„Claire Littleton” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Adam78bot (vitalap | szerkesztései)
a Bottal végzett egyértelműsítés: Ausztrália –> Ausztrália (ország)
Addbot (vitalap | szerkesztései)
a Bot: 21 interwiki link migrálva a Wikidata d:q51310 adatába
55. sor: 55. sor:
[[Kategória:Lost-szereplők]]
[[Kategória:Lost-szereplők]]


[[en:Claire Littleton]]
[[ar:كلير لتلتون (لوست)]]
[[bg:Клеър Литълтън]]
[[ca:Claire Littleton]]
[[cs:Claire Littleton]]
[[da:Claire Littleton]]
[[es:Claire Littleton]]
[[fa:کلیر لیتلتون]]
[[fi:Claire Littleton]]
[[fr:Claire Littleton]]
[[it:Claire Littleton]]
[[ko:클레어 리틀턴]]
[[lt:Kler Litlton (Dingę)]]
[[mk:Клер Лителтон]]
[[no:Claire Littleton]]
[[pl:Claire Littleton]]
[[pt:Claire Littleton]]
[[ro:Claire Littleton (Lost)]]
[[ru:Клэр Литтлтон]]
[[sv:Huvudroller i Lost#Claire Littleton]]
[[sv:Huvudroller i Lost#Claire Littleton]]
[[tr:Claire Littleton]]
[[zh:克萊爾·李特頓]]

A lap 2013. március 8., 19:15-kori változata

Claire Littleton
Lost – Eltűntek-szereplő
Fájl:Clairebabylost.PNG
Megjelenési információk
Első megjelenéseTúlélők
MegszemélyesítőjeEmilie de Ravin
Központi epizódjaiIdegenek karjában
Exodus
Szülési szabadság
Légiposta
Claire Littleton adatai
Születési neveClaire Littleton
Neme
Állapotaél
Életkora23
Foglalkozásafelszolgáló
Gyermekei1
SzármazásSydney, Ausztrália

Claire Littleton egy szereplő az ABC sorozatában, a Lost-ban. Emilie de Ravin játssza.

A repülőgép lezuhanása előtt

Ausztráliában született és nevelkedett. Még fiatal volt, amikor apja elhagyta a családot, így édesanyja nevelte fel. Felnőttként nem túl sikeres: egy gyorsétteremben dolgozik felszolgálóként óránkénti 5 dollárért. Élete igencsak megváltozik, amikor rájön, hogy gyereket vár barátjától, Tomtól. Claire megijed a hirtelen jött anyaságtól, de Tom biztosítja őt arról, hogy mindig vele marad, és majd együtt megbirkóznak a feladattal. Amikor Tom mégis elhagyja Clairet, Claire úgy dönt, hogy amint megszületik, örökbe adja gyermekét.

Nemsokkal később, barátnője, Rachel elviszi őt egy médiumhoz, Richard Malkin-hoz. Mivel Claire-t érdekli az asztrológia és a horoszkóp, Rachel úgy véli, ez majd jobb kedvre deríti barátnőjét. Malkin olvas Claire tenyeréből, de nem akarja befejezni, mert azt mondja, szörnyű dolgot látott. Később, Malkin elmondja Clairenek, hogy a kisbabája veszélyben van, és csak akkor menekülhet meg, ha az anyjával marad. Claire nem hallgat a médiumra, és megkéri, hogy hagyja őt békén.

Claire úgy dönt, hogy egy fiatal házaspárra, Arlene és Joseph Stewart-ra hagyja a még meg sem született gyermekét. Claire elmegy hozzájuk, hogy aláírja a szükséges papírokat. Megkéri őket, hogy majd néha-néha énekeljék el a "Catch a Falling Star" című dalt, mert neki is ezt énekelte az édesapja kiskorában. Stewarték tollat adnak neki, hogy írja alá a nyomtatványt, ám a toll nem működik. Claire még több tollat is kap, de egyik sem akar működni. Claire ezt "jelnek" hiszi, ezért meggondolja magát, és kirohan a szobából.

Claire visszamegy Richard Malkinhoz, de Malkin furcsamód már nem ragaszkodik ahhoz, hogy Claire megtartsa a kisbabáját. Elmondja neki, hogy megszervezett egy adoptálást Los Angelesben, majd ad neki egy jegyet az Oceanic légitársaság 815-ös járatára.

