„Torrente 2. – A Marbella-küldetés” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Új oldal, tartalma: „{{Film infobox | cím = Torrente 2 - A Marbella küldetés | eredeti_cím = Torrente 2: Misión en Marbella | angol_cím = | háttérszín =…”
Címke: HTML-sortörés
 
41. sor: 41. sor:
Három évvel azután, hogy José Luis Torrente megszerezte az ötvenezer pesetát Mendozától, a drogkereskedőtől, [[Marbella]] városában telepedett meg. Itt aztán elherdálta az összes vagyonát, ami miatt ismét koldusbotra jutott. Ekkor elhatározza, hogy korábbi rendőrségi tapasztalatait felhasználva magánnyomozói irodát nyit, noha a bérleti díjat sem tudja megfizetni. Mivel a városban még nem ismerik őt, könnyűszerrel meg tud győzni embereket az igazáról, köztük Cucót, a fiatal drogost, aki eztán a segítője lesz.
Három évvel azután, hogy José Luis Torrente megszerezte az ötvenezer pesetát Mendozától, a drogkereskedőtől, [[Marbella]] városában telepedett meg. Itt aztán elherdálta az összes vagyonát, ami miatt ismét koldusbotra jutott. Ekkor elhatározza, hogy korábbi rendőrségi tapasztalatait felhasználva magánnyomozói irodát nyit, noha a bérleti díjat sem tudja megfizetni. Mivel a városban még nem ismerik őt, könnyűszerrel meg tud győzni embereket az igazáról, köztük Cucót, a fiatal drogost, aki eztán a segítője lesz.


Torrente tudtán kívül belekeveredik egy gengszterháborúba, melyet két bűnöző vív. Az ismert terrorista, Spinelli, busás összeget követel azért, hogy ne lője ki rakétáit Marbella városára, míg Mauricio Torrente egy chipet akar mindenáron megszerezni. Bonyolítja a helyzetet Fabiano, a kettős ügynök, aki látszatra Spinelli embere, de valójában Mauriciónak dolgozik. Fabiano motorbalesetet szenved, és Cuco talál rá, a pénzzel, és a chippel egyetemben, amely történetesen egy [[Atlético Madrid]]-kitűzőben van elrejtve. Mikor a rosszfiúk rájönnek, mindent tűvé tesznek, hogy megszerezzék a szerkezetet, az vezérli ugyanis a rakétákat. Torrente az egészről természetesen mit sem sejt, de akkor ő is megdöbben, amikor megtudja, hogy valójában Mauricio az igazi apja. A gengszter azonban megpróbálja felhasználni őt, amit Torrente először úgy fog fel, hogy segít az apjának eltüntetni Spinellit - valójában azonban Mauriciónak is megvannak a tervei a rakétákkal, mert Spinelli nem fizetett érte. Hogy elkerüljék a bajt, Torrente és Cuco az utolsó pillanatban átprogramozzák a rakétát, hogy az Marbella helyett [[Gibraltár]]ra mutasson. Mauritio és Spinelli a végjátékban felrobbannak a hajójukkal együtt, Torrentét pedig ünnepélyesen visszafogadják a rendőrség állományába.
Torrente tudtán kívül belekeveredik egy gengszterháborúba, melyet két bűnöző vív. Az ismert terrorista, Spinelli, busás összeget követel azért, hogy ne lője ki rakétáit Marbella városára, míg Mauricio Torrente egy chipet akar mindenáron megszerezni. Bonyolítja a helyzetet Fabiano, a kettős ügynök, aki látszatra Spinelli embere, de valójában Mauriciónak dolgozik. Fabiano motorbalesetet szenved, és Cuco talál rá, a pénzzel, és a chippel egyetemben, amely történetesen egy [[Atlético Madrid]]-kitűzőben van elrejtve. Mikor a rosszfiúk rájönnek, mindent tűvé tesznek, hogy megszerezzék a szerkezetet, az vezérli ugyanis a rakétákat. Torrente az egészről természetesen mit sem sejt, de akkor ő is megdöbben, amikor megtudja, hogy valójában Mauricio az igazi apja. A gengszter azonban megpróbálja felhasználni őt, amit Torrente először úgy fog fel, hogy segít az apjának eltüntetni Spinellit - valójában azonban Mauriciónak is megvannak a tervei a rakétákkal, mert Spinelli nem fizetett érte. Hogy elkerüljék a bajt, Torrente és Cuco az utolsó pillanatban átprogramozzák a rakétát, hogy az Marbella helyett [[Gibraltár (brit tengerentúli terület)|Gibraltárra]] mutasson. Mauritio és Spinelli a végjátékban felrobbannak a hajójukkal együtt, Torrentét pedig ünnepélyesen visszafogadják a rendőrség állományába.


