„Szerkesztővita:Zerind” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 81.25.28.254 10 évvel ezelőtt a(z) Második világháború kiemelésen témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
→‎Lucernaböde: (új szakasz)
338. sor: 338. sor:


Köszönöm a névjavítást. Meg mertem volna esküdni, hogy "quator" a helyes, de megnéztem, és látom, hogy igazad van. Úgy látszik, megesik az emberrel, hogy "benéz" és rosszul memorizál egy latin nevet. A [[rákvirág]]ról is a szakdolgozati bírálatból jöttem rá, hogy valójában nem Aglaeonema (ahogy végig az egyetem alatt használtam, meg a szakdogámban is vagy hússzor leírtam), hanem csak Aglaonema... :-) [[Szerkesztő:Solymári|Solymári]] <sup>[[Szerkesztővita:Solymári|vita]]</sup> 2013. augusztus 13., 14:33 (CEST)
Köszönöm a névjavítást. Meg mertem volna esküdni, hogy "quator" a helyes, de megnéztem, és látom, hogy igazad van. Úgy látszik, megesik az emberrel, hogy "benéz" és rosszul memorizál egy latin nevet. A [[rákvirág]]ról is a szakdolgozati bírálatból jöttem rá, hogy valójában nem Aglaeonema (ahogy végig az egyetem alatt használtam, meg a szakdogámban is vagy hússzor leírtam), hanem csak Aglaonema... :-) [[Szerkesztő:Solymári|Solymári]] <sup>[[Szerkesztővita:Solymári|vita]]</sup> 2013. augusztus 13., 14:33 (CEST)

== Második világháború kiemelésen ==

Szia!

A [[második világháború|második világháborúról]] szóló szócikket kiemelési eljárásra jelölte a [[Speciális:Szerkesztő_közreműködései/69.66.253.166|69.66.253.166]]-os proxy: [[Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Második világháború]]

Kérlek szavazz és fejtsd ki a véleményedet a kiemelési eljáráson. --[[Special:Contributions/81.25.28.254|81.25.28.254]] ([[User vita:81.25.28.254|vita]]) 2013. augusztus 14., 15:47 (CEST)

A lap 2013. augusztus 14., 15:47-kori változata

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Zerind!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Istvánka posta 2010. augusztus 19., 08:54 (CEST)Válasz

Kunhegyesi zsinagóga

Szia! A Kunhegyes szócikkben törölted a látnivalók közül a zsinagógát, azzal, hogy a rég lebontották, és a muemlekem.hu-ra hivatkoztál. Ott viszont az áll, hogy "az összedőlés határán van". Esetleg valami frissebb forrást nem tudnál megadni? --Trevor vita 2012. augusztus 28., 11:12 (CEST)Válasz

Zerind válasza: Szia, a muemlekem.hu úgy működik, hogy 2008-ban feltöltötték rá a szerkesztők az összes akkori műemlék akkori adatbázisukban levő adatlapját, melyek között akár több évtizedes, régen elavult adatok is találhatók. Utána pedig a játékban részt vevő emberek felkeresték ezeket a műemlékeket, hogy a saját szemükkel győződjenek meg arról, hogy mennyire felel meg az adatlapon leírt információ (ha egyáltalán van) a valóságnak. Itt is az fordult elő, hogy amikor az első játékos (Lacipap) felkereste a zsinagógát (pontosabban annak helyét), kiderült, hogy az adatlapon olvasható ,,összedőlés határán van" már elavult információ, valójában az épület már nincs meg. Ez is ott látható alul, fényképekkel az üres területről.

Köszönöm a magyarázatot, ezt nem tudtam. --Trevor vita 2012. augusztus 28., 13:08 (CEST)Válasz

Nyújtó magassága

Bocs, most én vontam vissza. Egyrészt a forrást nem a szerkesztői összefoglalóban kell megadni, másrészt mind a két alkalommal más, és mindkétszer rossz helyet jelöltél meg. Ha megkeresed az adat valódi helyét, én beillesztem neked a linket a cikkbe, de érdemes lenne elsajátítanod a forráslinkek elhelyezésének módját. --Peyerk vita 2012. december 28., 08:55 (CET)Válasz

Zerind válasza: Üdv! Elhiszem, hogy ,,hanyagul" adtam meg, de másodszor nem hibásan! És pont azért gondoltam, hogy nem baj, hogy ilyen ,,hanyag", mert nem a szövegbe tettem bele a forrást! Ha oda tettem volna, akkor vettem volna a fáradságot, hogy kikeressem a legpontosabb linket. Csak azért írtam a szerkesztői összefoglalóba, hogy aki ellenőrizni akarja, az valahogy rátaláljon. Úgy tudtam, emberek ellenőrzik, akiknek nem okoz gondot, hogy értelmezzék, amit oda leírok, akkor sem, ha nem közvetlenül oda mutat a link, hanem onnan még kattintani kell néhányat, hogy eljussunk az adathoz... Először valóban nem jól írtam le, mert nem vettem észre, hogy a link nem arra az aloldalra mutat, de azt visszautasítom, hogy másodszor is hibás lett volna! Mert akkor igenis jó volt, csak nem közvetlen. De még egyszer mondom, azért, mert ez nem az oldal szövegébe került bele. És akkor egyébként az erre a megoldás, hogy visszavonod a szerkesztést? De miért? Mert egyszerűbb egy visszavonást nyomni, mint értelmezni, amit oda leírtam?

