„Honor” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[nem ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
TDani (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
TDani (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
Az ország fő tisztségei és a hozzájuk kapcsolt birtokok, jövedelmek és a bírói joghatóság, melyeket az uralkodó tetszése tartamára adományozhatott híveinek. A honor további igazgatásáról a megadományozott gondoskodott. Ő szedte be a honor-birtok jövedelmeit, melyet tetszése szerint használt fel. [[Magyarország]]on [[Károly Róbert]] és [[I. Lajos]] idején volt. [[Zsigmond]] alatt fokozatosan háttérbe szorult és megszünt.
Az ország fő tisztségei és a hozzájuk kapcsolt birtokok, jövedelmek és a bírói joghatóság, melyeket az uralkodó tetszése tartamára adományozhatott híveinek. A honor további igazgatásáról a megadományozott gondoskodott. Ő szedte be a honor-birtok jövedelmeit, melyet tetszése szerint használt fel. [[Magyarország]]on [[Károly Róbert]] és [[I. Lajos|I. (Nagy) Lajos]] idején volt. [[Zsigmond]] alatt fokozatosan háttérbe szorult és megszünt.


[[Kategória:Magyarország gazdasága]]
[[Kategória:Magyarország gazdasága]]

A lap 2006. december 27., 19:38-kori változata

Az ország fő tisztségei és a hozzájuk kapcsolt birtokok, jövedelmek és a bírói joghatóság, melyeket az uralkodó tetszése tartamára adományozhatott híveinek. A honor további igazgatásáról a megadományozott gondoskodott. Ő szedte be a honor-birtok jövedelmeit, melyet tetszése szerint használt fel. Magyarországon Károly Róbert és I. (Nagy) Lajos idején volt. Zsigmond alatt fokozatosan háttérbe szorult és megszünt.