== Szereplők ==
== Szereplők ==

A lap 2012. december 23., 13:27-kori változata

Torrente 2 - A Marbella küldetés
(Torrente 2: Misión en Marbella)
2001-es spanyol film
RendezőSantiago Segura
ProducerJuan Dakas
Vezető producerSantiago Segura
Műfajkrimifilm
ForgatókönyvíróSantiago Segura
FőszerepbenSantiago Segura
Gabino Diego
Tony Leblanc
ZeneRoque Baños,
Santiago Segura
Joaquín Sabina
José Muñoz
Gyártás
OrszágSpanyolország
Nyelvspanyol, magyar szinkron
Forgatási helyszínMadrid
Játékidő99 perc
Költségvetés2.847.147 €
Forgalmazás
ForgalmazóBudapest Film
Bemutató2001
Korhatár18+
Bevétel22,142,173.13 €
Kronológia
ElőzőTorrente, a törvény két balkeze
KövetkezőTorrente 3 - A védelmező
További információk
SablonWikidataSegítség

A Torrente 2 - A Marbella küldetés a Torrente-sorozat második epizódja, melyet írt, rendezett, és a főszerepet játssza Santiago Segura. Ez lett a legnagyobb bevételt termelő spanyol film, leszámítva a Más világot, melyet épphogy előzött meg. A film külföldön is nagy siker lett, szereplői között pedig számos híresség felbukkan, cameo-szerepben.

Cselekmény

Három évvel azután, hogy José Luis Torrente megszerezte az ötvenezer pesetát Mendozától, a drogkereskedőtől, Marbella városában telepedett meg. Itt aztán elherdálta az összes vagyonát, ami miatt ismét koldusbotra jutott. Ekkor elhatározza, hogy korábbi rendőrségi tapasztalatait felhasználva magánnyomozói irodát nyit, noha a bérleti díjat sem tudja megfizetni. Mivel a városban még nem ismerik őt, könnyűszerrel meg tud győzni embereket az igazáról, köztük Cucót, a fiatal drogost, aki eztán a segítője lesz.

Torrente tudtán kívül belekeveredik egy gengszterháborúba, melyet két bűnöző vív. Az ismert terrorista, Spinelli, busás összeget követel azért, hogy ne lője ki rakétáit Marbella városára, míg Mauricio Torrente egy chipet akar mindenáron megszerezni. Bonyolítja a helyzetet Fabiano, a kettős ügynök, aki látszatra Spinelli embere, de valójában Mauriciónak dolgozik. Fabiano motorbalesetet szenved, és Cuco talál rá, a pénzzel, és a chippel egyetemben, amely történetesen egy Atlético Madrid-kitűzőben van elrejtve. Mikor a rosszfiúk rájönnek, mindent tűvé tesznek, hogy megszerezzék a szerkezetet, az vezérli ugyanis a rakétákat. Torrente az egészről természetesen mit sem sejt, de akkor ő is megdöbben, amikor megtudja, hogy valójában Mauricio az igazi apja. A gengszter azonban megpróbálja felhasználni őt, amit Torrente először úgy fog fel, hogy segít az apjának eltüntetni Spinellit - valójában azonban Mauriciónak is megvannak a tervei a rakétákkal, mert Spinelli nem fizetett érte. Hogy elkerüljék a bajt, Torrente és Cuco az utolsó pillanatban átprogramozzák a rakétát, hogy az Marbella helyett Gibraltárra mutasson. Mauritio és Spinelli a végjátékban felrobbannak a hajójukkal együtt, Torrentét pedig ünnepélyesen visszafogadják a rendőrség állományába.

Szereplők

Színész Szerep Magyar hang
Santiago Segura José Luis Torrente Csuja Imre
Gabino Diego Cuco Schnell Ádám
Tony Leblanc Mauricio Torrente Barbinek Péter
José Luis Moreno Spinelli Kristóf Tibor
Juanito Navarro Marbella polgármestere Horkai János
Rosanna Walls Robertson Ullmann Zsuzsa
Arturo Valls Fabrizio
Eloi Yebra Gayolo
Ángela Castilla Señora Kowalski Makay Andrea
Carolina Bona Lolita
Paloma Cela Casera
Inés Sastre Szép énekesnő

Források