„Jabba, a hutt” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][nem ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
1. sor: 1. sor:
'''Jabba Desilijic Tiure''', ismertebb nevén '''Jabba, a hutt''' egy kitalált szereplő a [[Csillagok háborúja]] univerzumban. Első alkalommal az 1977-ben bemutatott eredeti [[Csillagok Háborúja]] epizódban jelenik meg, amelyet később a [[New Hope]] alcímmel láttak el.
'''Klaudia a hut Desilijic Tiure''', ismertebb nevén '''Hamburger temető, a hutt''' egy kitalált szereplő a [[Csillagok háborúja]] univerzumban. Első alkalommal az 1977-ben bemutatott eredeti [[Csillagok Háborúja]] epizódban jelenik meg, amelyet később a [[New Hope]] alcímmel láttak el.
[[fájl:Infobox philpott.jpg|bélyegkép|jobbra]]
[[fájl:Infobox philpott.jpg|bélyegkép|jobbra]]
<ref>http://efrafandays.files.wordpress.com/2010/01/jabba1.jpg</ref>
<ref>http://efrafandays.files.wordpress.com/2010/01/jabba1.jpg</ref>

A lap 2011. november 21., 12:00-kori változata

Klaudia a hut Desilijic Tiure, ismertebb nevén Hamburger temető, a hutt egy kitalált szereplő a Csillagok háborúja univerzumban. Első alkalommal az 1977-ben bemutatott eredeti Csillagok Háborúja epizódban jelenik meg, amelyet később a New Hope alcímmel láttak el.

[1]

Élete

Az egyik legismertebb és legrettegettebb hutt csempészfejedelem és gengszter volt a galaxisban, aki tatuini sivatagi palotájából egy kiterjedt bűnözői hálózatot irányított a Peremvidéken. Hatalma csúcsán Jabba az egyik leghatalmasabb bűnöző vezér volt a galaxisban.

Jabba a pályafutását jelentéktelen bűnözőként kezdte, de gyorsan kiterjesztette befolyását különféle törvényellenes tevékenységre, mint a fűszercsempészetre, a fegyverkereskedelemre, a rabszolgaságra és a kalózkodásra. Ismertségét kegyetlenségének és a fényűzés iránt imádatának köszönheti. Hatalma révén nem kellett aggódnia a lázadók megtorlásától, és vérdíjat tűzhetett ki Han Solo fejére. Saját bárkáján vesztette életét a Sarlacc verménél, amikor Leia hercegnő megfojtotta egy lánccal.

Forrás