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Zerind (vitalap | szerkesztései)

Másodszor is hibás volt. Az általad másodikként megadott pdf ez, aminek a 116. oldalán gyakorlatok ábrái vannak. Végignéztem és nem találtam benne semmit a nyújtó magasságáról. Senkinek nem dolga, hogy a trehányságod után bogarásszon! Szóval vegyél vissza a stílusból, oké?!? most újra megnézve látom, hogy a pdf oldalszámozása nem egyezik meg a lapokra nyomtatott oldalszámozással, megtaláltam amire gondoltál.

A forrásokat pedig a cikkben adjuk meg, nem a szerkesztési összefoglalókban. Ha tényleg a forrásból vetted az adatod, akkor kb. 10 gombnyomással és klikkel be is illeszthetted volna. Ha viszont fejből vetted és te is csak nagyjából sejted, hogy hol is van igazából, akkor nehogymár tőlem vagy mástól várd hogy kikeresgéljük!

Ha pedig nem ismered még eléggé a Wikipédia szerkesztésének szabályait és technikáit, akkor kérj segítséget. Ebben az esetben viszont fokozottan igaz, hogy figyelj a stílusra! Nem véletlenül szóltam a vitalapodon, hanem azért, hogy kijavíthasd a tévedésedet.

--Peyerk vita 2012. december 30., 14:06 (CET)Válasz

Zerind válasza: Szóval akkor nem volt hibás, amit másodszor írtam, na, ez a lényeg (a lap alján levő számok szerint valóban 116. oldal). (Tehát a végén a ,,kijavíthasd a tévedésedet" is értelmezhetetlen.) Szerintem igenis attól várható, hogy kikeresgélje az adat helyességét, aki a sajátjának érzi az egész Wikipédiát, gondolom, ezek ti vagytok. Ha az én munkámban valaki egy hibát jelez, de nem közvetlenül jelöli meg a forrást, akkor én igenis veszem a fáradságot, hogy utánajárjak, mert elkezd izgatni, hogy esetleg valami hiba van az alkotásomban. És nem hagyom figyelmen kívül rálegyintve (hacsak nem nyilvánvaló hülyeség). Azt gondoltam, ti is így vagytok ezzel. De ha már te éppen nem így voltál vele, akkor lehet, hogy a következő, aki megnézte volna utánad, az megtalálta volna a forrásom alapján, és jóváhagyta volna, ezért sem értem, miért kellett visszavonni, hagyhattad volna még várakozni kicsit az ellenőrizetlen változatot, nem? Ha ez nem így megy, hanem neked valamiért kiosztja a rendszer, hogy mindenképpen te ellenőrizd, akkor az persze más, akkor ez az előző mondatom visszavonva. Komolyan mondom, nem gondoltam, hogy gondot okoz követni az a pár szót, amit oda leírtam. Azt is elhiheted, hogy van annyi számítógépes tapasztalatom, hogy ha akarok, be tudok tenni egy pontos linket is. De egész egyszerűen valamiért ez így jutott eszembe, hogy így írjam be (nem tudom, miért, talán épp az az ablak volt nyitva a böngészőben, a PDF meg nem böngészőben volt nyitva és így annak a címe épp nem volt kiírva közvetlenül), és utána már nem pontosítottam, mert úgy gondoltam, így is jó most már. Mindenkivel előfordul, hogy nem a legtökéletesebb megoldást választja hirtelen, de utána már, mivel igazából úgy is jó, ahogy csinálta, már nem módosít rajta. Itt is ez volt. Mindegy, nem vagyok nagy egy torna-rajongó, mostantól nem izgat, ha ott marad a hibás adat. Majd valaki esetleg rátalál erre a vitára, aztán javítja, és szépen beteszi a pontos linket. Tudom, századannyi munkával megteheti, mint amennyit ennek a válasznak a megírására fordítottam, de már mindegy :)

– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Zerind (vitalap | szerkesztései)

Akármit is csinálhattam volna a szerkesztéseddel, ez tény, és mindketten megspórolhattunk volna pár leütést, ha nem félmunkát végeznél. Én megpróbáltam jobbá tenni a cikket, amihez a helyes és pontos forrásolás is hozzá tartozik. Ha te úgy matatsz bele, hogy neked nem fontos a Wikipédia minősége, akkor tényleg rossz helyen jársz. Szerintem érdemes lenne fordítva felülnöd a lóra, akkor jó irányban látnád a dolgokat. Jó munkát és jó szórakozást!

(A vitalapokon a hozzászólásaidat alá tudod írni négy darab tilde (~) egymás mellé tételével, vagy a szerkesztőalak tetején levő eszköztár harmadik gombjával.)

– Peyerk vita 2012. december 30., 16:29 (CET)Válasz

Zerind válasza: Ez nem ment volna a minőség rovására, mert a ,,félmunkát" nem a szövegbe tettem bele! Nem oda, amit az emberek általában néznek. Ugyanez az aláírásra is vonatkozik: elhiszem, hogy ,,félmunka" az is, hogy itt nem teszek aláírást, de ezt sem tartom bajnak, mert ez is csak itt a vitalapon látszik, nem a nagyközönségnek szóló cikkekben.

