„Wikipédia-vita:Üdvözlünk, látogató!” változatai közötti eltérés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt KGyST 16 évvel ezelőtt a(z) Nem egy témában
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Next-RPG (vitalap | szerkesztései)
→‎Next - RPG: (új szakasz)
a Visszaállítottam a lap korábbi változatát: Next-RPG (vita) szerkesztéséről 195.199.150.42 szerkesztésére
51. sor: 51. sor:


[[Szerkesztővita:Csaup> 2011. február 4.,
[[Szerkesztővita:Csaup> 2011. február 4.,

== Next - RPG ==

'''A Szerver szabályzata:
'''

Szerverszabályzat

Fogalmak:

Főbb fogalmak:

OOC: Out Off Character - Ez a karaktereden kívül történik.OOC beszélgetni a /b parancsal lehet.
RP: RolePlay - Annyit tükröz szerepjáték,úgy kell viselkedned,mint a valóéletben.
IC: InCharacter - Ez történik a karaktereddel.
IG: InGame - Ez a játékon belül történik.

FONTOS fogalmak:

MG: MetaGaming (MG) - OOC info felhasználása IC.

Példa: A haverod mondjuk IRL elmondja neked hallod tudtad hogy XYZ a triad leader?Nem...Felmész a játékba és felhívod a leadert hogy van-e felvétel?Nah ez MG mivel a karaktered nem tudja hogy ő a maffia leader.

DM: DeathMatch (DM) - Ok nélküli ölés.

Példa: Mondjuk egy csávó ellopja a kocsid,és te ezért megölöd.Ez DM mivel IRL se ölnél meg ezért valamit.Amiért ölhetsz mondjuk,megölte a feleséged a játékban,akkor azért már szabad,vagy ha önvédelem stb...

RK: RevengeKill (RK) - Halál utáni bosszú.

Példa: Ha megölnek kórházba kerülsz,utána nem mehetsz oda a játékoshoz és ölheted meg,mert ha a karaktered meghal,akkor mindent elfelejt.

PG: Power Gaming (PG) - Hősködés.

Példa: Ha 2-en fegyvert fognak rád,akkor te nem rántasz elő egy fegyvert és kezdesz el lövöldözni,mivel IRL se tennéd.Továbbá ha valaki fegyvert fog rád,és nálad nincs fegyver,nem kezdesz el szaladgálni stb...

DB: DriveBy (DB) - Emberölés járművel.

Példa: Nem állhatsz rá egy játékosra,és ölheted meg úgy,vagy a helikopter propellerével sem ölheted meg.

SK: SpawnKill (SK) - Spawnoláskor ölés.

Példa: Ha valaki épp hogy lespawnol a játékban,tilos rögtön megölni,vagy ha éppen kijött egy interiorból,ez legyen ház,bolt,biznisz akármi nem ölheted meg azonnal,mert az SK-nak számít.

Belső szabályzatok

OOC szidás – Az OOC szidás szigorúan tiltott dolog. Ez egy olyan cselekmény, amivel a személyt magát a karakter tulajdonosát szidod, ezért nagy büntetés jár.

Admin szidás – Az admin szidás az egyik legszigorúbban büntetett dolog, mivel ők segítenek rajtad mindenben, amikor gond van, ezért tilos az Adminisztrátorok szidalmazása.

Öngyilkosság – Öngyilkosság egy tiltott dolog a szerveren. Miért is tiltjuk az öngyilkosságot?- Az RP szervereken sok mindent meg lehet oldani úgy, hogy teljesen hasonlítson a valóságra, viszont vannak olyan dolgok amiknek nem kivitelezhető a megoldása, és számos olyan dolog van ami engedélyezett, de ha belegondolunk nem túl valósághű. Ezért tiltott az öngyilkosság, mivel ha a valóságban meghalnál, akkor vége lenne az életednek. Ezt a szerveren úgy oldják meg, hogy örök ban-al jutalmaznak, vagy egy karaktertörléssel.

Szerver hírdetés – A szerver hírdetés szigorúan tilos, ellenkező esetben ha megteszed, súlyos büntetésben részesülsz, mivel a szerver játékos szinvonalát ronthatod vele.

