„A Jimmy Neutron kalandjai epizódjainak listája” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
484. sor: 484. sor:
|-
|-
|align="center" rowspan="1"|56-57(14-15)
|align="center" rowspan="1"|56-57(14-15)
|'''Jimmy és Timmy nagy pillanatai: A két tökfej összevész'''
|'''TBA'''
|The Jimmy/Timmy Power Hour 2: When Nerds Collide
|The Jimmy/Timmy Power Hour 2: When Nerds Collide
|A második [[Jimmy Neutron kalandjai]] és [[Tündéri keresztszülők]] crossover.
|A második [[Jimmy Neutron kalandjai]] és [[Tündéri keresztszülők]] crossover.

A lap 2013. november 24., 11:10-kori változata

A Jimmy Neutron kalandjai (eredeti nyelven: The Adventures of Jimmy Neutron:Boy genius) egy amerikai rajzfilmsorozat,amelyet a DNA Prodoctions Inc. készített,és amelyett a Nickelodeon ad le,külföldön és Magyarországon is.

Évados áttekintés

Évad Epizódok Eredeti sugárzás
Évadpremier Évadzárás
Bevezető rész 1998. szeptember 10.
1 20 2002. július 20. 2003. augusztus 2.
2 22 2003. szeptember 5. 2004. július 9.
3 25 2004. november 11. 2006. november 25.

Részek

Bevezető rész

# Eredeti cím Magyar cím Leírás Eredeti Bemutató
0 Runaway Rocketboy Szökevény rakétasrác Magyarországon nem mutatták be

Miután Jimmyre rászóltak hogy ne lőjje ki Carlt az űrbe, elszökik a rakétájával és rájön hogy Goobot király és Ooblar át akarják venni az uralmat a földön, de Jimmy meghiúsítja a tervüket és hazaér. Érdekesség: Ebben a próbaepizódban Jimmynek más a póloja illetve Carl is máshogy néz ki.

1998. szeptember 10.