Idegen wikipédia mint forrás

Szia Zerind! Olvasom a Coronado-szigetek cikket, amire azt írtad, hogy a forrás az angol és a spanyol wikipédia. Attól most tekintsünk el, hogy más nyelvű wikipédiák nem források, inkább arra akarlak megkérni, hogy azt a két sort cseréld ki erre:

==Fordítás==

{{fordítás|en|Az angol szócikk címe|Annak a verziónak a száma, amit lefordítottál}}

{{fordítás|es|A spanyol szócikk címe|Annak a verziónak a száma, amit lefordítottál}}

Köszönöm! - Tündi vita 2013. január 17., 18:15 (CET)Válasz

Szia, bocs, ezt a szokást még nem ismertem, nemrég kezdtem el szócikkeket írni, és bár sokmindennek utánanéztem, ez még kimaradt. Javítottam, amit írál, és van még néhány másik szócikk is, amit a napokban írtam és ugyanez a probléma fennáll azokban is. Nemsokára azokat is javítom.

Na és most kipróbálom az aláírást is :)

Zerind vita 2013. január 17., 20:30 (CET)Válasz

Kösz! - Tündi vita 2013. január 17., 21:04 (CET)Válasz

Szia! Én nem tekintenék el attól az igen fontos dologtól, hogy más Wikipédia nem minősül forrásnak :) Kérlek, hogy fordításkor emeld át a másik Wikipédia-cikkben lévő forrásokat is (lehetőleg ellenőrzés után, amennyiben lehetséges, pl. linkeknél), illetve ha a másik wikicikk nem tünteti fel a forrásait, akkor neked érdemes keresni az állításokhoz forrást, ellenkező esetben {{nincs forrás}}(?) sablonnal kell sajnos ellátnunk a cikket. Mivel arra törekszünk, hogy megbízhatóak legyenek a cikkek tartalmi szempontból, fontos, hogy legyenek megbízható források is a cikkekben. Segítségnek: WP:FORRÁS. Üdv Teemeah 편지 2013. január 18., 13:23 (CET)Válasz

Ok, majd elbogarászok velük, ha lesz több időm... Azt gondoltam a tegnapi beírások alapján, hogy akkor ez így elég, hogy odaírtam a hivatkozást a spanyol és angol szócikkekre, hiszen azokban már vannak megadott források. De ha így kell, hát így kell.

Zerind vita 2013. január 18., 13:40 (CET)Válasz

Mexikói focibajnokság

Szia! Végig követtem a cikk elkészítését és nagyon tetszik, esetleg lenne kedved más hasonló témában is besegíteni? Az adatlapodon olvastam, hogy spanyolul egész jól beszélsz, a latin-amerikai foci pedig még eléggé hiányos. Itt gondolok a hiányzó bajnokságokra illetve neves csapatokra.--Kovalchuk Fájl:Fradi-emblema.png Mondjad, ne kímélj! :) 2013. január 21., 22:21 (CET)Válasz

Szia, igazából elsősorban Mexikóra koncentrálok mostanában, de azon belül mindenre, nem csak focira. Idővel a mexikói csapatokról szeretnék készíteni leírásokat, meg a jelentősebb stadionokról, de más országokba egyelőre nem ígérném meg, hogy „beleavatkozom”. – Zerind 2013. január 22., 08:46 (CET)Válasz

Formázás

Szia, a források szakaszra tettem rá. A sima URL mint forrás egyrészt nagyon csúnya, másrészt megnehezti majd később a halott linkek pótlását, mert a linken kívül nincs egyéb információ a forrásról. A {{cite web}}(?) sablont szoktuk használni internetes forrásokhoz. A Beállítások menü Segédeszközök fülében, a Szerkesztést könnyítő segédeszközök szakaszban be tudod kapcsolni a refTools nevű segédeszközt, ami elhelyez egy kis gombot a szerkesztőablakban, ennek segítségével könnyebben tudod félautomatán formázni a linkesített forrásokat, nem kell mindig begépelgetni a paramétereket, érdemes használni. Nem csak sokkal profibb kinézete lesz a forrásoknak, de mint említettem, a halott linkek pótlásában is sokat segíthet később. Lásd még WP:FORRÁS további tippekért a források formázásához. Üdv Teemeah 편지 2013. január 23., 11:03 (CET)Válasz

Köszi, akkor ezt is kitanulmányozom hamarosan. Sajnos sok az ilyen oldal, ahol ilyenek a forráslinkek, ezért nem tűnt úgy, hogy ez így nem jó. Zerind 2013. január 23., 11:07 (CET)Válasz

Köszönöm, hogy használod őket! Nem az, hogy nem jó, már annak is örülünk, ha van forrás, egy repedt virágcserepet is lehet használni, de mégis mindenki jobban szeret egy szép épet látni és a víz sem folyik ki belőle Vigyor További jó munkát! Teemeah 편지 2013. január 23., 15:18 (CET)Válasz

Mexikó tagállamai

Milyen irányelv vagy helyesírási szabály alapján nevezted át Mexikó tagállamait? (Pl. Nuevo León --> Új-León), a térképek is (pl. Cartographia világatlasz) a spanyol nevükön hozza őket, és én sem hallottam soha a magyarra fordított nevükön emlegetni őket. - Tündi vita 2013. január 24., 21:27 (CET)Válasz

