„Leander Rising” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Bot: wikilink azonos szöveggel és céllal
Nincs szerkesztési összefoglaló
17. sor: 17. sor:
}}
}}


A '''Leander''' majd 2012 nyarától '''Leander Rising''' egy magyar, pop metal-t játszó együttes. A Leander project 2009-ben indult [[Köteles Leander (zenész)|Köteles Leander]] előző zenekara a Babylon feloszlása után. 2010-ben [[Vörös Attila (zenész)|Vörös Attilával]] felvette a kapcsolatot a Leanderrel a kapcsolatot, majd újabb két taggal, [[Takács József (zenész)|Takács József 'Jozzy'-val]] és [[Maczák Márk (zenész)|Maczák Márkkal]] megalapították közös zenekarukat. Névként a jól bevált Leander maradt. 2011-ben egy sikeres nyári fesztivál turné után a [[Sony_Music_Entertainment | Sony Magyarország]] is felfigyelt a tehetséges zenekarra majd leszerződtette őket. 2012 március 24-én debütált első nagylemezük a '''Szívidomár''', majd nyáron a lemez angol változata a '''Heart Tamer''' is megjelent egyelőre még csak online, végül 2012 november 27-én lemezes formában is. 2013 márciusában ismét stúdióba vonult a csapat, hogy felvegyék a kislemezüket, mely várhatóan 2013 nyarán fog megjelenni.
A '''Leander''' majd 2012 nyarától '''Leander Rising''' egy magyar, pop metal-t játszó együttes. A Leander project 2009-ben indult [[Köteles Leander (zenész)|Köteles Leander]] előző zenekara a Babylon feloszlása után. 2010-ben [[Vörös Attila (zenész)|Vörös Attilával]] felvette Leanderrel a kapcsolatot, majd újabb két taggal, [[Takács József (zenész)|Takács József 'Jozzy'-val]] és [[Maczák Márk (zenész)|Maczák Márkkal]] megalapították közös zenekarukat. Névként a jól bevált Leander maradt. 2011-ben egy sikeres nyári fesztivál turné után a [[Sony_Music_Entertainment | Sony Magyarország]] is felfigyelt a tehetséges zenekarra majd leszerződtette őket. 2012 március 24-én debütált első nagylemezük a '''Szívidomár''', majd nyáron a lemez angol változata a '''Heart Tamer''' is megjelent egyelőre még csak online, végül 2012 november 27-én lemezes formában is. 2013 márciusában ismét stúdióba vonult a csapat, hogy felvegyék a kislemezüket, mely várhatóan 2013 nyarán fog megjelenni.


== Diszkográfia ==
== Diszkográfia ==

A lap 2013. július 2., 14:05-kori változata

Leander Rising
Információk
EredetMagyarország
Aktív évek2009 -
MűfajPop Metal
Kiadó Sony Music Hungary
Tagok
Köteles Leander, Vörös Attila, Takács József 'Jozzy', Budai Béla
Korábbi tagok
Maczák Márk
Hangminta
Hanganyag Viharom Tavaszom(részlet)?*

A Leander Rising weboldala
SablonWikidataSegítség

A Leander majd 2012 nyarától Leander Rising egy magyar, pop metal-t játszó együttes. A Leander project 2009-ben indult Köteles Leander előző zenekara a Babylon feloszlása után. 2010-ben Vörös Attilával felvette Leanderrel a kapcsolatot, majd újabb két taggal, Takács József 'Jozzy'-val és Maczák Márkkal megalapították közös zenekarukat. Névként a jól bevált Leander maradt. 2011-ben egy sikeres nyári fesztivál turné után a Sony Magyarország is felfigyelt a tehetséges zenekarra majd leszerződtette őket. 2012 március 24-én debütált első nagylemezük a Szívidomár, majd nyáron a lemez angol változata a Heart Tamer is megjelent egyelőre még csak online, végül 2012 november 27-én lemezes formában is. 2013 márciusában ismét stúdióba vonult a csapat, hogy felvegyék a kislemezüket, mely várhatóan 2013 nyarán fog megjelenni.

Diszkográfia

Év Album Legmagasabb helyezés Minősítés
MAHASZ Top 40 album- és válogatáslemez
2012 Szívidomár 3

Tagok

  • Köteles Leander - Vokál, billentyűk, basszusgitár
  • Vörös Attila - Gitár
  • Jozzy - Gitár
  • Budai Béla - Dobok

Források