1. évad

# Magyar cím Eredeti cím Leírás Eredeti Bemutató
1 Amikor a nadrágok támadnak When Pants Attack Mivel Jimmy Neutron szanaszét hagyta megint a nadrágjait, édesanyja eltiltja őt a mozitól. Hogy ne keljen összeszedni a nadrágját nanochippeket ültet bele hogy helyretegyék magukat. De aztán a nadrágok megvadulnak és át akarják venni az uralmat! 2002. július 20.
2 A hétköznapi fiú Normal Boy Miután Jimmy anyja kijelenti hogy néha azt kívánja bárcsak ne lenne zseni a fia, Jimmy rosszul érzi magát és átlagossá akarja magát tenni, de egy baleset miatt buta lesz. 2002. szeptember 6.
Az ügynök születése Birth of a Saleman Az iskolában édesség eladó versenyt rendeznek, és a nyertes nyer egy ingyen utazást Retrolandbe. Mivel Jimmytől nem vesz senki se ezért feltalál egy szuperügynök robotot aki azonban Jimmy cuccait adja cserébe. 2002. szeptember 6.
3 Roböcsi Brobot Jimmy szeretne egy kistestvért, de mivel szülei nem terveznek gyereket ezért ő maga épít egyet, Roböcsit akit azonban hamar megszeret mindenki. 2002. szeptember 13.
Időutazás The Big Pinch Jimmy hogy bebizonyítsa hogy Thomas Edison később fedezte fel az elektromosságot mint Marconi a rádiót, egy időgép segítségével idejuttatja Edisont, aki szerelmes lesz a tanárnőbe, valamint időutazása kihatással van a történelemre. 2002. szeptember 13.
4 Nagyi bébi Granny Baby Jimmy szülei elmennek egy nászútra és addig Neutron nagyi fog Jimmyre vigyázni. Mivel Jimmy unja nagymamája állandó beszélgetését csecsemővé változtatja. 2002. szeptember 30.
Az idő pénz Time is Money Jimmy lát a TV-ben egy reklámot arról hogy kapható a teljes enciklopédia sorozat, azonban Jimmyéknek nincs rá elég pénze, ezért visszautazik az időbe hogy apja dolgozzon együtt McSpankyvel és gazdagok legyenek. 2002. szeptember 30.
5 Jimmyről álmodom I Dream of Jimmy Carl éjszaka rosszat álmodott egy kísértetről ami üldözte őt. Hogy megnyugtassa, Jimmy az álmába megy hogy bebízonyítsa hogy nem létezik a lény. 2002. október 1.
A kalózhajó kincse Raise the Oozy Scab Jimmyéknek egy előadást kell csinálni az óceán világáról. Jimmy épít egy tengeralatt járót hogy megkeressék az elsüllyedt roncs kincsét. 2002. október 1.
6 Tehetségkutató verseny Battle of Bands Tehetségkutató verseny lesz az iskolában. Jimmy, Carl és Sheen alakítanak egy együttest, de veszekedés lesz a vége. 2002. október 4.
Jimmy jégkorszaka Jimmy on Ice Nagy a hőség Retroville-ben, ezért a napolaj fényvédő faktorának segítségével megpróbálja blokkolni a napsugarakat, azonban ez jégkorszakot okoz. 2002. október 4.
7 Jimmy száguld See Jimmy Run A tesiórai futóversenyen Jimmy utolsó lesz, ezért feltalál egy futócipőt amivel villámgyorsan tud futni, de kicsúszott belőle az irányítás. 2002. október 14.
Csere Trading Faces Jimmy feltalált valamit amivel Cindy gondolatában tud olvasni, de egy villám hatásra Jimmy és Cindy testetcseréltek. 2002. október 14.
8 Retroland Fantomja The Phantom of Retroland Nick mesél egy történetet Retroland fantomjáról, Jimmy szerint nem létezik ezért éjszaka kiszöknek Retrolandbe hogy bebizonyítsa. 2002. október 30.
A fiam egy hörcsög My Son, the Hamster Jimmy épített egy teleportáló gépet, amivel egyik helyről a másikra kerülhet. Amikor épp tesztelni akarta volna Carl új hörcsöge bemászott a másik teleportálóba és kereszteződtek így Jimmy feje egy hörcsög testén, a hörcsögfején pedig Jimmy teste volt. 2002. október 30.
9 Rettegett folyosóügyeletes Hall Monitor Új folyosóügyeletes kell a suliba és Jimmy lesz a kiválasztott. Előszőr nem örül neki de amikor megtudta hogy bármikor rászólhat bárkire örül neki, de a fejébe száll a hatalom. 2002. november 2.
Hipno szülinapot! Hypno Birthday To You Jimmynek szüksége lenne egy kémia vegyszerekkel teli modellre de a szülinapja 3 hónap múlva lesz. Jimmy hipnotizálja a szüleit hogy azt higgyék mindennap Jimmy szülinapja lesz, de egy idő után unalmas lesz. 2002. november 2.