A szigeten

Első évad

Jack és Hurley segítségével sikerül elmenekülnie a repülőgéproncsoktól. Azt veszi észre, hogy a babája már órák óta nem rugdos a hasában. Jin megkínálja egy kis tengeri sünnel, majd egy kis tétovázás után megkóstolja. Nagy örömére, a csemegézéstől újra érzi kisbabája mozgolódását. Igen hamar összebarátkozik Charlieval. Charlie szerint Richard Malkin előre tudta, hogy a repülőgép le fog zuhanni, és azért akarta, hogy Claire felszálljon rá, hogy lezuhanjon, és így neki kelljen felnevelnie a kisbabáját. Charlie félti Claire-t, ezért rábeszéli, hogy költözzön ő is a barlangokhoz. Egy éjjel, valaki rátámad Claire-re. Idővel kiderül, hogy Ethan volt az. Ethan elrabolja Clairet, Charliet pedig felakasztja egy fára.

Napokkal később, Boone és Locke találják meg a zavaros állapotú Clairet. Clairenek amnéziája van, és semmire sem emlékszik abból, ami a zuhanás után történt. Charlie és a naplója segítségével próbál visszaemlékezni a történtekre, de az elrablásának időszaka teljesen elveszik emlékezetéből. Később, a túlélők csalinak használják Claire-t, hogy foglyul ejthessék Ethan-t.

Claire Kate segítségével életet ad kisfiának, akit később Aaronnak nevez el. Claire kötődése Charlie iránt még jobban megerősödik, amikor Charlie visszaszerzi Aaront Danielle Rousseau-tól, aki saját lányára, Alexre akarta elcserélni őt a "Többiek"-kel.

Második évad

Claire Libby segítségével visszaemlékszik arra, amikor Ethan fogságában volt. Kiderül, hogy Ethan a DHARMA Initiative egyik állomásán, a Pálcán tartotta őt fogva. Mivel Ethan begyógyszerezte és elkábította őt, Claire úgy dönt, hogy Ethanre és a "Többiekre" hagyja a kisbabáját. Claire szerencséjére, a "Többiek" egyike, Alex felkeresi őt, és elmondja neki, hogy a társai ki akarják vágni belőle a kisbabát, annak ellenére, hogy Claire ebbe belehal. Alex megakarja szöktetni őt, de mivel Claire nem hisz neki, kloroformmal elkábítja. Claire a dzsungelben tér magához. Hallja Ethan hangját, ezért kiáltozik utána, hogy megtalálja. Danielle Rousseau éppen arra jár, és Claire heves ellenkezése miatt leütve kényszerül visszavenni őt a túlélők táborába, ahol később rátaláltak.

Miután Claire visszanyerte az emlékezetét, Kate és Rousseau segítségével megkeresi a Pálca állomást. Claire azt gondolja, hogy Aaron megfertőződött egy halálos járvánnyal, ezért orvosságot akar szerezni a számára. Az állomást azonban teljesen kiürítve találják. Bár nem talál gyógyszert, az állomás segítségével teljes mértékben visszanyeri emlékezetét, és rájön, hogy félreismerte Rousseaut.

Claire megtudja, hogy Charlie újra rászokott a heroinra, ezért arra szólítja fel őt, hogy tartsa magát távol tőle és Aaron-tól. Charlie arra kéri őt, hogy keresztelje meg Aaront, mert életveszélyben van. Claire megkéri Mr. Ekot, hogy keresztelje meg kisbabáját. S mivel tudja, hogy ha önmaga nincs megkeresztelkedve, halál esetén nem lehet együtt Aaron-nal a mennyországban, önmagát is megkeresztelteti.

Charlie mindent megtesz azért, hogy Claire megbocsásson neki. Odaadja neki a vakcinákat, amit az élelem között talált. Claire idővel újra elkezd bízni Charlieban: Ana Lucia és Libby temetésén már egymás kezét fogják. Miután Charlie megsérül a bunkerben, Claire teljesen megbocsát neki.

Harmadik évad

Desmond arra kéri Clairet, hogy hagyja el a táborhelyét, mert nagyon veszélyes. Claire nem hallgat rá, ezért Desmond golfütőböl készít egy villámhárítót, és bebizonyítja, hogy ha villámlana, pont Claire sátra mellett csapna le a villám.