Karakter Adás/Vétel/Csere – A karekter árúsítás, cseréje, szigorúan tiltott dolog. Mindenki a saját maga által készített karakterével kell játtszon, ellenkező esetben ha mástól veszi a karaktert, vagy cseréli, súlyos büntetést kap.

Utalásos rablás – Tilos utalásos alapon rabolni, át verni más embereket, ugyanitt bele értve, hogy 8.000.000 (8 millió) SeeFT fölötti érték fölött (Tehát 8.000.001 ftnál már ) nincs rablás!

Anim - Ha animba vagy nem sétálhatsz! Ha /megpróbál sikerül akkor se!

Rablás – Egy rablásnál mindig köteles vagy felszólítani az áldozatot, használni a /me parancsot és szigorúan tilos csak a fegyverért kirabolni valakit. Ha meglátsz az úton egy embert animban, nem rabolhatod ki.

Közterületeken – Városháza, Rendőrség, Korház, Oktató telep, Szerelő műhely, Fegyver bolt, Paintball,Benzinkúton és a többi közterületeken, rabolni illetve lőni SZIGORÚAN tilos!

Benzikúton – Lőni illetve rabolni tilos, akár mi is történik ott, nem rabolunk illetve nem lövünk senkire, még akkor sem, ha két rivális banda/maffia találkozik a helyszínen.

Kilépésnél – Rablás/Igazoltatás elől TILOS kilépni. Animban tilos kilépni. Ha úgy van a helyzet, hogy kirabolnának, de neked sietned kell, akkor elmondod az illetőnek és megbeszélitek.

Rablás utáni ölés – Ez az eset szigorú és nagyon indokolt esetben történhet meg, csakis befolyásos indokkal.

Lőtt sebre – Lőtt sebbre rögtön nincs /segit és utána futkározás, hanem minimum 3tól 5 percig terjedően a földön kell ülni az illetőnek, vagy sántálni. Ugyanakkor ha animban lőnek előtted egy embert, de még ott van a fegyveres, tilos felsegítened! Bankrablásnál a rendőrök hívjanak oda mentőket és csak ők segíthetnek majd fel mindenkit. Ha nincsenek akkor aki utoljára maradt neki is legalább 3-5 percet kell várni mire felsegíti a társát addig nézzen körbe hogy nincs e ott valaki.
ANIMBA NEM KÉRSZ SEGÍTSÉGET RÁDIÓN SE IC SE OOC!!

OOC hazugság – Tilos OOC hazudni, mivel ha kiderül akár ban-al is jutalmazhatnak.

Tilos rabolni/lelőni őket – Oktatót, Szerelőt, Mentőst, Tűzoltót, Riportert, Taxist, Kamionost, Úttisztítót TILOS kirabolni szolgálatban és TILOS megölni őket.

Ütközésnél – Ütközésnél a /me vagy /va használata szigorúan kötelező! Baleset esetén nem egy /me rázkódik vagy egy /va koccant parancsal kell megoldani az esetet, hanem kreatív szép Rp-vel és /me –kkel. Ha elkapnak az adminok hogy nem használod ezeket a parancsokat, súlyos büntetésben részesülhetsz.

Cheat - A csalás. A szerveren szigorúan tilos bármilyen féle cheat programot használni, beleértve az összes olyan programot, mely hozzájárúl, hogy több dolgot tudj megtenni mint egy sima játékos, vagy akár hozzásegít a közlekedéshez (teleportálás), illetve a fegyverek megvásárlásához (weapon hack).

Bilincs – A rendőr megbilincselhet animban, de ugyanakkor nem használhatja a /visz parancsot, csak miután felsegített. Futva tilos bilincselni, illetve az elképzelhetetlen helyzetekben is tilos! Ha lejön a bilincs akkor ezt nem használod ki hogy elfutsz ha éppen csuknának le. Azért lett megcsinálva ha a rendőr crashel vagy meghal akkor ne maradj ott.

HQ – Ha egy illegális meglát egy rendőrt a bázisukon, akkor TILOS rálőnie egyből a rendőrre! Ugyanez érvényes a rendőrségre is, illetve minden legális frakcióra.