10 Cukor mizéria Krunch Time Carl nem tud választani milyen ízű cukorkát egyen ezért Jimmy feltalál egy minden ízű cukorkát. A cukoráért mindenki odavan és mindent megtesz hogy egyen belőle egy újabb szemet. 2002. november 15.
Növény mutánsok Substitute Creature Jimmy az iskolai növénybemutatóra egy 64 millió éves spenótot hoz be amit ő kísérletezett ki. A növény magokat lőtt ki a tanárnő hasába ezért, óriási zöld növénnyé változik. 2002. november 15.
11 Fő a biztonság Safety First Jimmyt elverik az iskolában, ezért feltalál 2 kicsi droidot hogy védelmezzék őt azonban komolyan veszik a feladatot és mindenkitől meg akarják védeni 2002. november 30.
Sheen nyomoz Crime Sheen Investigation Sheen Ultra Lord figurája eltűnik a fa alól ezért Jimmyvel és Carlal együtt nyomoznak hogy ki lophatta el. 2002. november 30.
12 Egy régi tanítvány Professor Calatimous, I Presume Carl talált egy félig elfogyasztott eperzselés fánkot aminek harapás nyoma megegyezik Miss Fowl volt tanítványáéval Gyászos Finbarével, aki aznap délelőtt ellopta Goddardot. 2003. március 7.
Utazás Carl középpontja felé Journey to the Center of Carl Jimmy feltalál egy betegségtapaszt amitől betegnek fog tűnni. Azonban hamarosan felszívódnak a betegségtapaszok, ezért Jimmyék összezsugorodnak hogy kiírtsák a baktériumokat Carlból. 2003. január 27.
13 Fáradhatatlanok Sleepless in Retroville Carl és Sheen átjönnek Jimmyhez pizsamapartira. Jimmy épít az alkalomból egy gépet aminek segítségével ehetnek pizzát, párnacsatázhatnak és rémtörténeteket is hallgathatnak. Carl éjszaka megnyomja az összes gombot így létrejön egy pizzaszörnyeteg. 2003. május 27.
Ultra Sheen Ultra Sheen Jimmy épít egy játékpiramist aminek segítségével a kedvenc játék szereplőjévé válhatsz. Sheen természetesen a kedvenc Ultra Lordos játékába szeretne szerepelni. 2003. február 17.
14 Neutronéknál buli van Party at Neutron's Jimmy szülei elmennek estére és addig szervez egy partit. 2003. február 17.
Harc a showért Broadcast Blues Az országos TV-ben egy iskolai TV műsort fognak adni. Jimmy egy tudományos műsort ad elő míg Cindy és Libby egy táncos műsort rendeznek. 2003. március 27.
15-16 A borzalom visszavág The Eggpire Strikes Back Két részes epizód. A Yolkiaiak (Akik a Jimmy Neutron mozifilmjében is szerepeltek) visszatérnek a földre állításuk szerint békés szándékkal, mindenkinek ajándékot hozva. Jimmy nem hisz bennük ráadásul az ő otthonába is beférkőznek. Gubbot király azt ígérte Cindynek hogyha elárulja hogy lehet bejutni Jimmy laborjába akkor Cindynek is építenek egyet. Elmegy Carlhoz és Sheenhez akik elárulják (Cindy elcsábítja őket egy atomikus csokibombával) így Jimmy hajszálával Gubbot király a DNS regenerátor segítségével akarja Pultrát újraéleszteni. Eközben egy bulit szerveznek az embereknek mindezt az emberek nem sejtik. 2003. április 24.
17 Szuper Hugh Maximum Hugh Az iskolában egy gyerek-szülő piknikversenyt rendeznek amire Jimmy nem meri elindítani az apját mert veszítenek ezért Jimmy csal és feltalál egy elektronikus fejpántot amivel az apja ügyesebb lesz. 2003. május 27.
A természet lágy ölén Aaughh!! Wilderness!! Jimmyék kempingezni mennek, ahova Jimmy magával hozza a kempingező szettjét és egy holografikus inasát. 2003. január 27.
18 Hagyjuk érvésenyülni a papát Make Room for Daddy-O Jimmy égőnek érzi az apját amikor az apák napi iskolai rendezvényen a kacsa dalt kell közösen elénekelniük, ezért feltalál valamit amivel menőbbé teszi őt. A Candy Barba motorral érkezik illetve egy dalt is előad, de ezzel együtt elhanyagolja a családját. 2003. június 6.
19 Egyiptomi tengerparti parti Beach Party Mummy Mialatt az iskolában egy dokumentumfilmet néznek meg egyiptomról addig Jimmyék el is mennek oda, és felfedeznek egy elveszett sírt. Valamint kiderült hogy Libby egyik leszármazottja egyiptom királynője. 2003. június 17.
20 Mind az enyém A Beautiful Mine Éjszaka egy meteor zuhan le Cindyék házához tele rubinttal. Jimmyék elmennek arra a bolygóra hogy megtalálják a többit is, de 3 űrbandita bogár és a rubintokat akarja. 2003. augusztus 2.

