„Jóban Rosszban” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
136. sor: 136. sor:
*Bánhidi Patrik "Svéd": Orsi vőlegénye volt, az elhunyt Emilke édesapja. Rákhalászként dolgozott [[Svédország]]ban. Orsival szerette volna újrateremteni kapcsolatukat, de Orsit nem hatotta meg a fiú könyörgése. Távozott a sorozatból. - [[Puskás Péter]]
*Bánhidi Patrik "Svéd": Orsi vőlegénye volt, az elhunyt Emilke édesapja. Rákhalászként dolgozott [[Svédország]]ban. Orsival szerette volna újrateremteni kapcsolatukat, de Orsit nem hatotta meg a fiú könyörgése. Távozott a sorozatból. - [[Puskás Péter]]


*Bodolai Emil "Emilke": Bodolai Orsi és Svéd fia. Születésekor a kórházban súlyos autóbaleset sérültjeit hozták, így nem volt elég A0-ás vér raktáron, hogy megmentsék a lányt és Emilkét is. Bandinak kellett dönteniük, hogy Orsit vagy unokájukat mentsék-e meg. Bandi Orsit választotta. Emilke meghalt, egyházi temetést kapott.
*Bodolai Emil "Emilke": Bodolai Orsi és Svéd fia. Születésekor a kórházban súlyos autóbaleset sérültjeit hozták, így nem volt elég A0-ás vér raktáron, hogy megmentsék a lányt és Emilkét is. Bandiéknak kellett dönteniük, hogy Orsit vagy unokájukat mentsék-e meg. Bandi Orsit választotta. Emilke meghalt, egyházi temetést kapott.


* Budai Krisztián: Csillagkút polgármestere. Nem éppen a kedvességéről híres. A feleségét rendszeresen összeveri és fenyegeti. Minden hájjal megkent politikus. - [[Bodor Géza]]
* Budai Krisztián: Csillagkút polgármestere. Nem éppen a kedvességéről híres. A feleségét rendszeresen összeveri és fenyegeti. Minden hájjal megkent politikus. - [[Bodor Géza]]
150. sor: 150. sor:
* Détár Enikő: Szőke Melinda vállalkozónő
* Détár Enikő: Szőke Melinda vállalkozónő
* Balatoni Andrea: Budai Krisztián férje, Füredi Attila szeretője, beadta a válópert a Budai féle házasságához, mert a férje bántalmazta. Elköltözött Füredi Attilához. [[Ulmann Mónika]]
* Balatoni Andrea: Budai Krisztián férje, Füredi Attila szeretője, beadta a válópert a Budai féle házasságához, mert a férje bántalmazta. Elköltözött Füredi Attilához. [[Ulmann Mónika]]
* Sári, a kecske: Szabi kecskéje, de elütik [[Sári]]


== A 2009-es, tömeges elbocsátás ==
== A 2009-es, tömeges elbocsátás ==

A lap 2012. április 4., 07:09-kori változata

Jóban Rosszban
Műfajdráma, szappanopera, sorozat

AlkotóRendezők:
Pajer Róbert, Szarka János, Zilahy Tamás
Írók:
Goda Krisztina, Zakál Edit, Keil Zsófia
Rendező
Főszereplőlásd a szereplőlistát!

OrszágMagyarország
Nyelvmagyar
Évadok16
Epizódok1777 rész (2012. március 23-ig)
Gyártás
Részenkénti játékidő55 perc
Sugárzás
Eredeti adó Fájl:Tv2logo.jpg TV2
Eredeti sugárzás2005. január 23. – még fut
További információk
SablonWikidataSegítség

A Jóban Rosszban[1] napi rendszerességgel jelentkező magyar teleregény, amelyet 2005-ben kezdett el forgatni az Interaktív Kft. a TV2 megbízásából. A történet egy Budapest környéki, fiktív kisvárosban, Csillagkúton játszódik, és leginkább az itteni magánkórház, a Csillagvirág Klinika dolgozóinak és betegeinek, valamint a velük kapcsolatba kerülő egyéb szereplők élete.