Na, egyszerre írtunk egymás vitalapjára :) Keress rá a neten, ott sok magyar változatot találsz. Vagy például Új-Leónnak a szócikkében is ott volt zárójelben magyarul, azt még nem én írtam, hanem valaki más, tehát úgy tűnik, ezt többen is használjuk. Világatlasz: nekem a Topográf (Nyírkarta) 2005-ös Nagy Világatlasza van meg (Faragó Imre a névírási szakértője), abban magyarul vannak ezek az államok. Zerind 2013. január 24., 21:29 (CET)Válasz

Oké, akkor felteszem a kérdést a helyesírási kocsmafalon, hátha okosabbak leszünk. - Tündi vita 2013. január 24., 21:38 (CET)Válasz

Földrajzműhely

Üdv a Föciműhelyben! - Tündi vita 2013. január 29., 11:19 (CET)Válasz

Megerősített szerkesztői jog

Szia! A WP:BÜRÜre érkezett ajánlás és az eddigi szerkesztéseid alapján mostantól megerősített szerkesztő lettél. További jó munkát kívánok! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2013. január 29., 22:39 (CET)Válasz

Szia, köszönöm! Bár nem is tudtam a kezdeményezésről :) Ez nagyobb felelősséggel jár, igyekszem ennek megfelelően tevékenykedni. Zerind 2013. január 30., 07:40 (CET)Válasz

Guadalajara

Szia! Megcsináltam a kért átnevezést. Ilyenkor ez a helyes eljárás (átnevezéssel felülírni az átirányítást), kérlek majd akkor az egyértelműsítő lapot készítsd el. A problémába már korábban belefutottam a spanyol polgárháború kapcsán, csak akkor nem piszkáltam meg. Egyébként amennyiben egyetlen elemből áll az átirányítás laptörténete, úgy tudomásom szerint felülírhatja bármelyik szerkesztő azt, ha az átnevezést a foglalt címre csinálja (jelen esetben nem ez volt a helyzet, inkább csak tanácsként mondom, hogy ilyenkor felesleges admint keresni). – Laci.d vita 2013. január 30., 09:27 (CET)Válasz

Köszönöm, megkezdtem az egyértelműsítéseket. Zerind 2013. január 30., 09:49 (CET)Válasz

Nem érdemes kézzel javítani, megcsináltam bottal. --Hkoala 2013. január 31., 09:23 (CET)Válasz

Köszönöm. Annyit tennék még hozzá, hogy egyértelműsítő lapon csak az egyértelműsítendő fogalmakat linkeljük (a tudomány jelen állása szerint), mivel egyébként összezavarná az egyértelműsítést végző botokat. Továbbá egy kérdés: az aláírásodat nem lehetne esetleg más színűre állítani? Kicsit megtévesztő ugyanis így, mivel egyébként az átirányításra mutató belső linkek színe szokott lenni a zöld. – Laci.d vita 2013. január 30., 11:52 (CET)Válasz

Egyértelműsítőbeli linkek: Ok, most már ezt is tudom. Aláírás: Láttam többeknél is zöld aláírást, igaz, vastagbetűset. Úgy jó lenne? Vagy egy kis kép esetleg legyen mellette? (Egyébként én még nem láttam zöld linket sehol, ez nem valami speciális beállítás esetén látszik csak?) Zerind 2013. január 30., 12:12 (CET)Válasz

Sejtettem, ezért is mondtam. :-) Így vastagbetűsen máris jobb, köszönöm. A linkek színváltását be kell állítani külön. Fent a beállításaim gombra kattintasz, ott a segédeszközökre mész és megkeresed az „Egyedi kinézetet nyújtó segédeszközök” szakaszt, majd bepipálod az első négyzetet. Érdemes egyúttal az egyértelműsítő lapokra mutató linkek egyedi megjelenítését is bepipálni (már ha nincs alaphelyzetben mindenkinek beállítva), mert az is nagyon hasznos segítség, hogy megfelelő helyre mutassanak a linkek. Egyébként ha van kérdésed bármivel kapcsolatban, szívesen segítek. – Laci.d vita 2013. január 31., 04:30 (CET)Válasz

Acapulco

si es cierto cometí un error el municipio es diferente a la ciudad. por cierto tu español es muy bueno y escribi el texto en español por que no conozco el húngaro y no quise traducir este texto en el traductor por que siempre esta mal jaja. Saludos desde Acapulco, Mexikó. ----> Microstar üzenet 2013. február 10., 18:53 (CET)Válasz

¡Gracias! Es verdad, textos húngaros hechos en programas traductores son llenos de errores :) Zerind 2013. február 11., 13:32 (CET)Válasz

Fájl:Metrorrey magyar.jpg

Szia, ilyenkor meg kell adni a magyarított kép pontos forrását. Ebből nem lehet kitalálni, pláne nem majd évekkel később, hogy mire utalsz. Kérlek mindig add meg a pontos forrást. Köszönöm. Teemeah 편지 2013. február 15., 15:34 (CET)Válasz

Ok, megadtam az eredeti fájl elérését! Zerind 2013. február 15., 15:39 (CET)Válasz

Huwiki - saját/ Commons - own

Szia!

