„Sinopec” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Sauruu (vitalap | szerkesztései)
kezdes
 
Hkbot (vitalap | szerkesztései)
a Bottal végzett egyértelműsítés: Shell –> Shell (cég)
1. sor: 1. sor:
A '''China Petroleum & Chemical Corporation Limited''' (中国石油化工股份有限公司), vagy a Sinopec Limited (egyszerüsített kínai: 中国石化; traditionális kínai: 中國石化; pinjin: ''Zhōngguó Shíhuà'') a három nagyobb kínai olajipar cégének egyike. Ázsia egyik legnagyobb olajfinomító és petrokémiai konszernje. A [[london]]i és a New York-i tőzsdén is jegyzik. A [[BP]]-hez és a [[Shell]]hez hasonlóan főként a Közel-Keleten vesz olaj- és gázmezőket. Volt olyan idő, amikor 1,3 millió alkalmazottja volt a Sinopecnek, jelenleg körülbelül 640,000 embernek ad munkát. 2000-ben alapították Pekingben.
A '''China Petroleum & Chemical Corporation Limited''' (中国石油化工股份有限公司), vagy a Sinopec Limited (egyszerüsített kínai: 中国石化; traditionális kínai: 中國石化; pinjin: ''Zhōngguó Shíhuà'') a három nagyobb kínai olajipar cégének egyike. Ázsia egyik legnagyobb olajfinomító és petrokémiai konszernje. A [[london]]i és a New York-i tőzsdén is jegyzik. A [[BP]]-hez és a [[Shell (cég)|Shellhez]] hasonlóan főként a Közel-Keleten vesz olaj- és gázmezőket. Volt olyan idő, amikor 1,3 millió alkalmazottja volt a Sinopecnek, jelenleg körülbelül 640,000 embernek ad munkát. 2000-ben alapították Pekingben.


==Külső hivatkozások==
==Külső hivatkozások==

A lap 2011. július 9., 11:12-kori változata

A China Petroleum & Chemical Corporation Limited (中国石油化工股份有限公司), vagy a Sinopec Limited (egyszerüsített kínai: 中国石化; traditionális kínai: 中國石化; pinjin: Zhōngguó Shíhuà) a három nagyobb kínai olajipar cégének egyike. Ázsia egyik legnagyobb olajfinomító és petrokémiai konszernje. A londoni és a New York-i tőzsdén is jegyzik. A BP-hez és a Shellhez hasonlóan főként a Közel-Keleten vesz olaj- és gázmezőket. Volt olyan idő, amikor 1,3 millió alkalmazottja volt a Sinopecnek, jelenleg körülbelül 640,000 embernek ad munkát. 2000-ben alapították Pekingben.

Külső hivatkozások