„Esteban Tuero” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
BinBot (vitalap | szerkesztései)
DanjanBot (vitalap | szerkesztései)
a DEFAULTSORT AWB
19. sor: 19. sor:
Esteban akkor született, amikor [[Nelson Piquet]] és [[Alain Prost]] karrierjük kezdetén tartottak. Szülővárosában rendezték meg az [[argentin nagydíj]]akat.
Esteban akkor született, amikor [[Nelson Piquet]] és [[Alain Prost]] karrierjük kezdetén tartottak. Szülővárosában rendezték meg az [[argentin nagydíj]]akat.


Amikor [[F1 1998|1998]]-ban életében először a [[Minardi]] színeiben, 19 évesen a [[1998-as Formula–1 ausztrál nagydíj|ausztrál nagydíjon]] rajthoz állt, minden idők harmadik legfiatalabb [[Formula-1]]-es pilótájának számított. csekély tapasztalata és a gyengélkedő Minardi miatt nem tudta eredményekre váltani tehetségét. a szezon utolsó versenyén Suzukában a japán nagydíjon a hazai Toranosuke Takagi Tyrrell-jével ütközve nyaksérülést szenvedett, így azonnal visszavonult a formula-1-től, meglepve mind a Minardi csapatot, mind az egész utazó cirkuszt. Egyes hírek szerint ugyanis a Benetton csapat akart számára tesztlehetőséget biztosítani, amelyre természetesen nem került sor.
Amikor [[F1 1998|1998]]-ban életében először a [[Minardi]] színeiben, 19 évesen a [[1998-as Formula–1 ausztrál nagydíj|ausztrál nagydíjon]] rajthoz állt, minden idők harmadik legfiatalabb [[Formula–1]]-es pilótájának számított. csekély tapasztalata és a gyengélkedő Minardi miatt nem tudta eredményekre váltani tehetségét. a szezon utolsó versenyén Suzukában a japán nagydíjon a hazai Toranosuke Takagi Tyrrell-jével ütközve nyaksérülést szenvedett, így azonnal visszavonult a Formula–1-től, meglepve mind a Minardi csapatot, mind az egész utazó cirkuszt. Egyes hírek szerint ugyanis a Benetton csapat akart számára tesztlehetőséget biztosítani, amelyre természetesen nem került sor.


== Eredményei ==
== Eredményei ==

A lap 2012. szeptember 3., 16:28-kori változata

Esteban Tuero
Életrajzi adatai
Született1978. április 22. (45 éves)
Buenos Aires
NemzetiségeArgentína argentin
Pályafutása
KategóriaFormula–1-es világbajnokság
Aktív évei1998
CsapataMinardi
Nagydíjak száma16
Világbajnoki címek0
Győzelmek0
Dobogós helyezések0
Első rajtkockák0
Leggyorsabb körök0
Első nagydíjausztrál 1998-as ausztrál nagydíj
Legutolsó nagydíjjapán 1998-as japán nagydíj
A Wikimédia Commons tartalmaz Esteban Tuero témájú médiaállományokat.

Esteban Tuero (Buenos Aires, Argentína, 1978. április 22 –) argentin autóversenyző, aki 1998-ban a Minardi csapatnak tagjaként versenyzett a Formula–1-ben . Nem szerzett pontot.

Esteban akkor született, amikor Nelson Piquet és Alain Prost karrierjük kezdetén tartottak. Szülővárosában rendezték meg az argentin nagydíjakat.

Amikor 1998-ban életében először a Minardi színeiben, 19 évesen a ausztrál nagydíjon rajthoz állt, minden idők harmadik legfiatalabb Formula–1-es pilótájának számított. csekély tapasztalata és a gyengélkedő Minardi miatt nem tudta eredményekre váltani tehetségét. a szezon utolsó versenyén Suzukában a japán nagydíjon a hazai Toranosuke Takagi Tyrrell-jével ütközve nyaksérülést szenvedett, így azonnal visszavonult a Formula–1-től, meglepve mind a Minardi csapatot, mind az egész utazó cirkuszt. Egyes hírek szerint ugyanis a Benetton csapat akart számára tesztlehetőséget biztosítani, amelyre természetesen nem került sor.

Eredményei

Teljes Formula–1-es eredménysorozata

(Táblázat értelmezése)
(Félkövér: pole-pozícióból indult; dőlt: leggyorsabb kört futott)

Év Csapat 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Helyezés Pont
1998 Minardi AUS
Ki
BRA
Ki
ARG
Ki
SMR
8
ESP
15
MON
Ki
CAN
Ki
FRA
Ki
GBR
Ki
AUT
Ki
GER
16
HUN
Ki
BEL
Ki
ITA
11
LUX
Ki
JPN
Ki
- 0

Források

Ez a szócikk részben vagy egészben az Esteban Tuero című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Külső hivatkozások