A TV2 2005-ben döntött arról, hogy egy saját gyártású teleregény készítésébe kezd. Kezdetben nem nagyon nyilatkoztak a sorozatról, csak annyit lehetett tudni, hogy hétköznaponként látható kórházsorozat lesz, amely a népszerű német sorozat, a A klinika, valamint a Szomszédok örökségéből is merít. 2005 januárjában megjelentek a sorozat néhány fontosabb szereplőiről készült plakátok, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy ezek tulajdonképpen mit reklámoznak. Néhány héttel később már néhány, a figuráktól származó mondat, majd később a sorozat és a csatorna logója is felkerült, illetve az, hogy maga a szappanopera mikortól is lesz látható. Az első, bevezető részt vasárnapi fő műsoridőben adták, amely kétszer olyan hosszú volt, mint egy átlagos félepizód, és azt a célt szolgálta, hogy a nézők megismerkedjenek az alaphelyzettel és konfliktusokkal, valamint a szereplőkkel.

A szappanopera 17 állandó szereplővel indult, akiket 900 jelentkező közül választottak ki. Érdekesség, hogy a válogatásokban Somorjai Tibor is részt vett, aki az RTL Klub napi sorozatának egykori főszereplője volt.

A Jóban Rosszban – hasonlóan nagy vetélytársához, a konkurens csatornán futó Barátok közthöz – szintén minden hétköznap látható. A TV2 is megismétli a nyári szünet előtti utolsó hét epizódját; egy héttel a sorozat legújabb részei előtt délutánonként, naponta egy-egy részt vetítenek.

A sorozatot sokáig 19:05 körül sugározta a TV2, de az RTL Klub bon akkor még futott Te vagy az életem c. sorozat meggyengítette a nézettségét ezért 19.50-re tették át. 2008. III. 3-tól ismét 19.00-kor, 2010 februárjától 20.45 körül kezdik, kivéve futball-közvetítés napján, amikor is 19 vagy 20 órakor adnak egy-egy fél epizódot (23-25' hosszban, 2011.IV.3-tól újra 20.10-kor sugározzák naponta egy epizóddal). A FEM3 csatorna 2010. januári indulása óta elölről kezdte játszani a sorozatot.

Főcímdal

A főcímdalt a csatorna Megasztár című népszerű tehetségkutató műsorának első és második szériájában versenyzett testvérpár, Tóth Veronika és Tóth Gabriella énekelte. Az újabb főcímet a negyedik szériája versenyzője, Bencsik Tamara és a Back II Black énekese Bebe adja elő. (Közben kb egy évig volt egy pocsék főcímdal is.)

Történet

A nyugalmas, csendes kisvárosba, Csillagkútra költözött a Pongrácz család. Dr. Pongrácz Péter és húga, dr. Pongrácz Réka megalapítja a Csillagvirág Klinikát. Támogatja őket Nemes Lenke polgármester, de vannak ellenlábasaik is. Ilyen például Várnagy Előd helyi „vállalkozó”, aki szintén szeretné megvásárolni a kastélyt, ahova a kórházat berendeznék. Végül mégis a Pongrácz testvéreké lesz az ingatlan, ami az ország egyik legszínvonalasabb kórházává válik. A kórház orvos-igazgatója Pongrácz doktor úr, helyettese Pongrácz doktornő lesz. Gazdasági igazgatóvá Vidovszky Nándor közgazdászt, míg főnővérré Bóta Juditot nevezi ki a két tulajdonos. A sorozat a kisváros lakóinak, főképpen a klinikához kapcsolódó szereplők életét mutatja be.

Helyszín

A felvételek többségét a fóti MAFILM telepen készítik. A külső jeleneteket Nagykovácsiban veszik fel: ott van a kórház (kastély), a rendőrség, a Bodolai-lakás, az iskola, a polgármesteri hivatal és több sorozatbeli „utca”. Pontos címe: Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 2.