Hírdetés – Autó / Ház adás, vétel, cseré –t szigorúan LEGÁLISBAN kell
hírdetni.

War után – War utáni rablás/ ölés / lövöldözés TILOS!

Pénzszállító – Ha egy pénzszállítót látsz, az nem azt jelenti, hogy bankot rabolnak, tehát tilos az egybőli bejelentés, ha csak nem látod, hogy rabolják a bankot! (Ez alatt nem azt értve hogy bementek a bankba és ott a pénzszállító, hanem azt, hogy zsákokat hoznak ki és pénzszállítóba rakják).

IC-OOC – IC – OOC keverése szigorúan tilos, mivel MG-nek minősűl. OOC információt nem használhatsz fel IC.

Report - A report helyes használata. /report join 0/1/2. 0- Adminsegéd. 1 - Admin. 2 - Főadmin! A megfelelő reportra írj, a gondoddal.
Reportban a lényeget és nem köszöngetéssel és utalgatva.

Bankrablás - Bankrablásnál Maffia/Banda nem segíthet a rendvédelemnek. Bankrablásnál /segit után tilos futkározni ha lőtt seb.

A lap 2012. május 12., 19:25-kori változata

Itt lehet megbeszélni azt, hogy hogyan nézzen ki az Üdvözlünk látogató lap.

project helyett projekt

javítottam. G.


Nekem speciel nagyon tetszene a címben egy vessző az „üdvözlünk” után, ha nem okoz nagy gondot :) Alensha 2005. április 30., 22:11 (CEST)Válasz

Nekem is tetszene! Váradi Zsolt 2005. május 9., 10:03 (CEST)Válasz

Én hiányolom a kérdő- és felkiáltó (és egyéb írás-) jeleket is, amennyiben nem okoznak HTML vacakolást. Gubb 2005. április 30., 22:56 (CEST)Válasz


Mellesleg, én ezt az egész "projekt" kifejezést is száműzném a magyar Wikiből. Nem létezik, hogy nincs rá valami értelmes és kiejthető magyar szó. Ötletek? Gubb 2005. május 9., 10:30 (CEST)Válasz

„Lap megbeszélése link”

szerintem ilyen nincs, viszont van helyette Vitalap :) Alensha 2005. május 15., 21:55 (CEST)Válasz

A következő szakasz miért kell ide (aki tudja, tegye vissza)?

Angolul

For participants of similar sites

Első lépések

Nem kellene egy hivatkozás Az első lépések oldalra?? -->Dani<@  2006. október 1., 08:08 (CEST)Válasz

Az üdvözlet sablon első sora a szerzői jog után, ott keresd, benne van. Lehet, hogy ki kellene emelni. Kinek mi a fontos, ugye... --Burumbátor társalgó 2006. október 1., 08:47 (CEST)Válasz

Commons

A Commonsban szépen meg van csinálva ez az oldal, onnan lehet ihletet meríteni, ha valakinek van rá energiája. --TgrvitaIRC 2007. július 4., 20:00 (CEST)Válasz

Ez a lap nem is szerkeszthető

Az vagyon írva a cikkben, hogy "Minden Wikipédia szócikk és a nem-szócikk lapok nagy része bárki által szerkeszthető. [...] Ez a lap sem kivétel – csak válaszd ki a Szerkesztés linket az oldalmenüben, a lap alján vagy tetején, hogyha úgy érzed, hogy a lap fejlesztésre szorul..."

Viszont ez a lap pont kivétel, mert le van védve. Vagy ne védjük le és akkor kvázi homokozó lesz vagy bele kéne írni valahogy a szövegbe a homokozót. --Totya (vitæ) 2007. július 16., 11:54 (CEST)Válasz

Nem egy

Mindenütt ez az angolos megfogalmazás! A Wikipédia egy lexikon, pontosabban egy… Ezeket hanyagolni kellene, csúnyák a magyarban! --KGyST 2007. július 30., 20:39 (CEST)Válasz

hibát szeretnék jelezni

Walt Whitman képe alatt rossz dátum szerepel(1961)

[[Szerkesztővita:Csaup> 2011. február 4.,