Az own a Commonson úgy fog megjelenni, hogy saját munka. A Commons nem magyar, így ott angolul kell megadni a szöveget. Áttöltés után innen törölve lesz, de attól még úgy jelenik meg, hogy a saját munkád. Köszönöm a megértésedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. március 11., 13:49 (CET)Válasz

Akkor másoljátok át, töröljétek innen, és ott írjátok át angolra, de amíg itt van, addig ne legyen angol.Zerind 2013. március 11., 13:50 (CET)Válasz

Már kész is van. Ezt nem lehetett kivárni? Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2013. március 11., 13:58 (CET)Válasz

Dátum

Szia! Nem tudtam! Ha megadod a kép nevét és a dátumot, átírom. Üdv. Tambo vita 2013. március 12., 11:00 (CET)Válasz

Javítottam. Tambo vita 2013. március 12., 11:06 (CET)Válasz

Deseda-völgyi vízmű

Szia! A Vízmű.jpg képet átneveztettem informatívabb névre, itt találod: Fájl:Deseda-völgyi vízmű.jpg. Üdv! --Sasuke88  vita 2013. március 12., 22:12 (CET)Válasz

Köszi, sajnos utólag vettem én is észre, hogy elfelejtettem beírni a nevét, így ugyanaz lett, mint maga a fájlnév. (Tudom, mi a szabály, hogy „beszélő nevekre” van szükség, csak figyelmetlen voltam.) Zerind 2013. március 13., 07:43 (CET)Válasz

Szívesen! Ha véletlenül rossz néven töltesz fel egy képet vagy valamilyen okból szeretnéd átnevezni, akkor a {{képátnevezés}}(?) sablon kell a kép lapján elhelyezni a következő formában: {{képátnevezés|a kívánt új képnév|az átnevezés indoklása}}. --Sasuke88  vita 2013. március 13., 10:11 (CET)Válasz

Föcis cikkek karbantartása

A Földrajzműhely vitalapján feltettem egy kérdést az idei karbantartóversennyel kapcsolatban, ott várom a válaszod! - Tündi vita 2013. március 13., 18:55 (CET)Válasz

Képeid dátuma

Szia! Több feltöltött képeden is szerepel 2010-es, 2011-es dátum, ugyanakkor az EXIF információ szerint a képek 2004-ben készültek. Mi ennek az oka? Csigabiitt a házam 2013. március 15., 13:21 (CET)Válasz

Szia, ahogy azt Tambónak is megírtam, a fényképezőgépemben néha lenullázódik (visszaáll 2004. janáur 1-re), én meg nem állítom be. Egészen biztos, hogy azok a jó dátumok, amiket ide beírok. Remélem, nem javítottad át őket. (Ezt a választ beírtam a vitalapodra is.) Zerind 2013. március 15., 14:25 (CET)Válasz

Hozzájuk nem nyúlok! Csak furcsának találtam. Csigabiitt a házam 2013. március 15., 14:40 (CET)Válasz

Remélem, nem az merült fel, hogy esetleg „loptam” volna a képeket. Ha pl. megnézed a Szivárvány Kultúrpalota fényképét, az az EXIF szerint 2004. júliusban készült, miközben kopaszok a fák, hull a hó, ráadásul az épület is felújított állapotban van (2010. őszén lett kész a felújítás), tehát vagy igazam van, vagy nagyon ügyesen csalok :) De komolyan, amire azt mondom, hogy saját munka, az tényleg saját munka, erre kényes vagyok. Zerind 2013. március 15., 15:11 (CET)Válasz

Nem merült fel bennem, hogy a képeket loptad, mert alapvetően nem feltételezek rosszindulatot senkiről. Mint említettem volt, egyszerűen furcsának találtam. Reméljük a Commonsos adminok nem fogják furcsának találni. Csigabiitt a házam 2013. március 15., 15:18 (CET)Válasz

A bennmaradt polish szó

Most, hogy mondod látom is. Így volt a forrásban, amit átmásoltam, de kijavítom lengyelre, mert ez a tag magyarázza meg, hogy a forrás lengyel nyelven van.Porbóllett vita 2013. március 25., 15:08 (CET)Válasz

Mexikó elnökei

Szia! Át fogom nevezni a szócikket a "Mexikó elnökeinek listája" címre, mert ez a szokásos elnevezés az ilyen cikkekre. Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. március 26., 11:48 (CET)Válasz

Szia, ok, köszi, láttam én is, hogy ilyen néven hivatkozik is rá több oldal, ezért átirányítást csináltam, de végülis akkor az átnevezés tényleg jobb lesz. (A „rossz nevű” oldalt nem én hoztam létre, ez egy régi oldal, amit találtam.) (A választ beírtam a vitalapodra is.) Zerind 2013. március 26., 12:08 (CET)Válasz

Közben kész is lett. Nem szükséges két helyre írnod, látom, ami történik, így itt is látom, ha írsz. --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. március 26., 12:14 (CET)Válasz

Húsvét

Boldog, szeretetteljes húsvétot kívánok! Szalakóta vita 2013. április 1., 16:29 (CEST)Válasz

"A oaxaca sajt "

Szia!