2. évad

# Magyar cím Eredeti cím Leírás Eredeti Bemutató
21(1) Hoppá, ez nem az a kor! Sorry Wrong Era Jimmy feltalál egy kvantum visszajátszót hogy megtréfálja Cindyéket. Amikor Mr.Neutron kézbe veszi a találmányt visszaküldi Jimmyéket 200 millió évvel a múltba. 2003. szeptember 5.
22(2) Retroville 9 Retroville 9 Jimmyék folyton vesztenek a baseball meccsen, ezért Jimmy feltalál egy szuper ütőt és egy labdakövető kesztyűt így a világbajnokságra is eljutnak. 2003. október 3.
Koravén fiatalemberek Grumpy Young Men Jimmyék egy felnőtteknek való játékot akarnak megvenni de nem adják el nekik, ezért Jimmy feltalál valamit amivel hamarabb lehetnek idősebbek, viszont jóval idősebbek lesznek mint elképzelik. 2003. október 3.
23-24(3-4) Mentsük meg Ész Bondot hadművelet Operation: Rescue Jet Fusion Két részes epizód! Jimmyék megnézik a legújabb Ész Bond filmet majd nem sokkal utána, Jimmyt arra kérik hogy keressék meg Ész Bondot. Jimmyék elindulnak a tenger mélyébe majd találkoznak Szédítő Meseszéppel aki mint kiderült Jimmy ősellenségének Baljós Professzornak(Calamitus Professzor, Egy régi tanítvány c.rész) lánya, akinek ördögi terve hogy elolvasztja a Mount Everestet. 2003. október 13.
25(5) Rémálom Retroville-ben Nightmare in Retroville Halloween-i epizód! Jimmy feltalál egy gépet amivel valódi szörnyekké változhatnak. Carl Vámpír, Sheen pedig Farkasember lesz. Viszont valódi szörnyként kezdenek el viselkedni. Eközben Jimmy apja Hugh is betéved a laborba és Frankeinsteinné változtatja magát. 2003. október 29.
26(6) Szörnyvadászat Monster Hunt Miss Fowl és Sam láttak egy tavi szörnyet. Jimmy nem hisz benne ezért elmegy Carllal és Sheennel hogy bebizonyítsák hogy nincs szörny. Mint kiderült Jimmy apja odaönti a sugárzó kémiai hulladékot és Carl teknőse mutánssá változott. 2003. november 11.
Jimmy legyen az elnök Jimmy for President Diákelnök választás lesz az iskolában és Jimmy, Sheen, Libby és Bolby(új diák) indulnak. Mind a 4-en Carllal akarták megjelöltetni magukat, de Carl nem tud dönteni. 2003. november 11.
27(7) A Nanorobotok visszatérése Return of the Nanobots Jimmy lejjebb vette a Nanorobotok(Fő a biztonság c.részből)teljesítmény szintjeit nehogy az legyen mint múltkor és mostantól javítani fognak. Mindenkit ki akarnak javítani míg végül mindenkit kitörölnek. (Kivéve Jimmy apját és Jimmyt) 2003. november 14.
28(8) Hull a pelyhes Jimmy Holly Jolly Jimmy Karácsonyi epizód! Jimmy nem hisz a Mikulásban, ezért az északi sarkra megy bizonyítékot keresni a Mikulás létezésére. Amikor betérnek a játékgyárba, egy baleset folytán Jimmy megzavarta a Mikulás atomjait ezért nekik kell kiszállítani az ajándékokat. Eközben Hugh Neutron egy új ünnepet talál ki a Sütácsonyt. 2003. december 8.
29(9) 976/J számú bájital Love Potion 976/J Valentin napi epizód! Jimmy feltalál egy szerelmi bájitalt aminek hatására egy fiú beleszeret abba a lányba akit elsőre meglátnak. Miután Carl véletlenül kinyitotta a szellőző nyílást és Jimmyék megérezték Jimmy Cindy-be Sheen Libby-be Carl pedig Jimmy anyukájába lesz szerelmes. Jimmy megpróbálja elhívni Cindyt a laborjába, Sheen hercegnőként bánik Libbyvel, Carl pedig megpróbálja Mr.Neutront kiírni a képből. 2004. február 14.
30(10) Sheen agya Sheen's Brain Sheen megint egyesre írta meg a dolgozatát, ha a következő is 1-es lesz Miss Fowl megbuktatja őt. Jimmyék megpróbálták korrepetálni őt de mindhiába, így hát Jimmy feltalált egy agynövelőt amivel 5-ösre megírta a dolgozatát. Azonban túlságosan is okoskodó lesz és uralkodni akar a világon. Sheen agya folyamatosan duzzad és ha nem kicsinyítik le az agyát, a feje fel fog robbanni. 2004. március 8.
31-32(11-12) TBA Jimmy/Timmy Power Hour Az első Jimmy Neutron kalandjai és Tündéri keresztszülők crossover.

