„Környezet (rendszer)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Bottal végzett egyértelműsítés: Gazdaság –> Gazdasági rendszer
a (Bot: következő hozzáadása: lb, jv, qu, bs, es, oc, ceb, ms, li, gl, bn, el, sc, scn, ga, hi, eo, sk, hy, th, no, ca, mk, fi, uk, cy, nn, sl, fa, bg, te, az, da)
a (Bottal végzett egyértelműsítés: Gazdaság –> Gazdasági rendszer)
 
==Idegenforgalmi környezet==
Az''' idegenforgalmi környezet'''et szélesebb értelmezésben és komplexen kell megfogalmazni. E fogalomkörbe kell venni az adott terület [[turizmus]]ára ható [[természet]]i, [[gazdaságGazdasági rendszer|gazdasági]]i és [[társadalom]]-[[politika]]i tényezőit. A nyugodt, kiegyensúlyozott atmoszféra a turisták választásánál napjainkban igen lényeges szempont, a feszült környezetből való átmeneti kiszakadás miatt.<ref>Hegedűs Ernő:Idegenforgalmi földrajz I. 6. o. - Az idegenforgalmi környezetről</ref>
 
Az idegenforgalmi földrajz nem elégszik meg azzal,hogy leírja ezeket a tényezőket, hanem [[értékelés|értékeli]], [[elemzés|elemzi]] és [[feltárás|feltárja]] ezek [[törvényszerűség]]eit. Az idegenforgalmi földrajz más tudományágakkal és területekkel is összhangban van. Miközben a környezetet komplexen, széleskörűen fogalmazza meg, támaszkodik a természeti és gazdasági [[földrajz]], a [[történelem]] a [[művészettörténet]] ismeretanyagaihoz, a vizsgálatot csupán olyan körben végezi el, ami a turizmusföldrajz lényegét tekintve, legközelebb áll a ''gazdaságföldrajzhoz''.
117 228

szerkesztés

Navigációs menü