Jó lenne tudni, mi a sajt nevének kiejtése, hogy "a" névelőt használsz a cikkben több helyen, "az" helyett. A helyesírása kisbetűs, ezt átírtam. misibacsi*üzenet 2013. április 10., 20:04 (CEST)Válasz

Szia, ilyen fonetikai jelekkel nem tudom leírni, de valami „wahaka”, vagy még inkább „gwahaka”. Nagyon szépen hallható például ebben a videóban 0:11-től: „en el caso de Oaxaca”, hogy „gwahakának” mondja: YouTube videó (ezt a választ a vitalapodra is beírtam) Zerind 2013. április 10., 20:10 (CEST)Válasz

Nem olyan bonyolult az, beleírtam a cikkbe az azonos nevű állam kiejtése alapján. 8 perces video végignézéséhez igen nyomós ok kell, úgyhogy nem néztem végig, de az elején mintha kimondta volna a "gvahakát". misibacsi*üzenet 2013. április 10., 20:19 (CEST)Válasz

Varosok részei pozíciós térképen

Az egy általános probléma (Miskolc, Nyíregyháza, Győr (?), Kaposvár …) amit valahogyan oldani kell. --Max von O vita

Hangsúlyjelek a spanyol nevekben

Szia! Lehetséges az, hogy két közeli vérrokon apai családnevében nem ugyanazon a betűn van írásban a hangsúlyjel? Apa és fia: http://www.sports-reference.com/olympics/athletes/va/alberto-valdes-sr-1.html illetve http://www.sports-reference.com/olympics/athletes/va/alberto-valdes-jr-1.htmlJoey üzenj nekem 2013. április 17., 15:01 (CEST)Válasz

Szia, szerintem nem, a jelen példában már csak azért sem, mert ha S-re végződik egy szó, akkor automatikusan hátulról a második szótagon van a hangsúly, nem is kellene kitenni a jelet, tehát a „Váldes” változat önmagában sem tűnik helyesnek (ha azt akarnák, hogy ott legyen a hangsúly, akkor „Valdes” lenne az írásmód). (beírtam a te vitalapodra is) Zerind 2013. április 17., 18:03 (CEST)Válasz

Köszönöm az infót, ennek alapján elkészítettem az Alberto Valdés (egyértelműsítő lap)-ot, és javítottam az ifjabb Valdés hivatkozásait. --Joey üzenj nekem 2013. április 17., 18:20 (CEST)Válasz

Kategória:México

Szia!

Ez mitől is lett "México", "Mexikó" helyett? misibacsi*üzenet 2013. május 9., 17:37 (CEST)Válasz

Szia, ez az egyik szövetségi állam neve, nem az országé. Zerind 2013. május 9., 17:47 (CEST)Válasz

Nincs forrás

Szia! Láttam Texaner lapján a kérdésedet. Létezik a {{Részben nincs forrás}}(?) sablon, ilyenkor az jó szolgálatot tesz. Csigabiitt a házam 2013. május 16., 20:56 (CEST)Válasz

Köszönöm! Ezt eddig nem ismertem, vagyis lehet, hogy láttam már korábban, de most hirtelen nem találtam. Ezt kitettem a szócikkbe, így már jobb. Zerind 2013. május 16., 21:00 (CEST)Válasz

infobox

Köszi a figyelmeztetést, de még nem találtam meg a magyar infobox mintát, a kínaira sem. Lakosság adatra meg főleg nem. --Milei.vencel vita 2013. május 17., 20:41 (CEST) Köszi. Szép estét! --Milei.vencel vita 2013. május 17., 20:46 (CEST)Válasz

Számok

helló! Láttam, az egyik szerknek tanácsot adtál a számok formázására. A nemtörő szóköz helyett sokkal szebb a {{szám}}(?) sablon használata. Hátha még nem ismered. Üdv Teemeah Üzenő 2013. május 24., 16:07 (CEST)Válasz

Szia, köszi, ezt a sablont már ismertem, sőt, régebben használtam is néhány alkalommal, de aztán leszoktam róla, mert valójában semmi értelmét nem találtam. Bár az lehet, hogy szebb, mert a szerkesztőben egy „&nbsp;” elég riasztóan néz ki, még az is lehet, hogy egyszer réges-régen én magam is megriadtam tőlük és ki is töröltem valahonnan ilyeneket, mert nem tudtam, mi az :) Viszont a sablont használva „sokkal” többet kell írni, és ez kényelmetlen! (Na jó, ezt nem komolyan mondtam, csak eszembe jutott, hogy a munkahelyemen is (informatikusként dolgozom) találkoztam már néhány felhasználóval, akik szóvá tették, hogy miért olyan megoldást találtam ki nekik valamire, amiben egy naponta összesen egyszer futtatott dologban egy (!) gombbal többet kell lenyomni :) ) Zerind 2013. május 24., 20:39 (CEST)Válasz

Horvát nevek törlése

Jó reggelt! Úgy gondolom, két különböző dolog az, hogy a településnek van-e, vagy bármikor is volt-e horvát neve, ami az olvasók tájékoztatásának része és nem azért tüntetjük fel, mert magas a horvát lakosság arányszáma (ahogy ez a gyakorlatban a többnyelvű tájékoztatásnál működik a kisebbségek esetében). Szombathelyen sem élnek latinok, mégis jogos feltüntetni a cikkben latin nevét. Szerintem ez hasznos információ, ami jó ha ott van. Gyurika vita 2013. május 27., 09:43 (CEST)Válasz