Főszereplők

Szereplő Színész Egyéb információ
Dr. Pongrácz Péter Gazdag Tibor A Csillagvirág klinika igazgató főorvosa, kardiológus, szívsebész, szívspecialista, 2010-től rezidens: nem marad az sokáig, 2011 februárjában visszakapja szakorvosi státuszát, majd 2011 júniusában ismét igazgató főorvos. Pongrácz Réka testvére.Előd és Baranyai "álrendőr" rengeteg merényletet követtek el ellene.Vesebeteg,2010-ben elrabolják és 6 hétig fogva tartják.Amnéziás.
Pongrácz Barbara Legerszki Krisztina (Mészáros Kitty) Pongrácz Péter lánya, a Kékmacsek volt pincérnője, a kisbolt tulajdonosa, Betty Tanakis féltestvére, Várnagy Előd volt felesége. Pongrácz Réka unokahúga.Előd egyszer már hasba lőtte és fel is robbantotta,valamint autóval leszoríttatta az útról,ám ő mégis visszament hozzá.
Betty Tanakis Szabó Zsófia Helen Tanakis meggyilkolt kórházi résztulajdonos és Pongrácz Péter lánya, Barbara féltestvére, a kórház résztulajdonosa, az egykori krízisközpont vezetője.
Füredi Attila Gesztesi Károly Építészmérnök, a néhai polgármester férje, Magdika nevelőapja, a Kék Macsek résztulajdonosa.A 2012-es csillagkúti választások győztese,polgármester,Budai Krisztián riválisa.
Balatoni Andrea Ullmann Mónika Füredi nagy szerelme,Budai Krisztián volt felesége.Budai rendszeresen veri és kínozza őt. Dr. Nemes Viktor Jánosi Dávid Sebész, Lenke első házasságából született fia, Horváth Vera mentora és pasija.Anyját,Lenkét Ibolya megölte.
Dr. Kardos Zoltán Marton Róbert Szülész, nőgyógyász, a kórház résztulajdonosa, Káldor Margit férje, Bencsik Bea nevelőapja, Kardos Lili édesapja.A maffia pályáz a kórházi tulajdonrészére.2 lányát már háromszor elrabolták.
Bencsik Bea Bicskey Zsófia Anna Kardos Zoltán és Pongrácz Réka nevelt lánya, később nevelőanyja lesz Káldor Margit doktornő. Rékát sokáig siratja. Fehér Roland felesége, annak édesapja, Fehér Richárd az apósa. Kis időre Franciaországba utazik, de amikor megtudja, hogy Margit öngyilkossági kísérletet követett el, hazajön.

Roland megcsalja őt Barbarával,és amikor ezt megtudja,bosszút esküszik hűtlen férje és "barátnője" ellen.

Balogh Rózsika Borbáth Ottília Pongrácz Barbara házvezetőnője, számtalan galibát tud okozni, remek színészi érzéke van.Betty riválisa a főzésben.
Hunyadi Károly Cs. Németh Lajos dr. Kalem József rezidens nagypapája,a kórház egyik bűfése Rózsika és Jolika mellett.Jóban van a Bodolai-családdal,Bandi mentette meg az életét egyszer,mikor a zöldségesnél stroke-ot kapott.A Bodolai-család alatt lakik,Józsival és Verával.
Dr. Fehér Konrád Mihályfi Balázs Katonaorvos volt. Megszerezte a klinika igazgatói székét, amit később viszafoglalt Pongrácz Péter.Richárd ellensége,brutálisan megöli őt.
Fehér Roland Seres Dániel Fehér Richárd fia,Bencsik Bea férje.Csalja Beát Barbarával,régi szerelmével.Megöleti Konráddal az apját és Elődöt (betonba önteti).Keresztapa,brutálisan öl,bármikor és bárkit. )

