 14.]]-én mutatták be világszerte.
A filmet 2D, 3D, illetve IMAX 3D-ben mutatták be, amely bevételi szempontból sikeresen zárult, úgyis világszerte a bruttósított kereslete több mint 240 millió $-ra nőtt. A filmkritikusok dicsérték a film történetét, a színészi alakítást a 3D-s konvertációt, a vizuális effekteket és a harci koreográfiákat is. A film [[2012]]. [[december 21.|december 21]]-én jelent meg DVD-n és BluRay-en. A Sony már tervezi a 6 részt is, amely [[2014]] szeptemberében lesz bemutatva. A forgatás [[2011]] októberétől decemberig zajlott, majd [[2012]]. [[szeptember 14.|szeptember 14]]-én mutatták be világszerte.


==Történet==
==Történet==

A lap 2014. február 11., 12:53-kori változata

A Kaptár – Megtorlás
(Resident Evil: Retribution)
2012-es kanadai–amerikai–német 3D-s film

RendezőPaul W.S. Anderson
ProducerPaul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Don Carmody
Vezető producerMartin Moszkowicz
AlapműResident Evil
Műfaj
  • science fiction akciófilm
  • akcióthriller
  • horrorfilm
  • fegyveres lányok
  • zombifilm
  • posztapokaliptikus film
  • sci-fi film
  • Biopunk
ForgatókönyvíróPaul W.S. Anderson
FőszerepbenMilla Jovovich
Michelle Rodriguez
Kevin Durand
Jason Isaacs
Johann Urb
Bingbing Li
Zenetomandandy
OperatőrGlen MacPherson
VágóNiven Howie
Gyártás
GyártóConstantin Film
OrszágUSA, németország, kanada
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Forgatási helyszín
Játékidő117 perc
Költségvetés65 millió amerikai dollár
Képarány2,35:1
Forgalmazás
ForgalmazóInterCom Zrt.
Bemutatójapán 2012. szeptember 3.
oroszország 2012. szeptember 6.
magyarország 2012. szeptember 13.
2012. szeptember 14.
KorhatárTizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel240 millió amerikai dollár
Kronológia
ElőzőA Kaptár – Túlvilág
KövetkezőA Kaptár – Utolsó fejezet
További információk
SablonWikidataSegítség

A Kaptár – Megtorlás (Resident Evil: Retribution) egy 2012-es sci-fi akciófilm, melyet írta és rendezte Paul W.S. Anderson. Ez az ötödik része a Kaptár sorozatnak, amely a Capcom túlélő horror videójáték széria alapján készült el, és a harmadik rendezése és írása Andersonnak.

A filmet 2D, 3D, illetve IMAX 3D-ben mutatták be, amely bevételi szempontból sikeresen zárult, úgyis világszerte a bruttósított kereslete több mint 240 millió $-ra nőtt. A filmkritikusok dicsérték a film történetét, a színészi alakítást a 3D-s konvertációt, a vizuális effekteket és a harci koreográfiákat is. A film 2012. december 21-én jelent meg DVD-n és BluRay-en. A Sony már tervezi a 6 részt is, amely 2014 szeptemberében lesz bemutatva. A forgatás 2011 októberétől decemberig zajlott, majd 2012. szeptember 14-én mutatták be világszerte.

Történet

A Védernyő Vállalat kutató-laboratóriumából származó T-vírus mérhetetlenül elterjedt a világon, amely a Föld lakosságának nagy részét zombivá változtatta. Alice (Jovovich) a kísérletezésnek jól ismert alanya, magához tér egy titkos műveleti bázison. Rájön hogy amiben mindig is hitt, az álca és átverés volt mindvégig, csupán csak kijutni szeretne a digitális rezervátumból és közben sikerül megfejtenie a múltjához kapcsolódó sötét titkait. Hamarosan összetalálkozik régi néhány szövetségessel és új baráttal az oldalán, majd együtt a félvilágot bejárják, hogy megtalálják azt az embert, aki felelős a járvány elterjedéséért, még akkor is ha ez a párharc túl sok ember életet követel.

Szereplők

Külső hivatkozások