Szia, ezt nemrég beszéltük meg a kocsmafalon, hogy ha egy település történetében és jelenében sem jelentős egy adott kisebbség, akkor ne legyen feltüntetve annak a nyelvén a település neve. Szombathely esetén a latin név a történelmi fontosság miatt érdekes, de ezeken a településeken, ahonnan én a horvátokat törlöm, a múltban sem éltek horvátok.Zerind 2013. május 27., 09:52 (CEST)Válasz

Toldalékolás Boccanegra szócikkben

Szia! Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagáltál, bevallom, elbizonytalanodtam a kérdésben. Pont most kezdtem el fellapozni a szótárat, csak úgy voltam vele, előbb befejezem a leírás bővítését, ami az elsődleges célom volt. Mindjárt kijavítom. --Allegra d'Avignon vita 2013. május 30., 21:01 (CEST)Válasz

Re Visszavonás

Szia!
Kezdem azzal, hogy „…lakosa volt…”, „…lakosa volt…”, ami sztem stílustalan. Folytatom azzal, hogy nincsenek hivatkozások, a lakosok számából hiányzik a &nbsp, helyette csak szóköz van. Még nem fejeztem be a cikk javítását, ezért most visszaállítom. Ha a wikinek jó, nekem is jó. Sértődés nincs. Kellemes hétvégét! --Ronastudor a sznob 2013. június 7., 12:40 (CEST)Válasz

De ezeket a „stílustalan” dolgokat nem én írtam bele, ez így volt eddig is. Meg a lakosok számába pont én tettem bele az nbsp-t, és ezt vontad vissza. Ha te is javítod ugyanezt, azért nem kellett volna visszavonni, mert így most ha valaki ránéz a laptörténetre, akkor most azt fogja gondolni, hogy „na ez a Zerind biztos hülyeséget szerkesztett bele, hiszen visszavonták utána”... Zerind 2013. június 7., 12:46 (CEST)Válasz

Sehol nem írtam le, hogy Te írtad, tehát semmiféle személyeskedés nincs a javításban! Azt javítottam, amit megkövetel a wiki nyelve, persze nyilván én is tévedek. Soha nem nézem meg, hogy ki mikor szerkesztett, még akkopr sem, ha súlyos tévedés van a cikkben (olyat bárki elkövethet). Ismétlem: ha a wikinek jó, ám legyen. A cikk jelenleg abban az állapotban van, ahogy találtam, nem fogok hozzányúlni. Üdvözlettel: --Ronastudor a sznob 2013. június 7., 12:53 (CEST)Válasz

Hát bocs, de ezt az egészet most egyáltalán nem értem. Én csak javítottam, és ez lett visszavonva. Na mindegy, nem csinálok belőle nagyobb ügyet. Zerind 2013. június 7., 12:57 (CEST)Válasz

Ahogy gondolod. Vedd úgy, hogy hozzá sem nyúltam. --Ronastudor a sznob 2013. június 8., 09:37 (CEST)Válasz

Járőr

¡Buenos días! Régóta nézem amit csinálsz, és nagyon tetszik. Mit szólnál, ha jelölnélek járőrnek? Ez annyit jelentene, hogy egy plusz lehetőséget kapnál, kötelezettséggel viszont nem jár. A plusz lehetőséggel mások cikkeit is megtekintettnek jelölhetnéd. Hm? --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. június 15., 07:30 (CEST)Válasz

¡Buenas tardes! :) Először is köszönöm a bizalmat (bár amint látható, éppen ma reggel csináltam egy hülyeséget a jidoka szó átírásával...). Tulajdonképpen nem lenne ellenemre, bár szerintem nagyon ritkán venném hasznát, mert a nagyobb, tartalmi változtatásokat leellenőrizni lusta lennék, ezért valószínűleg nem foglalkoznék velük, így lényeges segítséget nem is jelentenék. (Bár pl. mexikói témában, ha esetleg valaki abban szerkesztene, sok esetben a tartalmat is le tudnám ellenőrizni.) Szóval elfogadnám a jelölést, és majd meglátjuk, mire jutunk. Zerind 2013. június 15., 20:43 (CEST)Válasz

Jidoka/dzsidóka

Szia Zerind! Kérlek, hogy a jidoka szót ne írd át dzsidókára! Elhiszem, hogy a japán átírás szerint így kellene írni, de a lean menedzsment szakirodalomban ez már régóta jidoka alakban meghonosodott szakszó (dzsidokának ejtjük, de valószínűleg inkább angol behatásra, mintsem japánra). Szóval mindenki így ismeri, így is tanítja, így is keresi. Köszönöm. - Tündi vita 2013. június 15., 10:58 (CEST)Válasz

Szia, igazából a szócikk címe már megírásakor is dzsidóka volt (és nem én írtam így :) ), ezért gondoltam, hogy hozzáigazítom a többit, de ok, akkor ha a „japánosok” sem ellenkeznek a jidoka ellen (és eddig mintha nem ellenkeztek volna), akkor legyen jidoka. Kár volt beleavatkoznom a lean témába, úgy látszik, csak rosszat tettem :) Zerind 2013. június 15., 20:35 (CEST)Válasz

Érdekes, amit írsz, mert a cikken belül viszont végig jidoka volt írva. - Tündi vita 2013. június 15., 20:45 (CEST)Válasz