Timmy átjut Jimmy világába, és elkezdenek versengeni Cindy-ért. Közben Jimmy őselensége, Calamitous professzor szövetkezik Anti-Cosmoval, és kiszabadítják az árnytündéreket.

2004. május 7.
33(13) A mamapótló jobban tudja Maternotron Knows Best Jimmy anyja kezdi unni hogy mindent ő csinál, ezért elmegy egy hétre nyaralni és Jimmyékre bízza a házi munkát. Jimmy feltalálja a mamapótlót, aki megcsinálja a házimunkát de nagyon szigorú szabályai vannak. 2004. május 9.
Majd a klónok Send in the Clones A világtörténelem egyik különlegesebb napján a plútó együtt áll a neptunusszal ilyenkor kristályok keletkeznek amiből a legfinomabb fagylaltok lesznek. Igen ám, csak Jimmy anyja egy listát adott arról mit kell délután csinálnia. Mivel nem akart lemaradni, ezért klónozta magát. 6 féle klónt gyártott: Egy életvidámat, egy szomorút, egy romantikusat, egy komikusat, egy lazát és egy rosszat. A klónok elvégezték a munkát csak mindenkit Jimmyre haragítottak ezzel. 2004. május 9.
34(14) A nagy tojásrablás The Great Egg Heist Jimmy összehív mindenkit mivel egy hercegnő gonosz öccse ellopni készül egy tojást amivel elpusztíthatja a világot. Jimmyék belopóznak éjjel a Retrovillie múzeumba hogy megszerezzék a tojást, a hölgy öccse elől. 2004. május 10.
A gaz The Feud Mr. Neutron azzal gyanúsítja Mr. Wheezert hogy ellopta a metszőollóját de ő tagadja, ezért a Neutronok és a Wheezerek ellenségek lesznek. Jimmy megpróbálja kibékíteni őket. 2004. május 10.
35(15) Ó, azok a fények Out, Darn Spotlight A suliban a Macbeth c. színdarabot adják elő. Jimmy benne szeretne lenni mindenképp és bár a szerepet nem kapja meg de ő lesz a látványtervező. Azonban még a kezdés előtt Nick egy gördeszkás balesetet szenved ezért Jimmy ugrik be, Macbeth helyére.

Érdekesség: Az epizódban Carl utal arra a színházi hiedelemre miszerint ha kimondjuk Macbeth nevét az balszerencsét hoz.