Fontosabb mellékszereplők

  • Halász István: Halász Szilvia férje, Gergő édesapja és Kristóf mostohaapja. Priusza miatt kerüli a nagyobb balhékat, nem szeretne megint sittre kerülni. Odaadó, gondoskodó családfő, imádja Szilvát. A Kék Macsek résztulajdonosa. Vendéglátós. Tüdőrákban szenvedett. – Dózsa Zoltán
  • Halászné Nagy Szilvia: Halász István felesége. Korábban prostituáltként számos kalandba keveredett, ezek miatt később bűnhődnie kellett. Szlávik hadnagy szeretője, Gergő és Kristóf édesanyja. 2010 és 2011 számára zűrös időszak: a férjével válófélben voltak, aztán kibékültek, közben Szilva folyamatosan csalta párját. A volt rendőrrel azt beszélték meg, hogy Bécsbe utaznak, ám az évad záróepizódjában családjával maradt. – Fábián Anita
  • Halász Kristóf: Halász Szilvia és Agárdi Norbert vér szerinti fia, Halász István a nevelőapja. Amikor megtudja Isti betegségét, összeomlik a különben nagyon vagány, jóképű, szeretetre éhes srác, aki imádja a csajokat és az autókat. – Baronits Gábor
  • Halász Gergő: Halász Szilvia és Halász István édes gyermeke. Tisztelettudó, udvarias kölyök, akinek mindene a suli és a tanulás. Szeretne önállósulni, ez azonban nem mindig jön össze neki, édesanyja - cukorbetegsége miatt - állandóan óvja. 2010-től belekerül Agárdi Norbert bandájába, zűrös üzletei vannak. Haragszik szüleire, amikor azonban kiderül Isti betegsége, sírógörcsöt kap és megbocsát Nekik. – Ripka Kálmán
  • Bodolai András (Bandi): Bodolai Böbe férje, Szabi és Orsi édesapja. Igazi régimódi családfő, ragaszkodik az Erdélyben felvett szokásaihoz. Gyerekeivel keményen bánik, főként Szabival, ugyanakkor jószívű és hihetetlen humora van. Kezdetben a kórházban dolgozott szerelőként, majd biztonsági őr lett. – Tóth Roland
  • Bodolai Erzsébet (Böbe): Bodolai Bandi felesége, Orsi és Szabi édesanyja. Fodrásznak tanult, ám szakmájában nem tudott elhelyezkedni, így egy darabig házvezetőnőként dolgozott. A kisbolt résztulajdonosa, kedves, jószívű és pletykás. – Cseke Katinka
  • Bodolai Orsolya: Böbe és Bandi lánya. Tanuló, Svéd egykori menyasszonya. Elvesztette gyermekét, szüleivel megszakított minden kapcsolatot. Később hazatért. – Braghini Rozina
  • Bodolai Szabolcs: Böbe és Bandi fia. Tanuló, nehézkesen barátkozik, a tanárokkal se jön ki. Volt már néhány stiklije, többek között az, hogy Biggel barátkozik és összeverekedett Gergővel. Akárhányszor segíteni próbál, balul sül el, ilyenkor általában barackot kap Banditól. Egyetlen vigasza Tamás atya volt, aki most visszatért Csillagkútra. – Timon Barnabás
  • Dr. Horváth Veronika: a kórház új, rezidens orvosa, akit bátortalansága és ügyefogyottsága miatt először nem néztek jó szemmel. A csúnyácska lány betéve tudja a tankönyvet, ám ha szikét ragad, minden bátorsága elpárolog. A „parancsnok” gyakran teszi gúny tárgyává. Nemrégiben levetette maszkját, rút kiskacsából gyönyörű hattyúvá változott. Elnyerte Viktor szívét is, de elege lett a füttyökből, bámulásokból és újra a régi Veronka lett. - Kondákor Zsófia
  • Dr. Kalem József: rezidensként érkezett a Csillagvirág Klinikára. A tehetséges, fiatal orvos inkább ösztöneire hagyatkozik a gyógyításban, mintsem a száraz tananyagra, de makacs természete nem imponál minden kollégának.- Kembe Sorel
  • Oravecz Fanni: főnővér. Ádáz ellensége volt a nővéreknek, legfőképpen a lógós, pletykás Elvirának, amíg a parancsnok besúgója, egyben szeretője volt. Vállig érő, göndör, szőke haja van, szépségét igyekszik kihasználni. Hiába minden cselszövés, olyan a természete, amire nem lehet haragudni. A finálé előtt átállt Pongrácz doktor csapatába, legyőzte Konrádot és ismét szabad életet élhet. Kardos doktor szeretője is volt. Mostanában Jenővel jön néha össze. – Bálizs Anett
  • Fehér Roland Richárd: marketing konzultáns. Pongrácz Barbara volt barátja, Fehér Richárd fia és a parancsnok unokaöccse. Folyton bizonyítani szeretne, idővel elég sokan megkedvelik és már nem csak a gengszter utódát látják benne, de csalatkozniuk kell. Bencsik Bea férje. – Seres Dániel
