„Martín Vázquez” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Mjbmrbot (vitalap | szerkesztései)
a r2.7.1) (Bot: következő hozzáadása: da:Martín Vázquez
Luckas-bot (vitalap | szerkesztései)
a r2.7.1) (Bot: következő hozzáadása: ko:마르틴 바스케스
76. sor: 76. sor:
[[id:Martín Vázquez]]
[[id:Martín Vázquez]]
[[it:Martín Emilio Vázquez]]
[[it:Martín Emilio Vázquez]]
[[ko:마르틴 바스케스]]
[[mr:मार्टिन वाझ्केझ]]
[[mr:मार्टिन वाझ्केझ]]
[[nl:Martín Vázquez Borquetas]]
[[nl:Martín Vázquez Borquetas]]

A lap 2012. február 14., 06:04-kori változata

Martín Vázquez (Montevideo, 1969. január 14.) nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Teljes neve: Martín Emilió Vázquez Broquetas. Hobbija az olvasás. Egyéb foglalkozása: alkalmazott.

Martín Vázquez
Személyes adatok
Teljes névMartín Emilió Vázquez Broquetas
Születési dátum1969. január 14.
Születési helyMontevideo, Uruguay
Magasság183 cm
Testsúly76 kg
Egyéb foglalkozásalkalmazott
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
1999I. Ligajátékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
2001FIFA-tagjátékvezető
SablonWikidataSegítség

Anyanyelvén, a portugálon kívül a FIFA által központilag meghatározott nyelvek közül spanyolul és angolul is kiválóan beszél.

Magassága 183 cm, testtömege 76 kg.

Pályafutása

Labdarúgó-játékvezetőként

Nemzeti játékvezetés

A játékvezetői vizsga megszerzését követően különböző osztályú labdarúgó mérkőzéseken szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 1999-ben lett országa legmagasabb labdarúgó bajnokságának játékvezetője.

Nemzetközi játékvezetés

Az Uruguayi Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 2001-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több Libertadores-kupa és világbajnoki előselejtező mérkőzés, válogatott- és klubmérkőzést vezetett.

Világbajnokság

2008-ban a FIFA bejelentette, hogy 2010-ben a Dél-Afrikában rendezendő labdarúgó-világbajnokságra Uruguayból Jorge Larrionda mellett kiválasztották vezető bírónak.

2009-ben a FIFA meghívta Nigériába az U17-es labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek irányítására, ahol az Új-ZélandTörökország (1:1) és a Egyesült Arab EmírségekMalawi (2:0) csoportmérkőzéseket, az egyik nyolcaddöntőt, a SvájcNémetország (4:3) valamint kiegyensúlyozott szakmai munkájának elismeréseként, a Svájc–Nigéria (1:0) döntő találkozót irányította. Vezetett mérkőzéseinek száma: 4

Vezetett U17-es döntőinek száma: 1

A FIFA 2010. február 5-én kijelölte a (június 11.-július 11.) közötti dél-afrikai világbajnokságon közreműködő harminc játékvezetőt, akik Kassai Viktor és 28 társa között ott lehet a világtornán. Az érintettek március 2-6. között a Kanári-szigeteken vesznek részt szemináriumon, ezt megelőzően február 26-án Zürichben orvosi vizsgálaton kell megjelenniük. Az ellenőrző vizsgálatokon megfelelt az elvárásoknak, de a FIFA a tartalék keretbe sorolta. Erőnléti okok miatt Jorge Larrionda és két segítője kikerült a keretből, helyette sorolták a legjobbak közé. A helyszínen tartalék játékvezetőként szolgálta albadraúgást.

Olimpia

Kína fővárosa, Peking adott otthont a XXIX., a 2008. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornájának, ahol kettő csoportmérkőzésen, a KínaÚj-Zéland (1:1) és a KamerunOlaszország (0:0) valamint az egyik elődöntőben, a BrazíliaArgentína (0:3) találkozókon szolgálta játékvezetőként a labdarúgást. Vezetett mérkőzéseinek száma: 3

Nemzetközi kupamérkőzések
Libertadores Kupa

Nemzetközi játékvezetőként 2006-tól 2009-ig több kupasorozatban működött közre, mint játékvezető. 2008-ban lehetőséget kapott, hogy az egyik elődöntőt irányítsa.

Sikerei, díjai

2008-ban a FIFA ranglistáján a 30., 2010-ben a 93. helyen szerepelt.

Források

Külső hivatkozások