„Guinness Storehouse” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
a Guienness Storehouse lapot átneveztem Guinness Storehouse névre
iw
1. sor: 1. sor:
{{nincs forrás}}
{{nincs forrás}}
A dublini '''Guienness Storehouse''' (Guinness Múzeum): A liberties-városrész legismertebb látványossága a világ egyik legtöbbet fogyasztott sörének készítését és történetét bemutató modern kiállítás a tízemeletes épület szintjein tekinthető meg.
A dublini '''Guinness Storehouse''' (Guinness Múzeum): A liberties-városrész legismertebb látványossága a világ egyik legtöbbet fogyasztott sörének készítését és történetét bemutató modern kiállítás a tízemeletes épület szintjein tekinthető meg.


== Ismertetése ==
== Ismertetése ==
8. sor: 8. sor:


[[Kategória:Dublin]]
[[Kategória:Dublin]]

[[en:Guinness Storehouse]]
[[de:Guinness Storehouse]]
[[fi:Guinness Storehouse]]
[[nl:Guinness Storehouse]]
[[ru:Музей пива Гиннесс]]

A lap 2011. november 21., 18:01-kori változata

A dublini Guinness Storehouse (Guinness Múzeum): A liberties-városrész legismertebb látványossága a világ egyik legtöbbet fogyasztott sörének készítését és történetét bemutató modern kiállítás a tízemeletes épület szintjein tekinthető meg.

Ismertetése

Gyerekek számára is izgalmas kiállítás. A múzeumnak magyar vonatkozása is van: a guinness gyártásához használt gépek között látható egy, a Ganz Ábrahám gyárában, a húszas években készített árpadaráló. A múzeumtorony legfelső szintjén, kilátó bárból páratlan kilátás nyílik Dublin minden részére, a Howth félszigettől Brayig, a Phoenix-parktól a kikötőig és az északi negyedektől a Wicklow-i hegyekig.