„Cikkjelölt:Homokozó” változatai közötti eltérés

Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Ontologus (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
Ontologus (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
9. sor: 9. sor:
[http://en.wikipedia.org/wiki/Celldweller Celldw
[http://en.wikipedia.org/wiki/Celldweller Celldw


A ''' Ontológiai tanácsadás: ontológiai coaching és mediáció ''' Nemzetközileg ismert, Magyarországon az egyik legismertebb tanácsadási irányzat, életszemlélet, életfilozófia, vezetői látásmód és kompetencia. Több, mint 400 magánszemély, vezető szakember és tanácsadó rendelkezik ontológiai szemlélettel. A tanácsadók, ontológiai coachok és mediátorok egyesülete a Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
A ''' Ontológiai tanácsadás: ontológiai coaching és mediáció ''' (ontological coaching and mediation) nemzetközileg ismert, Magyarországon az egyik legismertebb tanácsadási irányzat, életszemlélet, életfilozófia, vezetői látásmód és kompetencia. Több, mint 400 magánszemély, vezető szakember és tanácsadó rendelkezik ontológiai szemlélettel. A tanácsadók, ontológiai coachok és mediátorok egyesülete a Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.


== Megalakulása ==
== Megalakulása ==

A lap 2013. április 17., 12:29-kori változata

Egy valódi, homokozóba való vödör kislapáttal
A Homokozó a Wikipédia játszótere, itt az újdonsült szerkesztők szabadon garázdálkodhatnak, bármilyen szerkesztést kipróbálhatnak kötetlenül, természetesen a civilizált viselkedés keretein belül, valamint úgy, hogy ne legyen jogsértő a szerkesztés. Az itt olvasható szövegeket szerkesztőink a felület tesztelése céljából írták, azok tartalmát senki nem ellenőrizte, a helytelen vagy valótlan állításokat nem nézte át, nem javította senki.

Az oldalon szereplő „információt” tehát természetesen jobb nem megfogadni, komolyan venni. A Wikipédia közösségével kapcsolatos kérdéseket, illetve egyéb komoly kérdéseidet pedig a kocsmafalon teheted fel, műszaki, technikai szerkesztési problémáidat pedig annak műszaki és kezdőknek fenntartott szekciójában. A leggyakrabban előforduló kérdésekre, problémákra a segítség-oldalakon igyekszünk választ adni.

Sablonok tesztelésére használhatod a sablonhomokozót és a sablonok kibontására való lapot.

Az ideírtakat az erre járók folyton felülírják, ez egyszerűen csak egy firkapapír. Ha nem csak próbálkozni szeretnél, hanem már a készülő cikked piszkozatán dolgozol, akkor kaphatsz egy saját homokozót is. Ehhez – ha még nem tetted volna meg – előbb regisztrálj (azaz válassz magadnak egy szerkesztői nevet), majd kattints ide!

Egyszerűen csak kattints az oldal tetején és az egyes fejezetcímek mellett található „[szerkesztés]” gombra.

Némi eligazításért lásd a „Szerkesztés” oldalt, lépésről lépésre haladó útmutatást pedig az első lépések oldalon találsz. Ha kész vagy a módosításokkal, csak nyomd meg a „Változtatások közzététele” gombot – igen, ennyire egyszerű! Semmit nem ronthatsz el, ne aggódj. Ha véletlenül az egészet törlöd, akkor is könnyen vissza tudjuk állítani.

Csak egy dologra kérünk: az első sorban, a Sablon:/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! ***** szövegen tényleg ne változtass! (Ha forrásszöveg nézetben szerkesztesz, akkor ez {{/***** Arra kérünk, hogy ezen a soron ne változtass! *****}} formában jelenik meg.)

Komán János címszó alatti szövegből törölni kell a következő mondatot:"segítette a helikoni közösség újjáalakulását". Hamis állítás.Honnan vették ezt? Tisztelettel Komán János nem tudom

Járai Márk

Járai Márk 1986. június 4-én született, Győrben. A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégiumban érettségizett 2005-ben. A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán kezdte meg fogorvosi tanulmányait. Autodidakta módon tanult meg kottát olvasni, hangszeren játszani. Első fellépése a Veszprémi Utcazene Fesztiválon volt, ahol többször is dobogós helyezést ért el. Éneklési stílusához közel áll a soul, a gospel és az RnB. Példaképei közé tartozik Paolo Nutini, Ray Charles, Led Zeppelin és Jimmy Page is. Közreműködik a Halott Pénzzel, a Nemjuci zenekarral valamint több hazai zenekarral. [http://en.wikipedia.org/wiki/Celldweller Celldw

A Ontológiai tanácsadás: ontológiai coaching és mediáció (ontological coaching and mediation) nemzetközileg ismert, Magyarországon az egyik legismertebb tanácsadási irányzat, életszemlélet, életfilozófia, vezetői látásmód és kompetencia. Több, mint 400 magánszemély, vezető szakember és tanácsadó rendelkezik ontológiai szemlélettel. A tanácsadók, ontológiai coachok és mediátorok egyesülete a Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.