  • Dr. Szigethi Áron: orvos. Akkor került a kórházba, mikor egy expedícióra tartva társaival balesetet szenvedtek. Egyedül ő sérült meg komolyabban. Ahhoz, hogy a többiek folytatni tudják útjukat, Steiner Dórának kellett átvennie a helyét. Konrád azonnal felvette. Hamar beleszokott új környezetébe, különösen Margit doktornőt kedveli, akivel össze is jött a gyáras nyomozás után. 2011-ben újra Afrikába ment. - Pintér Gábor Attila
  • Galambos Gyöngyi: a kórház recepciósa. Régebben a Kék Macsek pincérnője volt Barbarával együtt. Kollégái szeretik, lehet rajta és a viccein is nevetni, igazi spirituális egyén, nagy pletykás. – Madár Veronika
  • Fehér Richárd: gengszter, a klinika társtulajdonosa, Fehér Roland édesapja, Fehér Konrád ikertestvére.szerepe szerint ikertestvére találkozásukkor, Dr.Fehér Konrád megöli Richárdot.Fia Fehér Roland veszi át szervezete irányítását. – Mihályfi Balázs
  • Dr. Fehér Konrád: egykori katonaorvos, aki állítólag már több háborút megjárt. Egészen a 2011-es tavaszi zárófináléig a kórház igazgatója. Volt szeretője és besúgója Fanni buktatta le, amikor megtudta, hogy igazából nem is terhes. E pillanatokban elmondott mindent Alexának és Péternek, átállt az Ő oldalukra, sikerült derékba törniük a parancsnok vezetői karrierjét. Galád, erkölcstelen ember, mint az egész klánja, nem riad vissza semmitől. Az utolsó jelenetekben igazi horrorfilmbe illő kalandot kapott. – Mihályfi Balázs
  • Szlávik Jenő: hadnagy, (magán)nyomozó (kirúgott rendőr). A Halász család bizalmasa, közben senki nem tudja, hogy a hátuk mögött Szilva szeretője. Egykori barátnője a sorozatgyilkos Ibolya volt. 2011. augusztus 22-én elhagyta Csillagkutat és Bécsbe utazott. Később visszatért, Fannival kavar. – Bozsó Péter
  • Müller Ottó: Elvira férje. Százados, nyomozó, „külsős FBI-ügynök”. Részt vett ugyanis egy programon - Amerikában -, mégis nyomozóként ügyetlen, érzéketlen papucsférj. – Posta Lajos
  • Bánkuti Magdi: Lenke és Füredi nevelt lánya. Gimnazista: nagyon tisztelettudó és imádja a tanulást. Eleinte utálta Alexát, hiszen miatta mentek szét Lenkéék. Jól kijön Szabival és Gergővel is. – Vay Viktória
  • Zimányi Elvira: nővér, a nővérek szószólója. Kedves, tisztelettudó nő, ám Ottó mellett ő is tanult egyet, s mást. Ezt a tudását két ellenségén, Fannin és Konrádon kamatoztatja. – Juhász Adrienn
  • Bánhidi Patrik "Svéd": Orsi vőlegénye volt, az elhunyt Emilke édesapja. Rákhalászként dolgozott Svédországban. Orsival szerette volna újrateremteni kapcsolatukat, de Orsit nem hatotta meg a fiú könyörgése. Távozott a sorozatból. - Puskás Péter
  • Bodolai Emil "Emilke": Bodolai Orsi és Svéd fia. Születésekor a kórházban súlyos autóbaleset sérültjeit hozták, így nem volt elég A0-ás vér raktáron, hogy megmentsék a lányt és Emilkét is. Bandiéknak kellett dönteniük, hogy Orsit vagy unokájukat mentsék-e meg. Bandi Orsit választotta. Emilke meghalt, egyházi temetést kapott.
  • Budai Krisztián: Csillagkút polgármestere. Nem éppen a kedvességéről híres. A feleségét rendszeresen összeveri és fenyegeti. Minden hájjal megkent politikus. - Bodor Géza
  • Zámori Olivér: Kábítószeres. Azt játszotta, hogy szerelmes volt Veronika doktornőbe, így szerezve kábítószert. - Telekes Péter
  • Vadász Jolán: (Jolika néni), empatikus büfés néni – Demjén Gyöngyvér
  • Big: igazi rossz fiú - Timon Benjamin
  • Fidó Géza: Előd régi spanja, minden piszkos ügyben segített Neki - Kassai László
  • Agárdi Norbert: mafiózó, Halász Kristóf biológiai apja. - Tálos József
  • Száraz Emil: karbantartó a Csillagvirág klinikán, a rózsaszín regények falója. - Benkő Géza
  • Horváth Gusztáv: Veronka erdélyi édesapja - Csuja Imre
  • Buzsáki Lili: Kardos lánya - Gerő Anna
  • Medve Kázmér, könyvelő
  • Détár Enikő: Szőke Melinda vállalkozónő
  • Balatoni Andrea: Budai Krisztián férje, Füredi Attila szeretője, beadta a válópert a Budai féle házasságához, mert a férje bántalmazta. Elköltözött Füredi Attilához. Ulmann Mónika
  • Sári, a kecske: Szabi kecskéje, de elütik Sári