2004. május 11.
36(16) Ha eljön a kukásember The Junkman Cometh Ebben az epizódban ismét felbukkan Brobot(más néven Roböcsi) aki a holdról hívja Jimmyéket hogy az ufók megtámadták őt. Amint kiderült ezt csak kitalálta hogy idehívja Jimmyt. Viszont kiderült hogy itt járt a Kukásember és elvitte Brobot szüleit. Jimmy nem hisz neki de a hazaút közben a hajóján landolnak. 2004. május 12.
37(17) A rodeó Foul Bull Az iskola a cirkuszba megy ahol Jimmyék egy szép lányt látnak akit Sallynek hívnak. Sheen beáll bohócnak Carl disznógladiátornak Jimmy pedig egy műbikán rodeózik. 2004. május 13.
A tudományos verseny The Science Fair Affair Az idei tudományos versenyről kizárják Jimmyt mivel túl okos hogy induljon a versenyen. Majd Svédországból jön egy ember a Nobelbizottságtól, és átadja neki a Junior Nobel díjat egy olajgyártó gépért, de amikor Bolby sarat lő ki az olajgyártó gép megőrül és beszippantja az igazgatóékat 2004. május 13.
38(18) A munka nem szégyen Men at Work Jimmy feltalál egy olyan gépet amit arany hajt de amikor lezuhannak az arany elolvad. Jimmyék munkát keresnek hogy aranyra tegyenek szert, méghozzá a McSpanky's étterembe(Az Idő pénz c.részben utaltak rá). Carl hamburgert süt Sheen navigál, Jimmy előszőr a pénztárgépnél próbálkozott de átrakták takarítonak majd beöltözött hamburgernek. Éjszaka Jimmy átalakítja az éttermet egy elégedettségmérővel és egy nyelvscannerrel ami mutatja mi a kedvenced. Viszont amikor Hugh egy Taco éttermet bálványoz elpusztítja az éttermeket. 2004. május 14.
39(19) Az egészség mindenek felett The Mighty Wheezers Jimmy szülei elmennek a kacsafesztiválra, és addig Carlékra bízzák Jimmyt. Jimmynek nem tetszenek a Wheezerék szokásai (horkolás, allergia, fél 8-as lefekvés) ezért egy egészség kapszulat etet velük így szuper család lesznek és még a legyőzhetetlen hegyre is fel akarnak mászni. 2004. június 7.
A millió dolláros srác Million Dollar Boy Jimmy legyőzi sárkányreptető versenyben Báró Joe-t aki egy gazdag gyerek. Győzelme alkalmából elhívja Jimmyt és a barátit egy összejövetelre. Miután összekaptak, Joe egy robottal kihívja Goddardot egy csatára. 2004. június 7.
40-42(20-22) Az intergalaktikus show Win, Lose and Kaboom! Háromrészes epizód! A Földre egy meteorit érkezik egy rejtvénnyel. Miután a katonaság elszállította, Jimmyék éjjel belopóznak hogy megfejtsék a rejtvényt elrepülnek egy űrhajóra ami egy vetélkedő, az Intergalaktikus show helyszíne. 3 másik fajjal kell vetélkedniük: Az agyakkal, a kúpfejűekkel és a Gorlokokkal különböző feladatokban. Eközben Jimmyék házában ingyen kábel tv lesz amivel foghatóak a földönkívüli csatornák, köztük az Intergalaktikus show is. A szülők Jimmy féreglyuk generátorával akarnak eljutni a vetélkedő helyszínére. Egy véletlen elbotlásnak köszönhetően csak Mr.Neutron jut el oda. 2004. május 14.

