„Daróczi Ferenc” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Data Destroyer (vitalap | szerkesztései)
Új oldal, tartalma: „'''Daróczi Ferenc''' (deregnyői) (? - 1616. május 1.) Erdély kancellátja ==Élete== Bereg megyei származású volt és 1610-ben beiktattatott o...”
 
Data Destroyer (vitalap | szerkesztései)
3. sor: 3. sor:
==Élete==
==Élete==


Bereg megyei származású volt és [[1610]]-ben beiktattatott ottani ősi birtokába [[Daróc]]on. Még 1603-ban kineveztetett Erdély kanczellárjának, de [[Giorgio Basta]] bukásával [[Magyarország]]ba tért vissza s mint a kamara elnöke Kassán székelt. [[Istvánffy Miklós]] állítása szerint megirta az erdélyi történeteket a [[Moldávia|moldvai]] háborutól fogva, mely munka megjelent [[1600]]-ban.
Bereg megyei származású volt és [[1610]]-ben beiktattatott ottani ősi birtokába [[Daróc]]on. Még 1603-ban kineveztetett Erdély kancellárjának, de [[Giorgio Basta]] bukásával [[Magyarország]]ba tért vissza s mint a kamara elnöke Kassán székelt. [[Istvánffy Miklós]] állítása szerint megirta az erdélyi történeteket a [[Moldávia|moldvai]] háborutól fogva, mely munka megjelent [[1600]]-ban.


==Források==
==Források==

A lap 2007. február 20., 23:07-kori változata

Daróczi Ferenc (deregnyői) (? - 1616. május 1.) Erdély kancellátja

Élete

Bereg megyei származású volt és 1610-ben beiktattatott ottani ősi birtokába Darócon. Még 1603-ban kineveztetett Erdély kancellárjának, de Giorgio Basta bukásával Magyarországba tért vissza s mint a kamara elnöke Kassán székelt. Istvánffy Miklós állítása szerint megirta az erdélyi történeteket a moldvai háborutól fogva, mely munka megjelent 1600-ban.

Források

Szinnyei József: Magyar írók élete és munkái.