A 2009-es, tömeges elbocsátás

A gazdasági válság a sorozatot is érintette, ezért a készítők úgy döntöttek, hogy több szereplőtől is megválnak. A szereplők egy része úgy távozott, hogy őket esetleg bármikor vissza lehessen vinni a történetbe, azonban voltak olyanok is, akik a kórházi túszdrámában haltak meg.

Az alábbi szereplők távoztak a sorozatból:

Örökre távoztak:

  • dr. Pongrácz Réka (Ibolya áldozata),
  • Nemes Lenke (Ibolya áldozata),
  • Ekler Laura (autóbalesetben),
  • Juhász Nagy-Rozália (a túszdráma során szívroham éri),
  • Helen Tanakis (a túszdráma első áldozata),
  • Kalló Nikolett (Ibolya áldozata),
  • Szekeres Anett (a túszdráma áldozata),
  • Hajdu Ibolya (azt hitték a sorozatban, hogy öngyilkos lett, de túlélte és meghal a Macsekban keletkezett tűz során),
  • Kósa Bálint/Kulcsár Botond (autóbalesetben).

Nem örökre távoztak a sorozatból:

  • Vidovszky Nándor (2011. április végén tért vissza, Richárd csicskásaként).
  • Ekler Klára
  • Nemes Viola
  • Nemes Dávid
  • Bárdos Attila „Kisati”
  • Bakó Melinda
  • Bóta Judit
  • Bánhidi Patrik, a „Svéd”
  • Dr. Káldor Margit
  • Dr. Szigeti Áron.

A 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben távozott szereplők

  • Volosinovszky György (Bencsik Ádám) Elmenekül Csillagkútról, magára hagyva Beát. Franciaországban előbb idegenlégiós, majd orvosnak tanul.
  • Puskás Péter (Bánhidi Patrik, a „Svéd”) (elutazik Svédországba) 2011 áprilisában visszatér Csillagkútra, májusban ismét Svédországba utazik.
  • Jánosi Ferenc (Kósa Bálint/Kulcsár Botond) Autóbalesetben meghal.
  • Szimat r. szds., nyomozó, – „Kuba”, malinois belga juhászkutya, aki Agárdi agyonlő. Szlávik sokáig siratja.
  • Száraz Dénes - Tamás atya, katolikus pap, Betty szerelme, őáltala javul meg Szabi. Elhagyja csillagkutat, 2011 májusában visszatért.
  • Damu Roland - Várnagy Előd, a sorozat rossz fiúja, 2011. január 12-ig. A TV2 megszüntette szerződését, bírósági ítélete miatt. Szikszai Rémusz vette át a helyét.
  • Vágvölgyi Lili - Bodolai Orsolya, gimnáziumba jár. 2011. április 19-én Braghini Rozi vette át a helyét.
  • Bencsik Bea - Szorcsik H. Viktória terhessége miatt hagyja el Csillagkutat 2011. október 1-jétől, karakterét Bicskey Zsófia Anna veszi át.
  • Brózik Klára - dr. Káldor Margit Afrikába utazott Áronnal.
  • Pintér Gábor Attila - dr. Szigeti Áron, nagy szerelmével, Margittal Afrikába utazott.
  • Tálos József - Agárdi Norbert, bűnöző, Halász Kristóf vér szerinti apja, elhagyja Csillagkutat.
  • Szikszai Rémusz - Várnagy Előd, bűnöző, Csillagkútról Kolumbiába menekül, de 2012 januárjában visszatér.
  • Gerő Anna - Buzsáki Lili, elrablása után anyja, Ági magával vitte, így elhagyja Csillagkutat.
  • Liptai Claudia - Zámori Alexa merénylet következtében kómába esett, s egy bécsi kómacenterbe szállították
  • Fillár István - Baranyai (valójában Takács) Sándor álrendőrt a Pongrácz-villában Roland agyonlőtte, miközben ő Pétert akarta kinyírni
  • Mihályfi Balázs - Fehér Richárdot ikertestvére, Konrád lelőtte, a helyszínen meghalt
  • Szikszai Rémusz-Várnagy Elődöt megölték.
  • Száraz Dénes-Tamás atya véglegesen távozik:2012-ben meghal.

Korábban távozottak

Külső hivatkozás

Jegyzetek

  1. Ezt mint címet hagyományosan a fenti alakban írják. A magyar helyesírás szabályai szerint azonban a következő forma lenne a helyes: Jóban-rosszban. Indoklás: AkH.12 100. b)