3. évad

# Magyar cím Eredeti cím Leírás Eredeti Bemutató
43-44(1-2) A Twoonkie-k támadása Attack of the Twonkies Két részes epizód! Jimmy egy üstökösön találkozik egy óriási szörnnyel miközben hord haza egy kis mintát. Kiderül hogy a homokban egy kis lény egy Twoonkie volt, aki szült pár gyereket is, így mindenkinek jutott a suliba. Viszont később derül ki hogy a Twoonkie-k a dal hatására szörnnyé változnak majd egyesülnek és egy óriás szörnnyé válnak 2004. november 11.
45(3) Felvétel! Csapó! Halál! Light! Camera! Danger! Jimmyék pályáznak egy filmíró versenyre, majd Jimmy ötletét rendezték meg, azonban sok mindent máshogy csinált a rendező és életveszélyes lesz. 2004. november 27.
46(4) Az N csapat The 'N' Men Jimmyék egy ürutazás után egy elektromos mezőbe kerültek és annak hatására szuperhősök lettek. Jimmynek gyümölcshaja lett és megnő ha feldühödik, Carl gigaböfögni tud, Sheen hipergyors lesz, Cindy szupererős lesz, Libby pedig láthatatlan tud lenni, szuperhősök akarnak lenni de sok helyen csak galibát okoznak. 2004. november 27.
47(5) A jövő fiúk The Tomorrow Boys Jimmyék betekintenek a jövőbe, Sheen híres modell lesz, Carl lámatenyésztő, Jimmy pedig rengeteg Nobel-díjat nyer. Miután elmennek a jövőbe Libby egy ördögi uralkodó lesz, amint kiderült a Jimmy által kapott Megalomániumtól (Ami véletlenül került az ajándékcsomagba) 2005. május 23.
48(6) A találmány Fundemonium Mr.Neutront kiteszik a munkahelyéről ezért új állás után kell kutatnia. A játékkészítőkhöz felveszik őt, ehhez azonban Jimmy segítsége kell hogy kifejlessze a játékokat, amíg a Nanorobotok egy babafejű tankba kerülnek és megnagyítják és lerombolják vele a várost 2005. május 24.
49(7) Hajótöröttek Stranded Jimmy és Cindy azon veszekednek hogy az egyenlítő látható-e vagy nem, ezért elrepülnek oda de beleesnek a vízbe és a lakatlan szigetre kerülnek. Eközben Carl, Sheen és Libby a repülővel lezuhannak az ócenba 2005. május 25.
50(8) Jimmy egyetemre megy Jimmy Goes to College Jimmyt felveszik az egyetemre, azonban lesz egy riválisa Simmons aki ki akarja őt rúgatni. Eközben Jimmy apja bolhákkal próbálja pótolni Jimmyt. 2005. május 26.
51(9) Hol van a mamád? Who's Your Mommy Carlra valami furcsa Lila izé ragad egy másik bolygóról, miután lejön róla megduzzad a feneke és kiderül hogy gyereket vár, aki egy földönkívüli ivadéka. 2005. május 27.
Zseni a foltján Clash of the Cousins Amanda néni szülinapján Jimmy új ajándéka majdnem felrobban ezért büntetést kap. A gyanúsított a rokonságból valaki, Carl és Sheen nyomokat szereznek hogy azonosítsák őt. 2005. május 27.
52-53(10-11) A sötét oldal The League of Villains Két részes epizód. Gubbot király összehívja Jimmy összes régi ellenfelét hogy együtt közösen legyőzzék Jimmyt és fogságba ejtsék. Sheen is feltéved a hajóra, akik Carlnak próbálnak üzenni és ő Cindy és Libby elmennek megkeresni őt.

Megjegyzés: Eredetileg ez a befejező része a Jimmy Neutronnak.

2005. június 18.
54(12) A nagy kémesküvő My Big Fat Spy Wedding Jet Fusion (Korábbi Magyar nevén Ész Bond) házasodni készül. Azonban a menyasszony nem más mint korábbi ellensége Meseszép Rémség. 2005. július 22.
55(13) A kiválasztott és a tigris szeme Crouching Jimmy, Hidden Sheen Libbyt elrabolják a ninják, mivel oda akarják csalogatni Sheent hogy megvívjon Jujival, mivel ő akar a kiválaszott lenni. (lásd: Mentsük meg Ész Bondot hadművelet c.rész) 2005. november 18.
56-57(14-15) Jimmy és Timmy nagy pillanatai: A két tökfej összevész The Jimmy/Timmy Power Hour 2: When Nerds Collide A második Jimmy Neutron kalandjai és Tündéri keresztszülők crossover. 2006. január 22.
58(16) A zsugorodó város The Incredible Shrinking Town Jimmy unja már hogy folyton cikizik amiért kicsi, ezért meg akarja magát növeszteni de véletlenül összezsugorítja az egész várost, ráadásul feltűnnek az űrbogarak (Mind az enyém c.részből) 2006. január 23.
59(17) Közülük való One of Us Mindenki egy új műsor a Vidám Happy Show hatása alá kerül amit Krumpli nagyi vezet és tudat alatt mindenkit arra hipnotizál hogy boldog legyen és jókedvű. 2006. január 24.
Abrakadabra Vanishing Act Jimmy rendez egy varázsműsort hogy lenyűgözze Bettyt. Viszont Cindy erősre állítja a varázsdobozt és ezért egy másik univerzumba kerülnek. 2006. január 24.
60(18) A klónokkal sok a baj The Trouble with Clones Jimmy ördögi klónja visszatér (Majd a klónok c.rész) és Jimmy megpróbálja jóvá varázsolni őt, de az ördögi klón kifog Jimmyn így gonosz marad és ellopja Jimmy hipnosugarát illetve lemásolta a földet. 2006. január 25.
61(19) A vízalatti szörny The Evil Beneath Jimmyék elmennek a tengerhez hogy megnézzék miért tűnnek el annyian. A tenger mélyén van egy őrült tudós és a hajója. 2006. január 26.
Carl Wheezer, a zsenipalánta Carl Wheezer, Boy Genius Carl barátnője(Egy svéd E-mailező társ)eljön Retroville-be és mivel fél hogy nem jönne be neki ezért Jimmynek adta ki magát, és elkérte Jimmytől a labort, Jimmy a segédje, Sheen pedig egy majomember Carl elmesélése alapján. 2006. január 26.
62(20) Ki keverte gyanúba Jimmy Neutront? Who Framed Jimmy Neutron? Betörtek egy Retrovillie bankba és elloptak egy kacsintó George Washington pénzt. A jelek arra utalnak hogy Jimmy tehette ezt de ő tagadja hogy ő volna ezért próbálják megkeresni a gyanúsítottat de Jimmyt bezárják. 2006. január 27.
Flippy Flippy Jimmy apja újraépíti Flippyt (Twoonkiek támadása), Jimmy felszereli őt hogy tudjon beszélni de eközben kiszívja Mr.Neutron életenergiáját és arra használja fel hogy valódi báb lehessen. 2006. január 27.
63-64(21-22) TBA The Jimmy/Timmy Power Hour 3: The Jerkinators A harmadik Jimmy Neutron kalandjai és Tündéri keresztszülők crossover.

