„Civilization (sorozat)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Addbot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: 26 interwiki link migrálva a Wikidata d:q1868663 adatába
Nincs szerkesztési összefoglaló
16. sor: 16. sor:
| weboldal =[http://www.civilization.com/]
| weboldal =[http://www.civilization.com/]
}}
}}
A '''Civilization''' [[Sid Meier]] népszerű, [[körökre osztott stratégia]]i [[videojáték]]-sorozata, melyben a világ legjelentősebb civilizációinak történelmét írhatjuk újra, egészen i. e. 4000-től. Eddig öt darabja van , de több kiegészítő is megjelent hozzájuk.
A '''Civilization''' [[Sid Meier]] népszerű, [[körökre osztott stratégia]]i [[videojáték]]-sorozata, melyben a világ legjelentősebb civilizációinak történelmét írhatjuk újra, egészen i. e. 4000-től. Eddig öt darabja van, de több kiegészítő is megjelent hozzájuk.


== A sorozat darabjai ==
== A sorozat darabjai ==

A lap 2013. március 31., 13:52-kori változata

Civilization
MűfajKörökre osztott stratégia
FejlesztőMicroprose Software
Firaxis Games
KiadóMicroprose Software
Infogrames Entertainment, SA
2K Games
TervezőSid Meier
Első játékCivilization
1991.
Legutóbbi játékCivilization V
2010.
Hivatalos weboldal[1]

A Civilization Sid Meier népszerű, körökre osztott stratégiai videojáték-sorozata, melyben a világ legjelentősebb civilizációinak történelmét írhatjuk újra, egészen i. e. 4000-től. Eddig öt darabja van, de több kiegészítő is megjelent hozzájuk.

A sorozat darabjai

Játékmenet

Fájl:Freeciv-2.1.0-beta3-sdl slack11.0.png
Freeciv, a Civilization sorozat ihlette ingyenes játék

A sorozat minden darabjában egy telepessel kezdünk, emellett – verziótól függően – lehet más egységünk is (másik telepes, munkás, felfedező). A telepes fő funkciója a városalapítás, de az első két részben a munkás feladatait (út-, csatorna-, repülőbázis-, erődépítés, bányászat, ill. egyéb területátalakítások) is ez látja el. Az alapított városban és a térképen elszórtan elhelyezkedő falvakban juthatunk újabb telepeshez.

A városban képezhetünk különféle egységeket (telepes, munkás, felfedező, transzport-, illetve harcosegységek), vagy emelhetünk épületeket. Az épületek elsősorban a város termelését, védelmét stb. befolyásolják, de a világ-, valamint a harmadik résztől a kis csodák az egész civilizációra kihatnak, amellett, hogy a játék végén, az összegzéskor pont jár értük. A játék célja alapvetően a civilizáció felvirágoztatása, minél több város alapítása, ezek fejlesztése, a terület növelése, illetve ennek védelmére megfelelő hadsereg felállítása. A játékban lehetőség van az ellenség városainak elfoglalására/elpusztítására, de ez nem feltétlenül szükséges a győzelemhez.

Lásd még

Források és jegyzetek

  1. New 'Civilization' Title Detailed”, Totalgaming.net, 2007. március 28. (Hozzáférés: 2007. április 4.) 

Külső hivatkozások

Angol