Így van, de nem is írtam mást. Azt írtam, hogy „a címe [...] dzsidóka volt [...] hozzáigazítom a többit”. Úgy értettem, hogy a címéhez hozzáigazítottam a többi helyen máshogy írt szót. De most akkor tudomásul vettem, hogy nem kellett volna. Zerind 2013. június 15., 20:48 (CEST)Válasz

Aláírás

Szia! 1) Jelöltelek. 2) fontold meg kérlek, hogy az aláírásodat úgy alakítod át, hogy arra klikkelve egyből a vitalapodra lehessen jutni. Ezt megoldhatod úgy is, hogy a beállításoknál a zölden megjelenő aláíráshoz tartozó linket közvetlenül a vitalapodra irányítod. Ez jó lenne, mert könnyebb úgy kommunikálni. Üdvözlettel, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. június 16., 22:29 (CEST)Válasz

Köszönöm. Ok, átalakítottam az aláírást is, mindjárt ki is próbálom. Zerind üzenőlap 2013. június 17., 08:05 (CEST)Válasz

Nézd, itt az én kódom: [[Szerkesztő:Burumbátor|<font color="#000080" >'''Burumbátor'''</font>]] <sup>[[Szerkesztővita:Burumbátor|<font color="#006400" >''Mondd, mit tehetnék érted?''</font>]]</sup>, esetleg lophatsz belőle. :) --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. június 17., 08:21 (CEST)Válasz

Járőr

Nos, hosszas hezitálás után, kétségek közepette, de megkaptad. A részleteket lásd itt. :)

Ezt meg azonnal és nagyongyorsan olvasd át! :D

--eLVe abcdefg 2013. június 22., 14:29 (CEST)Válasz

Köszönöm minden támogatónak, igyekszem jól dolgozni, az óind és főleg a még fontosabb klingon nyelvtudás hiányát pedig mihamarabb pótolni :) Zerind üzenőlap 2013. június 24., 08:10 (CEST)Válasz

Baluarte híd, Mexikó

Szia! A függőhíd cikkben ezt írtad: "2012-ben adták át a Föld jelenleg legmagasabb kábelhídját: a mexikói Baluarte hidat, mely a Sinaloa és Durango államokat elválasztó Baluarte folyó fölött ível át 403 méteres magasságban." A szócikket jelenleg tatarozom, mert eddig nem érte el azt a szintet, ami szerintem kívánatos lenne. Az általad megjelölt forrást megnézve láttam, hogy ez a híd nem függőhíd, hanem ferdekábeles (gerenda)híd, ezért a bejegyzésedet eltávolítottam a cikkből. Hamarosan tervezem a ferdekábeles hidakról szóló cikk megírását is, ott mindenképpen helye lenne a fenti bejegyzésnek. Üdvözlettel: --Puskás Zoli vita 2013. július 26., 15:15 (CEST)Válasz

Szia, köszi! Igazából én nem vagyok szakértő ebben a témában, ezek szerint a ferdekábeles híd az nem kábelhíd? Zerind üzenőlap 2013. július 29., 08:59 (CEST)Válasz

Ez egy olyan kérdés, amiben a szakma sem (volt) egységes, most már lehet mondani, hogy nem. A kábelhíd a függőhidak egyik típusa, a lánchíd a másik, a ferdekábeles híd pedig egy önálló szerkezeti rendszernek tekintendő. Létezik egy másik megközelítés is a szakirodalomban, ott egy közös gyűjtőneve van a kábelhidaknak és a ferdekábeleseknek, ez a kábeltartós híd, de ezzel a szakmán kívülállókat már csak végképp összezavarni lehetne, ezért erre - egyelőre legalábbis - nem tértem ki a cikkekben. A megnevezés nem igazán szerencsés, lehet így is, úgy is értelmezni, ezért inkább megegyezés kérdése, hogy mit hova sorolunk ebben az esetben. Az újraírt cikk bevezetőjében utaltam is erre a szakirodalomban is fellelhető ellentmondásra. --Puskás Zoli vita 2013. július 29., 14:40 (CEST)Válasz

Köszönet

Kedves Zerind, köszönöm a javításaidat a Bartolomé de Las Casas szócikkben! --Gombabandi vita 2013. augusztus 4., 18:18 (CEST)Válasz

Szia, nincs mit! Csak apróságok voltak. Egyébként jó szócikket írtál! Amit a cikk vitalapjára írtam, azt olvastad? Zerind üzenőlap 2013. augusztus 4., 20:04 (CEST)Válasz

Lucernaböde

Köszönöm a névjavítást. Meg mertem volna esküdni, hogy "quator" a helyes, de megnéztem, és látom, hogy igazad van. Úgy látszik, megesik az emberrel, hogy "benéz" és rosszul memorizál egy latin nevet. A rákvirágról is a szakdolgozati bírálatból jöttem rá, hogy valójában nem Aglaeonema (ahogy végig az egyetem alatt használtam, meg a szakdogámban is vagy hússzor leírtam), hanem csak Aglaonema... :-) Solymári vita 2013. augusztus 13., 14:33 (CEST)Válasz

Második világháború kiemelésen

Szia!

A második világháborúról szóló szócikket kiemelési eljárásra jelölte a 69.66.253.166-os proxy: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Második világháború

Kérlek szavazz és fejtsd ki a véleményedet a kiemelési eljáráson. --81.25.28.254 (vita) 2013. augusztus 14., 15:47 (CEST)Válasz