Timmy unatkozik, ezért ismét elmegy Jimmy világába, hogy találkozzon Cindy-vel, ezzel isét versengeni kezdenek. Ám kiderül, hogy Cindy elutazott, ezért Jimmy és Timmy összebarátkoznak, és létre akarnak hozni egy hatalmas gonoszt, aki legyőzhetnek. Közben ezzel elhanyagolják a többi barátjukat, akik egymással próbálnak barátkozni. Ám hamarosan a nem éppen gonosz gonosztevő elszabadul: megszerzi Jimmy agyát valamint Cosmo és Wanda varázserejét, így a két világ lakóit a játékszereivé teszi, és elkezdi elpusztítani a két univerzumot. Timmy és Jimmy elindul megállítani a gonoszt, akit teremtettek, ám szükségük lesz barátaik segítségére is.

2006. július 21.
65(23) A helyettesítő tanárok How to Sink a Sub Jimmy elküldi a tanárokat az űrbe 1 hétig hogy bulizzanak nyugodtan a suliba. De nem sokáig: A szülők eljönnek a suliba hogy helyettesítenek. Jimmy vegyszert kever a szülők italába amitől hiperaktívabbak lesznek, és nem fognak tanítani. 2006. november 17.
A pletyka királynő Lady Sings the News Amikor Jimmyék fellövik a fejüket a hiradosók testére, felkérik őket hogy vezessék a kölyökhiradót. Jimmy és Cindy lesznek a hírolvasók Carl az időjárás Sheen a sporthírek Libby pedig a Pletykás lesz. Libby túlságosan is komolyan veszi a szerepét és mindent elpletykál és kihallgat mindenkit. 2006. november 17.
66(24) A Mars királya King of Mars Eustace visszatér(korábban Báró Joe volt a Magyar neve lásd: A millió dolláros srác), és az a terve hogy elfoglalja a Marsot. 2006. november 25.
67(25) El Magnifico El Magnifico Sheen apja azt szeretné hogy fia jobban szeresse őt mint Ultra Lordot ezért Jimmyvel csináltat egy szuperhős ruhát, és Carlék veszélyeket okoznak hogy El Magnifico megmentse az állatkertet 2006. november 25.
A Retroville-i állatshow Best in Show Retroville-ben egy állatversenyt rendeznek, de Goddardot kizárják mivel nem igazi kutya. Goddard emiatt elkeseredett és világgá ment. 2006. november 25.