„Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Vastag Tamás” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
:::Én mindenért rajongok, amit bejelöltem a FB-on. Jó érzés rajongónak lenni!{{)}} --[[User:Auguste|<span style="color: #602260">Auguste</span>]] [[Kép:Open bible 01 01.svg‎|12px]] 2011. március 19., 01:14 (CET)
*{{t}} A jelenlegi nevezetességi irányelv egyetlen pontját sem teljesíti, a Facebook rajongók száma pedig irreleváns egy enciklopédia cikkeivel kapcsolatban. Éppen azért is készültek el a nevezetességi irányelvek, hogy ne kerüljön be mindenki, akinek x rajongója van, és mindenütt terjesztik az igét. – [[Szerkesztő:Laci.d|<span style="font: 12.0px Bernard MT Condensed">Laci.d]] [[Fájl:Republic_of_China_National_Emblem.svg|25px]] <sup>[[Szerkesztővita:Laci.d|vita]]</sup></span> 2011. március 19., 01:03 (CET)
 
{{mj}} Egy kicsit összeszedtem, hol állunk. Nevezetes az a zenész aki '''megfelel az alábbi kritériumok bármelyikének''':
*Slágerlistás kislemeze vagy albuma volt bármely ország hivatalos lemezeladási listája alapján. [http://www.mahasz.hu/?menu=slagerlistak&menu2=top_40_album_es_valogataslemez_lista], Ary írta, szerinte sajnos, szerintem meg ha mereven a szabályokra hivatkozunk, akkor érzelmi alapon ne tegyünk kivételt.
*Nyertes vagy helyezett volt egy jelentős zenei versenyben. (Nincs pontosabb meghatározás, így megfelel.)
*Kiadott kettő vagy több stúdióalbumot egy major kiadónál (Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group, EMI és leányvállalatai) vagy egy fontosabb független lemezkiadónál (1-2 évnél régebb óta működő független lemezkiadó, amelyhez többségében nevezetes előadók tartoznak). (Egyet kiadott,résben teljesül, viszont ‘’’major’’’ kiadónál.)
*Témája volt legalább félórás vagy hosszabb országos rádió- vagy TV-adásnak. (Konkrétan ezért ismerjük, de mintha ez a szabály nem tetszene, nem illene ide.)
*Témája volt több nem-triviális publikációnak, melyeknek forrása független az adott zenésztől vagy zenekartól és megbízható. Ezek valószínűleg függetlenek és megfelelnek a definició szerinti megbízhatóságnak: [http://www.amaino.hu/kavezo/1408-erettsegi-utan-joehet-a-szerelem-vastag-tomi-az-almairol-vallott], [http://hetivalasz.hu/kronika/feny-derult-a-titokra-o-vastag-tamas-kedvese-34075], [http://www.delmagyar.hu/kecskemet_hirek/vastag_tamas_mar_forgatja_az_elso_klipjet/2198788/], [http://starity.hu/sztarok/vastag-tamas/cikkek/], [http://www.femina.hu/sztar/hirek/vastag_tamas_vallomas]
Szerintem ez elég. Ne feledjük, egy is elég volna a fenti kritériumok közül. És persze a fenti kritériumok olyan ósdiak (TV, turné, major kiadó (!), slágerlista (!!!)), mintha ma wikipédia nem a webkettő szüleménye lenne, social media, google, youtube és egyebek szóba se jöhetnek... :)--[[User:B.andinsky|B.andinsky]] <sup>[[User vita:B.andinsky|Ceterum censeo]]</sup> 2011. március 19., 07:42 (CET)

Navigációs menü