„Kétarc” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
[ellenőrzött változat][ellenőrzött változat]
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
aNincs szerkesztési összefoglaló
32. sor: 32. sor:


== Filmekben ==
== Filmekben ==
Az 1995-ös [[Mindörökké Batman]] című mozifilmben láthattuk először Kétarcút, akit [[Tommy Lee Jones]] játszott. Majd a 2009-es [[Batman - A Sötét Lovag]]-ban láthattuk viszont [[Aaron Eckhart]] alakításában.
Az 1995-ös [[Mindörökké Batman]] című mozifilmben láthattuk először Kétarcút, akit [[Tommy Lee Jones]] játszott. Majd a 2009-es [[A sötét lovag|Batman - A Sötét Lovagban]] láthattuk viszont [[Aaron Eckhart]] alakításában.


== Megjegyzés ==
== Megjegyzés ==

A lap 2010. november 11., 19:37-kori változata

Kétarcú
Megjelenési információk
KiadóDC Comics
Eredeti neveTwo-Face
Első megjelenésDetective Comics #66
1942
MegalkottaBob Kane, Bill Finger
Kétarcú adatai
Valódi neveHarvey Dent
A Wikimédia Commons tartalmaz Kétarcú témájú médiaállományokat.

Kétarcú, valódi nevén Harvey Dent, egy kitalált szereplő a DC Comics képregényeiben. Harvey kerületi ügyészként kezdte munkáját, de az egyik alkalommal savat fröcsköltek a fél arcára, amitől az eltorzult. Ezáltal felszínre tört belőle az eleddig rejtett, erőszakos személyisége, amely a sanyarú gyermekkora miatt fejlődött ki. A baleset után bűnözővé vált, és a döntéseit mindig egy feldobott pénzérmére bízta, melynek mindkét oldalán "fej" található, de az egyik össze van karcolva. Később létrehozta saját bűnbandáját, így számtalanszor összetűzésbe keveredett Batman-nal is, és az egyik legnagyobb ellenségévé vállt. Harvey Dentként viszont Bruce egyik barátja (volt).

Képességei

Mindkét kezével kiváló céllövő, valamint képzett verekedő.

Fegyverzete

Gyakorta pisztolyokat használ, rendszerint párban, de a nehezebb fegyverzettől sem riad vissza.

Öltözködése

Kétarcú kettős személyiségét és félig torz arcát hangsúlyozva felemás ruházatot visel. A jobb oldali/ép felén makulátlan öltöny. Míg a bal oldalt az égett, torz arcát mintázót visel.

Filmekben

Az 1995-ös Mindörökké Batman című mozifilmben láthattuk először Kétarcút, akit Tommy Lee Jones játszott. Majd a 2009-es Batman - A Sötét Lovagban láthattuk viszont Aaron Eckhart alakításában.

Megjegyzés

Érdekesség, hogy a Mindörökké Batmanban Kétarcnak, míg a Sötét Lovagban Kétarcúként hívják. Angolul a Two-Face szó szerinti fordítása is Kétarc, de a magyarul is megjelent képregényekben a Kétarcú terjedt el.

Fordítás

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Two-face című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.