„Hermod” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „ thumb|Hermod kéri Helt, adja ki Baldrt Hermod (ó-északi nyelven Hermóðr, jelentése harci szellem), egy bátor harcos a skandiná…”
 
a korr, link, eliras jav.
1. sor: 1. sor:
[[File:Hermod before Hela.jpg|thumb|Hermod kéri Helt, adja ki [[Baldr]]t ]]


'''Hermod''' (ó-északi nyelven Hermóðr, jelentése: harci szellem) bátor harcos a [[skandináv mitológia|skandináv mitológiában]], [[Odin]] és [[Frigg]] legkisebb fia.
[[File:Hermod before Hela.jpg|thumb|Hermod kéri Helt, adja ki Baldrt]]


Hermod az, aki fogadja a legkiválóbb elesett harcosokat, akik ülőhelyet kapnak a [[Valhalla|Valhallában]]. Szintén ő lovagol le [[Szleipnir]]en az alvilágba, hogy onnan visszahozza [[Baldr]]t. Találkozik Baldrral, aki megtisztelő helyet kapott [[Hel]] palotájában. A feltétel, amit Hel szabott Baldr elengedésére, hogy minden élőlény megsiratja, nem teljesedik, s így Baldr ott kell maradjon az alvilágban.
Hermod (ó-északi nyelven Hermóðr, jelentése harci szellem), egy bátor harcos a skandináv mitológiában, [[Odin]] és [[Frigg]] legkisebb fia.

Hermod az aki fogadja a legkiválóbb elesett harcosokat akik ülőhelyet kapnak a Valhallában.
Szintén ő lovagol le [[Szleipnir]]en az alvilágba, hogy onnan visszahozza [[Baldr]]t.
Találkozik Baldr-ral aki megtisztelő helyet kapott [[Hel]] palotájában.
A feltétel amit Hel szabott a Baldr elengedésére, hogy minden élőlény megsiratja, nem teljesedik, s így Baldr ott kell maradjon az alvilágban.
Ekkor adja oda a [[Draupnir]]t (az arany karpántot) Hermodnak, hogy vigye vissza Odinnak, aki a gyűrűt az ő halotti máglyájára helyezte.
Ekkor adja oda a [[Draupnir]]t (az arany karpántot) Hermodnak, hogy vigye vissza Odinnak, aki a gyűrűt az ő halotti máglyájára helyezte.
Azt tartották, hogy Hermodot kell megidézni ha akarod hogy az üzeneted célhoz érjen (mondnivalódat megértsék).
Azt tartották, hogy Hermodot kell megidézni, ha azt akarod, hogy az üzeneted célhoz érjen (mondanivalódat megértsék).


==Források==
==Források==

A lap 2013. szeptember 4., 17:51-kori változata

Hermod kéri Helt, adja ki Baldrt

Hermod (ó-északi nyelven Hermóðr, jelentése: harci szellem) bátor harcos a skandináv mitológiában, Odin és Frigg legkisebb fia.

Hermod az, aki fogadja a legkiválóbb elesett harcosokat, akik ülőhelyet kapnak a Valhallában. Szintén ő lovagol le Szleipniren az alvilágba, hogy onnan visszahozza Baldrt. Találkozik Baldrral, aki megtisztelő helyet kapott Hel palotájában. A feltétel, amit Hel szabott Baldr elengedésére, hogy minden élőlény megsiratja, nem teljesedik, s így Baldr ott kell maradjon az alvilágban. Ekkor adja oda a Draupnirt (az arany karpántot) Hermodnak, hogy vigye vissza Odinnak, aki a gyűrűt az ő halotti máglyájára helyezte. Azt tartották, hogy Hermodot kell megidézni, ha azt akarod, hogy az üzeneted célhoz érjen (mondanivalódat megértsék).

Források

Fordítás

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Hermod című svéd Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Hermóðr című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.