Megalakulása

Az alapítványként működő Szövetséget 2008. szeptemberében alakították, azóta közel 500 tiszteletbeli pártoló taggal működik. A tagok az ontológiai coach és mediátor (ontological coaching and mediation) szakmai képzésben tanultak és tettek vizsgát világszerte elfogadott, nemzetközi szintet jelentő coach és mediátor kompetenciákból.

Módszertana

Számos coaching és mediációs modell létezik, de Magyarországon az ontológiai az egyik legismertebb.

ONTOLOGICAL - Dr. Kollár József, Dr. Kollárné Déri Kriszti

Az ontológia coaching és mediáció képessé tesz minket, beavatottjait arra, hogy tetten érjük a lázadó robotokként viselkedő kommunikációs gépezeteinket és szolgálatunkba állítsuk őket. Segít abban, hogy ezeket a nyelvi eszközöket olyan megoldásterek felépítéséhez használjuk, amelyek kivezetnek megszokásaink labirintusából. „Nyelvünk határai, világunk határai”. Másképpen: a valóságról alkotott értelmezéseink attól függenek, hogy miként használjuk a nyelvet. Az ontológiai coaching megtanít arra, hogyan kell a kommunikációs gépezeteinket arra programozni, hogy azonosítani tudjuk legmélyebb szándékainkat, vágyainkat, álmainkat és ezt követően meg is valósíthatjuk őket.

Tevékenysége

A Magyar Coachszövetség szolgáltatásait bárki igénybe veheti magánszemélyként, szervezetként, piaci szereplőként és közintézményként egyaránt.

Az Alapítvány célja az EU-s képzési irányokat figyelembe vevő coach és mediátor szakképzések fejlesztése, támogatása és oktatása, a végzett hallgatók összefogása, nemzetközi hálózat felépítése és működtetése. Ezen belül különös figyelmet fordítanak a konkrét célok elérésére, melyekhez örömmel várnak tagokat, támogatókat, együttműködőket:

-új, a jelenlegi hazai szakképzési rendszerben nem szereplő szakképzések elindítása,

-az ezekhez kapcsolódó képzési programok és tananyagok kidolgozása,

-új pályaválasztási irányok, munkakörök kialakítása és ehhez kapcsolódóan a szakképzés hátterének biztosítása,

-az iskolai és a specializált végzettséget adó felnőttképzés továbbfejlesztése,

-a csökkent munkaképességű munkavállalók illetve munkanélküliek szakképzési és átképzési lehetőségeinek szélesítése az oktatási rendszer fejlesztésével,

-munkahelyek megszűnése során felszabaduló munkavállalók (pedagógusok, egyéb közhivatalnokok, stb.) átképzése, munkaerőpiaci esélyeinek javítása,

-olyan munkavállalók magas szintű továbbképzése, akik valamilyen módon személyi kapcsolatok kezelésével foglalkoznak (pedagógusok, HR-szakemberek, pszichológusok, tanácsadók, családsegítők, szociális munkások, stb.),

-olyan szakmai műhely létrehozása, mely keretet biztosít a szakképzésben érdekelt munkáltatók és az Alapítvány együttműködéséhez a minőségi szakképzés megvalósítása és továbbfejlesztése érdekében,

-olyan szakmai fórumot teremteni a magyarországi coachok számára, amely elsősorban az életminőség javítására, a reziliens magatartás elsajátítására és továbbadására fókuszál,

-a filozófia több évezredes eredményeinek felhasználása a szervezetfejlesztésben, a szervezeti kultúra alakításában, az életminőség javításában, valamint az ontológiai coaching (ontological coacing) nevű új diszciplina kifejlesztésében,

-a minőségi coachképzés meghonosítása, standardizálása és továbbfejlesztése, a hazai coachok szakmai színvonalának növelése.

Programjai

2010-től minden évben megrendezik a nagy, tavaszi találkozójukat. Coaching Fesztivál 2013. programsorozat keretében sokféle, magas színvonalú programot kínálnak.

Ajánlott irodalom

Forrás