„Malacka (Micimackó)” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
EmausBot (vitalap | szerkesztései)
a r2.6.4) (Bot: következő módosítása: pt:Leitão (Disney)
ChuispastonBot (vitalap | szerkesztései)
a r2.7.1) (Bot: következő hozzáadása: he:חזרזיר
31. sor: 31. sor:
[[fi:Nasu]]
[[fi:Nasu]]
[[fr:Porcinet]]
[[fr:Porcinet]]
[[he:חזרזיר]]
[[hr:Praščić]]
[[hr:Praščić]]
[[it:Pimpi]]
[[it:Pimpi]]

A lap 2012. január 30., 10:43-kori változata

Malacka egy kis termetű malac[1]; Micimackó legjobb barátja a róla szóló mesékben (Róbert Gidát nem számítva). Általánosságban félénk, különösen fél a sötétben és sok mindenért hajlamos aggódni. Jóllehet igen kicsi állat (csak Zsebibaba kisebb nála) és néha dadog, igyekszik bátor lenni, gyakran sikerül is legyőzni a félelmeit.

Malacka kedvenc étele a tölgyfa termése, a makk (acorns), habár ezt az eredeti könyvben "Haycorns"-nak írják. Malacka "egy nagyon-nagy házban" él a Százholdas pagonyban. Egy "TRESPASSERS WILL" feliratú tábla mellett. A felirat utalás az angol "TRESPASSERS WILL BE PROSECUTED" azaz az "birtokháborítókat megbüntetik" (magyarul: "Magánterület") táblára. Azonban ez Malacka tolmácsolásában nagyapja neve, akit "Tresspassers William"-nek hívtak. (A Will az angol William név rövid változata/becézése.)

A figurát E. H. Shepard rajzolta le először a regény első kiadásaiban. Erre a figurára épül a Disney-féle rajzfilmváltozat ma már közismert figurája, rózsaszín-lila csíkos ruhával.

A regényből készült kazettán hangját Békés Itala adta, ugyanő szinkronizálta az 1977-es egész estés Disney-rajzfilmben és az ebből készült rajzfilmsorozatban (Micimackó újabb kalandjai).

Lásd még

Jegyzet

  1. A neme nem meghatározott. A műben mint „nagyon kis állat” van aposztrofálva.

Külső hivatkozások